Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sleep

czy moje dziecko nie je za malo?

Polecane posty

Gość sleep

Mój roczny syn ostatnio je mniej niz wczesniej : ok 8 180ml mleka ok10 troche chleba ( tak niecałe pol kromki) do godziny 15,16 je chrupki, ewentualnie ciasteczko 16 obiad ( zupa lub 2 ziemniaki, 2 pulpeciki, lub jakies miesko) ok18 biszkopt 20:30 210 ml mleko zagęszczane wazy 10,5 kg

Gość grrrrr..........
a owocow zadnych nie je ? I od 10 do 16 jest tylko na chrupkach ? Troche to menu nie tenteges ;) ...

Gość sleep
:) moj maly ma pulchne nogi i raczki a resztę takie drobniutkie, martwi mnie t ze je mniej niz wczesniej

Gość tika tika123
wprowadź jeszcze owoce i warzywa i będzie ok

Gość sleep
no wlasnie z menu jest cos nie ten teges :) jak jedza wasze? bo jak dawalam mu ok 12 kaszke, owoc to obiadu nie chcial wogole jesc

Gość sleep
od kilku dni jak daje mu mięso i no ziemniaki to zje Tylko mięso a ziemniakami, brokulami, marchewka rzuca i kreci glową

Mój ma 14 miesięcy i wazy 9 kg a je : śniadanie ok 7.00 - 210 mleko zagęszczane ok 9-10 drugie śniadanko ( paróweczka, jajeczniczka, albo kanapeczki, albo twrożek ze smietanka ) ok 12.00 serek danio (owoc0 w między czasie zawsze przekąsza jakiegos wafelka, ciasteczko, chrupki ok 15-16 je obiadek ok 18-19 zjade kolacje sa to przewaznie kanapki czasami kaszka manna na gęsto ok 1-2 w nocy zawsze budzi sie na butelke mleka Niby zjada duzo a waży tylko 9 kg.

Gość grrrrr..........
:) Mieszkam za granica i tutaj sa zalecane tylko 4 posilki ale napisze Ci jak je moja corka... ma w tej chwili 17 miesiecy ale jej menu niewiele sie zmienilo okad skonczyla rok... * sniadanie ok 8h00 210-240ml mleka ze zbozami * obiad ok 12h00 warzywa+makaron/ryz+ mieso/ryba/jajko, jogurt i ewentualnie owoc * podwieczorek ok 16h00 owoc + deserek mleczny lub ciasteczko * kolacja ok 19h00 warzywa + makaron/ryz i deser mleczny/jogurt

Gość tika tika123
mój mały ma 22 miesiące waży 11 kg jest tak ruchliwym dzieckiem że ile by nie zjadł to wszystko bardzo szybko spala, a je tak: 7.00 - kubek mleka - zagęszczam mu kaszką 8.30 - bułka słodka z serem, lub jajecznica na maśle lub 2 kanapki z wędliną i koniecznie ogórkiem, 10.00 - banan, jabłko, lub inne owoce 12.00 - zupa wszystko jedno jaka 14.00 - kisiel, budyń, lody - to zależy kiedy na co ma ochotę, 17.00 - drugie danie - zawsze jemy razem jak mąż wróci z pracy je wszystko co mu podam 20.30 - kubek mleka do tego dużo pije wody mineralnej z cytryną, a takich przekąsek jak paluszki, chrupki, biszkopt to nie wymieniam

Gość i ty sie martiwsz
moja je : 8.oo- pol kromki chleba z dzemem 14.oo- np. 2 peirogi ,albo pol ziemniaka takiego sredniego. 18.oo- chrupki i pol kromki chleba z dzemem 20.00- platki czekoladowe

Gość tika tika123
a może zęby mu rosną mojemu jak szły piątki to jadł tylko serek homo i pił mleko ciężko było

Moze trzeba mu bardziej urozmaicic posiłki. Może często dostawał powtarzające sie jedzonko i dlatego nie chce jeść

nie je za mało :) ale fakt za mało warzyw, owoców. może spróbuj zrobić tak: ok 8 mleko ok 10 owoce/warzywa 16 obiad 18 biszkopty z owocami 20.30 mleko zagęszczone. jak nie chce zjeść tego chleba na śniadanie to po co mu dawać kanapki, lepiej owoce albo jakieś warzywo. a z tymi 2 ziemniakami na obiad to dużo zjada! mój nawet teraz jak 1 całego (takiego średniej wielkości) zje to jestem szczęśliwa, a myslałam, ze dużo je :P mój w tym wieku jadł tak: 6 -ok 200 ml mleka 9 - kanapka z wędliną,serem, jajkiem itp 11 owoc 16 obiad 19 kaszka obecnie je podobnie: 8 - kanapki 11 - serek danio + owoce 16 obiad 19/20 kaszka z owocami

Gość sleep
dzięki spróbuje włączyć więcej owoców i warzyw

Gość natjoszka
tez uwazam,ze owoce i warzywa to podstawa zbilansowanej diety. chyba,ze masz taki problem jak ja z moim synem, który warzyw i owocow za bardzo nie chcial:) ale znalazlam kilka sposobow na to zeby zaczał;) po pierwsze: system nagradzania - jak zje to porysujemy razem, zobaczymy nowa kreskowke itp. a pozniej zaczełam mu podawac w ciekawej formie warzywa i owoce np. takie paczkowane smakowe suszone jabłka (bananowe lubi najbardziej). cripsy sa świetne i moj maluch wcina az sie uszy trzesa. pozniej jak mu daje jabłko to kojarzy smak i je chetnie;) pozdrawiam