Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robaczek19

codzienny makijaz, doradzcie mi

Polecane posty

Gość robaczek19
no tak wlasnie z gorna mam problem, nie wychodzi mi wiec nie maluje. A co do tego korektora, co znaczy ze w formie bazy? Ja mam taki korektor w formie blyszczyka do ust, cos takiego......

Gość robaczek19
a jak namalowac kreske czarna kredka na dolnej powiece tylko a nie na tej lini wodnej?;/

musisz starać się postawić ją "pod kątem prosty" w stosunku do lini rzęs. a jeśli idzie o górną powiekę - kup sobie najlepiej czarny, matowy cień i pędzelek odpowiedni, zaraz ci pokaże jaki jest najepszy do tego

o coś takiego, w takim kształcie. trochę wydłuzony a przy tym "ścięty" na prosto. I tym cieniem malujesz sobie przy pomocy pędzelka górną powieke - efekt taki jak przy użyciu eyelinera, tylko naturalniejszy. Takie pędzelki można dostać w drogeriach - w naturze widziałam. Tylko musisz zwrócic uwagę na to żeby był on miękki. w takim samym ksztalcie są pędzelki do stylizacji brwi - a te są już twarde. takim kreski sobie nie namalujesz. W sumie zamiast pędzelka możesz spróbować rozbić tą kreskę alikatorem o ostrej końcówce. łatwiej tak niż kredką.

Gość robaczek19
Wiesz co mialas mi pokazac ten pedzelek ale zapomnialas chyba wkleic linka:)

Gość robaczek19
i normalnie czarnym cieniem bedzie wygladalo tak ladnie jak kredka?:)

tak! I naprawdę znacznie łatwiej wykonac taką kreskę pędzelkiem/aplikatorem i cieniem. Ale do kredki też sie nie zniechęcaj. Ćwiczenie czyni mistrza - zaopatrz się w mleczko do demakijażu i ćwicz ;) Tez miałam z tym problemy a teraz umiem zrobić idealną kreskę linerem za pierwszym razem Nie zniechęcaj się

Gość robaczek19
oczywiscie bede probowac:) dzieki:) hmm cos mi sie przypomina ze w tamtym tyg rozmawialam z Toba na temat sukienki na wesele ale juz nie jestem pewna:P pisalam wtedy pod innym nickiem, nie pamietam juz jakim

Gość robaczek19
Nie, nie mialam teraz okazji jechac bo wyjechalam z chlopakiem i dopiero co wrocilismy. Napewno w tym tyg pojade bo musze czegos poszukac...hmm moze jutro lub piatek:) Mam nadzieje ze uda mi sie cos kupic ladnego i nie drogiego:(