Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masia26

ciąża a góry

Polecane posty

Gość Masia26

Czy w ciąży można jechać w góry? We wrześniu chcę jechać w góry na parę dni, wówczas będę w połowie 6 miesiąca. Nie zamierzam się wpinać po górach, ewentualnie wjechać wyciągiem. Chodzi mi raczej o odpoczynek psychiczny.Za tydzień idę do lekarza i zapytam sie o zdanie,ake czy któraś z was była w górach w ciąży? Dodam że ciąża rozwija sie prawidłowo,a ja się czuje b. dobrze.

Gość tajasne
no przecież juz masz taki temat, po co drugi zakładasz?...

A ja się czują te kobiety które mieszkają w górach i są w ciąży? To inny gatunek?

Gość Masia26
Myślę ze kobiety, które mieszkają w górach to inna historia, one są przyzwyczajone,a ja mieszkam na północy blisko morza i u nas jest trochę inny klimat.

ja w koncowce 6mc ciazy weszlam na piechote do Morskiego Oka i z powrotem, oraz cala Koscieliska:)

Gość Masia26
ja nie mam zamiaru biegać po tych górach:)

Gość Masia26
falea bez sarkazmu, jadę w nasze polskie góry,a to ze mam obawy to chyba jest normalne!

Po prostu im dłużej czytam te forum, to mój sarkazm rośnie. Chyba wczoraj jakaś mama pytała co ma wziąć dla swojego 15 miesięcznego dziecka na wakacyjny wyjazd. Boże drogi... Jak masz wątpliwości to zadzwoń do pierwszego lepszego lekarza, względnie na pogotowie i już.

Gość Masia26
Jesteś mama?

Oczywiście, strasznie przewrażliwioną i histeryczną o czym chyba wszyscy już wiedzą, co czytają moje wypowiedzi. Tylko że ja zawracam głowę przemiłej pani w przychodni oraz na pogotowiu, jutro będę truć lekarce mojej córki. A niektóre pytania wstydziłabym się zadać na forum. Wypoczywaj w tych górach i nie przejmuj się głupotami, oddychaj i ciesz się pięknymi widokami. Korzystaj póki możesz, jak urodzisz, to już nie będzie tak łatwo :)

Gość Masia26
Dzięki:) Zapytam się mojego lekarza i na jego opinii podejmę decyzję:)

Masia, wszystko zależy o d tego jak się czujesz, jak dobrze, to taki wyjazd na pewno nie zaszkodzi, jak masz jakieś problemy to lepiej się nie forsować. No i wiadomo, że w 6 miesiącu, to szczytów lepiej nie zdobywać :)

Gość Masia26
Dzięki wielki, za tydzień mam USG połówkowe, więc będzie wiadomo czy są jakieś przeciwwskazania, ważne że czuje sie dobrze i nic mi nie dolega.:)

A swoją drogą to strasznie Ci zazdroszczę tego, że mieszkasz nad morzem, ja mam do gór bardzo blisko, ale wolę morze...

Gość Masia26
Też wole morze,ale jedziemy tak spontanicznie, przed siebie chcemy odwiedzić kilka miejscowości w tym Zakopane. Jedziemy dużym busem, nie będzie już tak tłoczno jak latem i ciepło :)