Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xDD. biedromka ^^

wyjazd do USA. pomocy xDD. ;p

Polecane posty

Gość xDD. biedromka ^^

moja siostra jest w Stanach i bardzo chciałabym do niej jechać w wakacje 2010. ile kosztuje bilet samolotowy do USA (Michigan) mam 14 lat. Muszę mieć opiekuna do samolotu itp?. nie zgubię się tam? Co o tym sądzicie? : )

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
w tym roku bilety roznie ok 3 000 zł :P aha i musisz miec wize, nie potrzenujesz opiekuna :P

Gość a masz wize ... no bo wiesz
tak na hop-siup jej sie nie zalatwi :P A ceny sobie sprawdz u przewoznikow ;/ ale z reguly bez promocji to ok. 3 tysiakow.

Gość xDD. biedromka ^^
3000 zł. w obie strony tak?:] no właśnie/. a kiedy trzeba sie starac o wize zeby na wakacje mieć? a paszport też potrzebny? i kiedy trzeba bukować bilety na wakacje 2011? ;]

Gość xDD. biedromka ^^
a wyrobienie wizy coś kosztuje? i gdzie ją wyrabiać? kiedy?: D

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
dziecko! musisz miec paszport jedziesz z dokumentami do ambasady w krk lub wawie w zaleznosci gdzie mieszkasz i spotykasz sie z konsulem, masz 14 lar wiec problemu z otrxzymaniem wizy nie bedziesz miala :)) mysl o wizie tak moze juz w maju zebys miala pozalatwiane. no a bilety mozesz bukowac nawet na tydzin przed wyjazdem ;)))

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
kosztuje nie wiem jak jest teraz cos ponad 100 dolarów :D

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
no i wyrabiasz ja w konsulacie w krk lub wawie

Gość xDD. biedromka ^^
a ma ta wiza jakąś ważność? w sensie że zapłacę za nią AŻ 100 dolców a zrobie za wczesnie czy cos i przepradnie :l ?

Gość hyjy
przeczytaj sobie artykuł z linka będziesz wszystko wiedziała

Gość terrara
zaplacisz za nia dolcow 150 i waznosc ma taka, na jaka wize otrztmasz. mozesz dostac wize wielokrotnego wjazdu na 10 lat ale i jednorazowa, albo taka na rok. jezeli naprawde chcesz wyjechac do stanow musisz miec paszport, wypelnic wniosek na stronie, ktora ktos Ci juz wkleil, zadzwonic po wypelnieniu wniosku do ambasady i umowic sie na spotkanie. zazwyczaj czas oczekiwania na widzenie z konsulem to jakis tydzien, po rozmowie drugi tydzien bedziesz czekac na paszport. bilet mozesz kupic nawet 3h przed odlotem ale pamietaj,ze im pozniej tym mniej miejsc i cena zazwyczaj wyzsza. jezeli poszukasz wczesniej to znajdziesz polaczenia juz nawet za 2tys (oczywiscie to cena za lot w obie strony).

Gość hyjy
Opłaty za rozpatrzenie podania wizowego, wizy turystyczne, biznesowe, studenckie, tranzytowe 140 USD

Gość xDD. biedromka ^^
Czyli muszę sobie załatwić wizę i paszport i bilety xd i już koniec tak? czy jeszcze jakieś zaproszenie od siostry?:: ) a paszport to trzeba wyrabiać odrazu bo wyrobieniu wizy? i do wyrabiania paszportu/lub wizy można iśc np. z ciocią a nie z mamą? + (nie zgubie sie tam? : D)

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
NAJPIERW MUSisz miec PASZPORT POTEM WIZA!!!!!!!!!!!!!!!! z reszta pogadaj z siostra czy rodzina one ci wytłumaczą !!!!!!

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
a zaproszeniem podobno latwiej wize otrzyamc ale to nie jest reguła,. jestes młoda masz 14 lat wiec na sto porcent ci dadza!!!! a gdzie dokladnie jedziesz? :)):

Gość xDD. biedromka ^^
miejsce: Michigan. :) West Bloomfield. :) to jeszcze nie jest pewne. bo siostra ma dać mi na bilet. znaczy z mojej i siostry strony to zaden poblem tylkoniewiem czy rodzice mnie puszczą. Bo sama, i nie znam zbyt języka angielskkiego. Jak bym się tam na lotnisku zgubiła to bym się nawet nie dogadała. :l a gdzie paszport trzeba załatwiać? i potrebny i paszport i wiza? (ile to l;atania za tym wszystkim):l trochę drogi bilet na samolot. ; d no alee,. jak bym pojechała to na całe wakacje. : D i na wycieczke do Nowego Jorkuuuu <hyhy> mam nadzieję że spełni sie too ^^ ;DD

Gość xDD. biedromka ^^
żyje tu ktos jeszcze ? : D ponawiam moje powyższe pytanka ^^ xPP.;sd ;p ;d

Gość bzykac ci sie chce???
o jakich ty palanciaro wakacjach mowisz?? bo te 2010 o ktorych idiotko piszesz to juz sie koncza..wiec pakuj tornister i do szkolki zapierdalaj a nie wymyslaj historyjki... spierdalaj:O

Gość xDD. biedromka ^^
ty : ktoś (albo coś :D) nademną. mówię o wakacjach 2011 i mi się rok pomylił. pewnie masz wysoki iloraz inteligencji haha xd z tego co widzę. nara!

Gość bele de jour
no chyba logiczne, ze potrzebny i paszport i wiza. Gdzie mają ci ta wize wbic?? w legitymacje szkolną?? Paszport zalatwisz a biurze paszportowym, ale potrzebujesz chyba zgodę rodziców bo jestes niepelnoletnia. A i pamietaj, ze to ze dostaniesz wize nie znaczy, ze na 100 wpuszcza cie na teren stanow. Poslugujesz sie angielskim??

Gość bele de jour
a i to czy możesz sama leciec czy nie zalezy od linii lotniczych. Kazda ma inny przedzial wiekowy

Gość xDD. biedromka ^^
nieznam angielskiego . :l Że co? dadzą mi wizę a potem nie wpuszczą na teren USa? sory ale nie kapuje ? :l

Gość bele de jour
no tak bo to urzednik na lotnisku decyduje. Mogą cie wrócic, a jesli nie umiesz angielskiego to w jaki sposób się z nim porozumiesz?? Na twoim miejscu bym sie poduczyła. Zada Ci kilka pytan i co??

Gość heyyyyyyyyyyyyyyyyy
eee nie przesadzaj przeciez dziecka nie cofną, wracaja tych ktorzy robili przkety z wizami np. przekroczyli termin.

Gość bele de jour
nie przesadzam. Taka prawda

Gość xDD. biedromka ^^
nie jest tak łatwo sie nauczyć xd. ja bym zapłaciła 3000 zł. za bilet samolotowy, za wizę, hodziłabym i załatwiała wiże paszoport itp.a oni mogliby mnie z USA z lotniska wrócić do polski spowrotem od tak sobie? : o

Gość Pseudonim dla mnie
Po co sie tak nakrecac, najpierw z mama pogadaj, czy cie posci i z nia wszystko pozalatwiaj. a siostra nie moze z po Ciebie do Polski przyleciec i potem jakos bys sobie wrocila. To czy mozesz leciec bez opiekuna zalezy od l. lotniczych np w ryanair dopiero od 16 lat.