Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna mamusia 20

Dlaczego faceci boja sie samotnych matek ? Bo są wygodnymi tchórzami ?

Polecane posty

Gość Narcyzm_egoizm_myslenie
Super ;) najpierw laski ganiają za takimi zakochanymi w sobie cwaniaczkami co to wszystko wiedzą najlepiej ,dają im dupy a potem szukają jelenia ;) bo cwaniaczek chętnie wyrucha ale juz niekoniecznie utrzyma bo mu to nie pasuje.Mam co prawda dopiero 27 lat ale widzę co się dzieje z moimi kolezankami z podstawówki ,liceum ,czasów studenckich. Wcześniej to były same ochy i achy jaki to on męski jaki twardy ,bezkompromisowy i pewny siebie ;) tylko jakoś nie zwróciły uwagi że nadmierna pewność siebie to albo narcyzm albo egoizm (a w przesadnej miłosci do samego siebie nie ma miejsca na miłość do innych ).Skończyłem jeden z lepszych kierunków i mam obecnie świetne perspektywy i szczerze mówiąc czuję obrzydzenie jak dawne kolezanki nagle sobie o mnie przypominają bo pachnę kasą prestiżem i świetnymi perspektywami ale to dopiero teraz. Kilka z nich jest teraz samotnymi matkami i nawet jak bym kichnął to by się z tego cieszyły jak idiotki tak bardzo włażą mi teraz w d**ę.Na bezczela przyłażą do mnie pod byle pretekstem ubrane wyzywająco,mają zajawkę żeby mnie skusić tyłkiem. Tak samotne mamy nie miejmy złudzen bo w 90% tak to właśnie wygląda.Jedna z nich była moją wielką miłością w liceum -życie jest przewrotne ,dałą się bzyknąc a potem wyprosiłem ją z mieszkania -zemsta za dawne czasy. Dziewczyny piszę teraz naprawdę poważnie myślcie przed kim sciągacie majtki i dobierajcie stałych facetów pod kątem tego czy nadaje się na ojca i męża to nie będze wtedy tylu tragedii;) pozdrawiam i życzę rozwagii w życiu

Samotna matka samotnej matce nierówna Niektóre rzeczywiście szukają jelenia, żeby lżej się żyło. Nie oszukujmy się, gdy ktoś ledwo wiąże koniec z końcem perspektywa rozłożenia opłat na dwoje jest kusząca... miłość? Tak, miłość do dziecka każe im szukać ojca, którego niekoniecznie będą kochać. Są jednak samotne matki, które radzą sobie dobrze i w zasadzie nie potrzebują faceta do przeżycia, ale mają potrzeby uczuciowe. Nie szukają dziecku ojca, dzięki czemu są w stanie dać nowemu mężczyźni szczęście - najpierw będzie kochankiem i towarzyszem życia, a dopiero później ojcem. No właśnie, dlaczego boimy się wiązać z samotnymi matkami? Bo istnieje ryzyko, że będziemy głównie ojcem. To nienormalne, najpierw jest się partnerem, potem kochankiem, a dziecko przychodzi później. Samotna matka, która szuka dziecku ojca powinna najpierw kopnąć się piętą w czoło.

Brovar, zgadzam sie, poza tym, ze zamiast wyrazu "nienormalne" uzylabym "nienaturalne". Ludzie , przy doborze partnera lub juz nawet bedac w zwiazku maja czesto problemy z tym, ze partner czy partnerka miala innych przed nimi, lub ze ciagle ma kontakt z eksem itd. A samotna matka, od razu, bez kombinowania wnosi ten problem do zwiazku. Czesto taka kobieta ma ciagle kontakt z ojcem dziecka, co nie kazdy dobrze znosi, a czesto bywa takze, ze czuje sie z nim zwiazana poprzez fakt posiadania wspolnego potomstwa. Matka z dzieckiem to od razu problem na glowie. Kobieta z wlasnym dzieckiem to juz i tak nie lada wyzwanie dla wiekszosci facetow, a co tu dopiero mowic o kobiecie ktora ma dziecko z innym facetem. Ale jak sie ma swoje, to przynajmniej ma sie czas, chocby podczas ciazy, zeby sie z tym faktem oswoic, a tak, na faceta spada od razu odpowiedzialnoscza obcego i bardzo wymagajacego choc malego czlowieka. Jest wielu mezczyzn, ktorzy sa szczesliwi z kobietami majacymi dzieci z poprzedniego zwiazku, ale tym, ktorzy nie maja na cos takiego ochoty, wcale sie nie dziwie i mysle ze nikt inny tez nie powinien.

Nie do końca o to mi chodziło. Ojcostwo jest zwieńczeniem drogi w związku dla mężczyzny. Przeżył z kobietą wiele wspaniałych chwil, uprawiali seks, czuje się doceniony jako osoba i kochanek - brakuje tylko dziecka. Zostaje ojcem, łoży na utrzymanie dziecka, opiekuje się nim i matką. Przyjście "na gotowe" rodzi problem - czy ona mnie kocha jako osobę? Czy uprawia ze mną seks z ochotą? Jaką rolę w naszych relacjach ma dziecko? Czy gdyby nie ono, chciałaby mnie? To ostatnie pytanie wynika z niepewności co do własnej wartości. Większość mężczyzn jest raczej średnio atrakcyjna, stąd pojawia się właśnie pytanie, szczególnie gdy dziecko spłodził przystojniak - dlaczego wybrała go do zabawy a mnie na ojca? Czyżby chłodna kalkulacja? A facet potrzebuje ciepła a nie chłodnej kalkulacji. Dochodzi do tego problem asymetrii we wzajemnych relacjach. Dla samotnej matki, szczególnie dla tej która była samotna już w ciąży, dziecko jest najważniejsze. Trudno wejść do tego układu osobie trzeciej. Normalnie, gdyby nie miała dziecka, najważniejszą osobą w jej życiu byłby mąż, przynajmniej na początku. Fakt, że posiada dziecko oznacza przeskoczenie tego etapu, co jest zwyczajnie niezdrowe.

Gość dodam jeszcze
Po co to tyle roztrzasac. Prawda jest taka, ze zarowno mezczyzni jak i kobiety niechetnie wchodza w zwiazki z osobami z dzieckiem. Ktora z kobiet z checia zwiaze sie z samotnym ojcem? Brovar ma racje, ale to co pisze dotyczy sie zarowno mezczyzn jak i kobiet. Macierzynstwo jest zwienczeniem drogi w zwiazku. No ja jeszcze bym dodala powinno byc.

Oczywiście nic nie przesądza. Taką Martynę Wojciechowską to ja bym chciał, z charakteru i z wyglądu... więc nie wszystko stracone. Jeśli będziecie silne i zagracie o najwyższą stawkę - tzn. nie ojciec dla dziecka, ale także miłość waszego życia - to obawy, że szukacie jelenia odpłyną. Inna sprawa, że są faceci, którzy boją się silnych kobiet :)

Gość fajna....
bo to kurwy jebane i szmaty najpierw rozkładają swoje brudne spocone uda przed byle smieciem, a potem są sfrustrowane,ze alimenty są za niskie w stosunku d ich potrzeb. Więc odwracają kota ogonem: "faceci to tchórze". Nie, to nie faceci to tchórze. to samotne matki to K U R W Y. zaden szanujacy się facet nie zwiąże się z prostytutką jestes totalnym zdesperowanym idiota ....masakra takiego faceta nigdy bym nie chciala nawet bez dzieci ....autorke pozdrawiam zobaczysz ze znajdziesz prawdziwego faceta ktory da ci szczescie .....tylko nie tutaj na forum bo tu sa sami desperaci niedowartosciowani w zyciu realnym ktorzy nie maja innego zajecia jak wyladowac swoja zlosc tutaj na kobietach a tak nawiasem mowiac to co faceci robia na babskim formum ?????????

Już nie pocieszajmy autorki, która jest idiotką, bo tylko idiotka tak generalizuje, uważając że to co ma pomiędzy nogami czyni ją lepszą istotną niż ludzie z penisami. To samo działa w drugą stronę.

Gość hahahahahahahahahahahahahahaha
fajna... ...tylko nie tutaj na forum bo tu sa sami desperaci niedowartosciowani w zyciu realnym ktorzy nie maja innego zajecia jak wyladowac swoja zlosc tutaj na kobietach a tak nawiasem mowiac to co faceci robia na babskim formum ????????? nie wszyscy tacy są.. a co robią na babskim forum? hahahahahaha.. czytają, piszą, poznają, rozmawiają, bawią się.czasami próbują ułożyć sobie życie..;) i bywają tu od lat wielu, pomimo tego, czego zdołali poznać dzięki kobietom...i piszą tu czasami. niekoniecznie w złych zamiarach.. a teraz poczekaj na odzew!! daję góra 24 godziny na ciętą ripostę tych, które mnie rozpoznały..:D:D:D:D:D:D:D

Gość Deutscher78
A czym jest dla Ciebie ojciec dziecka, a może gentelmanem?

Gość ja pani wasza
bo samotne matki juz zawsze beda samotne ,trzeba bylo uwazac komu dajecie

Gość trojkantowiec45
Za waszą sytuację jest odpowiedzilny ojciec dziecka a nie jakieś tam faceci! A gdzie oni są?

Gość anastai
Kafeteria niestety słynie z tego,ze w wiekszosci piszą tu"dziwni"ludzie... Nie ma drugiego takiego forum. Na żadnym innym samotna matka nie przeczytałaby takich obelg. Na żadnym innym kobieta cieżarna tez by nie została tak wyzwana. Ani gruba czy tam jakis prawiczek. Na tym forum panuje taka moda i z tego ono słynie:O:O:O

Gość Magdalena..............
Jak czytam te wasze wypowiedzi to sie zastanawiam czy wasze matki to tez takie kurwy jak okreslacie inne kobiety?!! Bo normalny czlowiek nie ocenia drugie w taki sposob. Samotna matka to b. czesto swietna kobieta. Zaradna- nie łatwo jest samemu wychowac dziecko. Poza tym jak obecnie widze laski NIE rodzace w wieku 15-20l to co 2ma wiekszy tłusty brzuch-niz kobieta po ciazy. Jestescie ograniczeni. I zeby was zółc nie zalała-mnie ten temat niedotyczy.

Gość zwykly facet0
Prawda jest taka, ze spora wiekszosc samotnych matek z gory zajmuje roszczeniowa postawe. To, ze ty wybralas leszcza, ktory jak tylko pojawilo sie dziecko to uciekl swiadczy o tobie jako nieodpowiedzialnej kobiecie, a nie o calej reszcie facetow. Bawi mnie, ze wiele kobiet pisze "bo to wasza wina". O nie, nie moja. Ja swoja kobiete kocham, szanuje i bede jej wierny i chetnie wtchowam moje dziecko. Wina jest tych frajerow ktorych goscilyscie w kroku. To oni sa ojcami i do nich pretenaje a nie do nas. Duzo.osob pisze, ze sa samotne matki, ktore nie sa idiotkami zapylonymi przez frajera. To prawda- ale takie kobiety radza sobie w zyciu, a nie zarzucaj brak odpowiedzialnosci i odwagi wszyskim facetom dookola tylko dlatego, ze zaden nie chce skusic sie na nia.

Gość embargo na szczescie
facet ma racje, narzekajmy na kogoś kto faktycznie jest winien stanowi rzeczy...

Gość bhgfg
d

Gość Stokrotka aa
Moj kolega poznał taką samotną mamuśkę, ładna, mloda, wyksztalcona dziewczyna, ma swoje mieszkanko(male ale wlsne) nauczycielka j.ang z roczna coreczką(jej facet zostawil ja jeszcze w ciazy wyjechal sobie do uk). kolega( tez wyksztalcony z dobra praca) spotykal sie z nia ok 2 lat, jej corcia pierwszy raz tato powidziala do niego gdy zaczynala sie uczyc mowil, myslal juz o slubie a tu co laska kopnela go dla jej bylego(jakiegos dresa z uk co sie dzieckiem nie inetersowal)

Gość myślę o tym
jakoś te frustratki muszą sobie tłumaczyć własną głupotę i nieodpowiedzialność

Gość BO TO KURVVY SOM
A NA CHOOJ KOMU POTRZEBNY BABA Z TAKIM PRZEBIEGIEM NA KAPSKU I BACHORAMI ZA PASEM? WOLE MLODSZE NIE ZAPYLONE!

Gość rabarbar wiosenny
Jestem kobietą i w życiu bym się nie związała z dzieciatym facetem. A z mamuśką tym bardziej. To nie tylko kwestia wygody (choć to też ważna rzecz), ale przede wszystkim estetyki i poczucia własnej wartości. Po cholerę mi użyty/a, z bagażem, kopnięty/a w dupala przez kogoś innego? Najpierw trzaskacie dzieciaki a później szukacie jeleni i idiotek, którzy mają się nimi zajmować, łożyć na nie, poświęcać czas, środki i uwagę? To jest chamstwo i egoizm :P

Dla mnie sprawa jest prosta: jeżeli samotna matka jest bardzo młoda to uchodzi nie tylko za puszczalską, ale i za głupią, bo jej się za wcześnie chciało bawić w rodzinę, co jest teraz bardzo modne, albo nie zadała sobie trudu zaznajomienia się z tematem antykoncepcji. Facet uciekł, bo jest gówniarzem. Tak jest w przypadku większości młodych matek. I będąc facetem, trzymałabym się od takiej z daleka, bo po co mi głupia, nieodpowiedzialna kobieta z bagażem? Przy starszych kobietach, które zostały same z dziećmi sprawa już nie jest tak oczywista, więc można myśleć o takiej poważniej. Tylko, że jaki prawdziwy, płodny facet, zdecyduje się wychowywać dziecko innego, zamiast mieć swoje? Jakieś baaaaardzo nieliczne przypadki. Taka prawda. Więcej rozumu, dziewczęta.

Gość m bmvmvbmv
rabarbar wiosenny Jestem kobietą i w życiu bym się nie związała z dzieciatym facetem. A z mamuśką tym bardziej. To nie tylko kwestia wygody (choć to też ważna rzecz), ale przede wszystkim estetyki i poczucia własnej wartości. Po cholerę mi użyty/a, z bagażem, kopnięty/a w d**ala przez kogoś innego? Najpierw trzaskacie dzieciaki a później szukacie jeleni i idiotek, którzy mają się nimi zajmować, łożyć na nie, poświęcać czas, środki i uwagę? To jest chamstwo i egoizm " hahaha to ja jestem idiotką bo związalam się z dzieciatym facetem a sama nie mam dzieci.. No ludzie... bez ja. Nie muszę się zajmować jego dzieciakiem ani łożyć na nie... Ten dzieciaty facet ma synka i jet dobrym , przystojnym facetem... Żaden wolny facet mnie nie chciał

Gość ma też maleńki rozumek
To świadczy tylko o tym, że nie jesteś wiele warta. Zasługujesz tylko na to by wychowywać cudze szczenięta i dostać towar używany. Jak majtki z lumpeksu :P

Gość małeale
Chwileczkę....logicznym jest że jeśli młoda dziewczyna jednak urodziła dziecko to jest w niej coś uczciwego i szlachetnego. Bo zdzira by się wyskrobała albo nie dałaby sie zapłodnić...słyszał z was ktos aby puszczalska prostytutka rodziła z przypadkowej ciąży? Z przypadkowej to nie , ale z wyrachowanej to owszem, ale wtedy dotyczy to kasiastego starego jelenia , a nie biedaka. Że głupia? Śmieszny argument...bo nie jest możliwe aby taka młoda nie była życiowo głupia......pewnie naiwna bo jeszcze nie wycwaniona , ale może wycwaniona dziiwka nie jest dobrym materiałem na towarzyszkę zycia , nawet bez obciążenia dzieckiem.

Gość Prawdomowny
Miedzy odwaga a głupotą jest różnica ale autorka jej nie widzi i zzalicza sie do odwaznych kretynek a niestety widac faceci to tchorzliwi trzezwo myslacy ludzie. Dlatego będzie sama dałaś dupy i masz bekarta twoj problem nie reszty tych tchorzy. Mowia nie da sie przewidziec jaki facet bedzie jak sie poznaje jak sie ma inteligencja na poziomie przecietnym lub nizszym to rzeczywiscie nie da sie przewidziec. A te piztusie co popieraja samotne matki ja chrzanie co za obluda niech sie z taka ozeni ale nie juz kilka postow dalej fajne sa maja szanse zaznacza ale dla mnie to za duzy ciezar dobre :) Szczyt hipokryzji. Najlepiej takim powiedziec prawde jestescie same bo zwyczajnie jestescie skonczonymi kretynkami i nikt nie chce wychowywach bachorow jakiegos dyskotekowego półgłowka. Ale najlepsze sa te samotne matki mlodsc przechulaly a teraz nagle stabilizacji sie im zachciewa Nagle dyskotekowe miernoty i dresy to nie material na faceta. I to najczesciej wtedy sie uspokajaj kiedy juz zaden z tych wyzej wymieninych osobnikow nie chce nawet na nie spojrzec bo wyglada jak dąb bartek ale dla normalnego faceta ma byc super partia co za hipokryzja. Miejsce urew jest pod mostem lub latarnia wiec tam teraz powinnyscie byc a nie marnujecie czas na czacie.

Prawdomowny - Madry post :) na zachodzie spora czesc dzieci rodzi sie bekartami.. idiokracja sie spelnia. Beda rodzic sie tylko bandyci i idioci. :P To bedzie koniec cywilizacji.

Gość hmmm no ja tez
No to mzoe i jak sie wypowiem na ten temat...bylam samotna matka...pisze bylam ,bo teraz jestem mezatka...i wyszlam za maz za faceta co nie jest biologicznym ojcem mojego dzicka...nie puszczalam sie po dyskotekach...bylam z facetem ponad 2 lata...maial byc slub i co??zakochal sie w innej...a ja zostalam sama z dzieckiem w brzuchu...chcial ,bym usunele ,ale nie zrobilam tego....baaa moj maz jest bylym kolega tamtego...

Jest byłym kolega, widział jak sie sprawy rozwijały. Najczęściej wyglada to inaczej, kobiety łapia faceta na dziecko, bo chca szybko wyjśc za mąz a ten ucieka bo dociera do niego ze miał byc wkrecony...

Gość Prawdomowny
I czego to dowodzi ze na swiecie sa tez idioci?/ patologia ciagnie do patologii?/ lepsza dzieciata podstarzala partia niz zadna? Bo nie wiem. Twoj facet tylko dlatego ciebie wzial na zone ze nie mogl znalezc innej. Jestes osoba ktora zastepuje normalna zone tanim wybrakowanym produktem zastepczym. Jak tylko miałby inna szanse to od razu dałby ci kopa w tyłek. Tylko pogratulowac takich sukcesow.