Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowka30

kot a dziecko

Polecane posty

Gość ciezarowka30

Jak Wasz kot zareagowal na nowego czlonka rodziny??

Gość ciezarowka30
Up

najpierw kot się interesował, obwąchiwał i przymilał, a jak zobaczył , że mały mu jeść nie daje :) to zaczął olewać :D teraz (mały ma 14 miesięcy) omija dziecko szerokim łukiem, bo młody lubi za sierść złapać, a jak czasem kot nie zdąży uciec to machnie łapą, drapnie i wtedy ma spokój na parę tygodni :)

ja też mam kota i niedługo się przekonam jak będzie u mnie u wszystkich znajomych jak rodziło się dziecko koty uciekały, bo nie mogły znieść płaczu :) wszystkie mają postawę olewatorską w stosunku do dziecka. Mój raczej też do takich należy, bo to brytyjczyk i lubi spokój oraz śpi całe dnie. A jak przychodzą do nas dzieci zainteresowanie nie wykazuje, daje się pogłaskać i idzie spać

Też miałam ten problem...jak to będzie, kiedy pojawi się dziecko? Już nawet z mężem szukaliśmy nowego domu dla naszego pupila...gdyby coś się działo złego. U nas wyglądało to tak, że kiedy przyjechaliśmy ze szpitala, pozwoliliśmy obejrzeć i obwąchać zawiniątko, które bardzo ciekawiło kota. Kiedy mały się rozpłakał, kot zaczął niemiłosiernie beczeć i ugryzł mnie w łydkę, bo akurat przewijałam dziecko. Byliśmy w strachu, bo nasz kot nie należy do najłagodniejszych. Na szczęście to był jednorazowy incydent. Kot przez dłuższy czas nie wchodził do pokoju, gdzie spało dziecko. Leżał pod drzwiami i nasłuchiwał. Potem dotarło do niego, że nie jest już jedynym pupilem w domu i zasadniczo nie interesuje go mały człowiek. Omija dziecko szerokim łukiem i czasami pręży się i wygina przed małym, który śmieje się do niego i wymachuje rączkami. Nie ma już żadnego problemu...no chyba, że sierść, której jest pełno wszędzie i codziennie trzeba biegać po mieszkaniu z odkurzaczem i mopem:) Ale bardzo się cieszę , że kocur jest z nami i mały wychowuje się przy zwierzaku:)