Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nel90

depilacja bikini poomocy!

Polecane posty

Gość nel90

kurde, mam chłopaka od tygodnia i musze utrzymać gładkie bikini non stop :/ zwykle sobie goliłam maszynką od okazji, a teraz golenie minimalnych włosków bardzo podrażnia moją skórę, wyskakują krostki, a poza tym cholernie boli:( krem do depilacji goli niedokładnie, na depilator nie mam kasy... Jakie macie sposoby??

W piątek idę pierwszy raz na brazylijskie. Wcześniej wielokrotnie robiłam wosk okolic bikini, nóg, ale teraz strasznie się dygam :(

Fajnie, nie dygaj. To dobry patent. Ja sama depiluje sie woskiem jednak nie dam rady az tak dokladnie jak kosmetyczka. Tylko znajdz dobry zaklad, gdzie depilacje brazylijska wykonuje sie w oddzielnym pomieszczeniu, bo czasami ów miejsce jest zasłoniete tylko niewielką kotarą :O

Gość nel90
o matko, bohaterki... ja bym umarła przy wosku chyba... a Was to nie boli? :D

Gość kicia101010
ja też woskiem po maszynce miałam paskudne krostki, czerwone, bolące... po wosku gładziutko, bez podrażnień i żadnych syfów tam ;) piękna gładka skóra a jeszcze lepsza od wosku jest pasta cukrowa

Gość nel90
a jak długie włoski trzeba mieć żeby móc woskiem? mogę byc owłosiona max 1 dzień, wiecej nie zaryzukuję :D a po maszynce odrastają mi po 1 dniu juz kłujace kropeczki :\

Kicia powiedz cos o tej paście cukrowej?? w drogeriach to jest?? ehh woskuje ale czasem jak krzywo wyrwie mi sie wlos to amen nie idzie zyc tak boli i rana sie tworzy./.. wrrr

Gość zastanawiam się nad woskiem
możecie polecić jakiś dobry wosk po nie wygórowanej cenie? Nie stać mnie na kosmetyczkę. Kiedyś próbowałam wosku Joanna do depilacji nóg - skończyło się okropnie, nie dość że bolało to włoski zostały, a wosku parę dni nie mogłam zmyć. Polecicie coś?

Gość nel90
o nie tydzień :/ to chyba jak będę miała okres bo i tak będę musiała tyle czekać :D :(:(:(

Gość kicia101010
oj w drogeriach chyba nie ma na Allegro zamawiałam , tania jest najlepiej poczytaj w sieci ;) dużo opinii i opisy jak się ją używa nie ma podrażnionej skóry i tym mnie "ujęła" maszynkę to do pach już tylko używam ;) a co do powyższego pytania do wosku i pasty trzeba troche dłużej zapuścić włosy niż 1 dzień ok nawet tygodnia...po użyciu maszynki i ok 4 tygodni po wosku..

Gość kicia101010
tych gotowych bym nie polecała bikini są zbyt mocne i jak na pierwszy raz to chyba by Ci nie złapało dobrze włosów taniej i skuteczniej by Ci wyszło zamówienie wosku w rolce na allegro + zestaw pasków wosk rozgrzejesz w gorącej wodzie... posmarujesz nim bikini, naklejesz pasek, pomasujesz kilka sek i ciach! ;)

Gość kicia101010
sorry za byki :D nakleisz* itd. ;)

Gość nel90
aaż mi ciary przechodzą na samą myśl :O

Gość nel90
kicia101010 podaj nazwę albo linka do tych kosmetyków :):):)

Ale naprawdę po wosku macie skórę bez podrażnień? Bo ja często chodzę na klasyczną depilację bikini (chodzi mi o to, żeby nie wystawały z majtek, a resztę golę) i mam potem czerwoną skórę, podrażnienia, wrastające włoski i już kilku blizn się dorobiłam właśnie przez wosk. Może macie jakąś radę, żeby chociaż szybko złagodzić podrażnienia?

Fajnie po ok 2 dniach od depilacji zrób "tam" peeling. ;) A jak zobaczysz ze wrasta CI włos to jak najszybciej wyrywaj go pęsetą. To na te blizny, a co do podrażnienia to polecam krem bambino :)

A no i polecam przetarcie miejsca wydepilowanego takimi chusteczkami nasączonymi spirytusem, fakt, że popiecze chwile, ale to odkaża skóre, wtedy zapobiegniecie zapaleniu mieszków włosowych :)

No właśnie trochę przez tą pęsetę porobiły mi się blizny :P Ale dzięki za podpowiedź z tym spirytusem. Ogólnie to trochę brzmi jak Jackass :P