Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenka malutkaaa

Co robicie z kasa ktora dostaja wasze dzieci?

Polecane posty

Gość marlenka malutkaaa

Pieniazki od babci, czy cioci czy chrzestncyh?

Gość tak mysle
kupuje co maly chce....w koncu to jego kasa.....czasem wplacam na "jego" lokate:-)

Gość ciezarowkaa25
jak bym miała dużo kasy to bym to odkładała a jak niemam to kupuje z tego coś co potrzeba

Gość marlenka malutkaaa
Jak moja corcia dostaje kase odrazu wydaje na nia.Dzis dostala od babci 100zl i poszlam na zakupy.Kupialm nocnik, buty, 2 bluzeczki i spodnie.

Gość basik_basik
Ja odkładam na lokatę, uzbierało się tego już ok. 4000zł, oczywiście te pieniążki też z mężem dokładamy jak dajemy radę. Mały ma już prawie 7 lat, do 18nastki uzbiera się spora sumka dla niego może na studia albo prawko...

To obrotna jesteś jak za 100 kupiłaś nocnik, buty, dwie bluzki i jeszcze spodnie... Do co tematu to jak są to większe kwoty to wpłacam na jej lokatę, a jak drobniejsze to coś małej za to kupuje, jakiś ciuszek.

Gość ja kupuję coś dla dzieci
ale niekoniecznie to co chcą- raczej nie wydaje od razu szczególnie większych sum tylko odkładam i np teraz kupię im nowe meble do pokoju.

Gość przepijam
:P

Gość marlenka malutkaaa
Dolozylam ze swoich 50zl. Akurat malutka nie dlugo idzie do zlobka i trzeba miec w co ubrac. Buty- 60zl, nocnik-20zł, 2 bluzki-35zł, spodnie-20zł. Moja corcia nie dostaje tak kasy.Zawsze cos jej kupia.Ale babcia od strony ojca zawsze daje jakies pieniazki.

Jeśli to są "drobne"kwoty w sensie 1-10 zł na tak zwaną czekoladę to przy następnej wizycie kupi sobie coś słodkiego lub wrzuca do swojej skarbonki.Potem ma za to coś konkretnego - oczywiście mowa o zabawce. Natomiast jeśli dostaje "grubsze"pieniązki w sensie 50 zł w górę to zazwyczaj są to ciuchy czy buty.

Gość modna ładna
kupuję to co trzeba do domu, jak trzeba na dziecko wydać to wydam ze swoich, więc pieniądze są na to na co potrzeba w domu. Dziecku nic nie brakuje.

Ja nie pozwalam dawac dziecku pieniedzy do rak, slodkiego tez nie:D Jak juz jakies dostaje to wrzuca do skarbonki a wieksze na konta.