Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miodna pannica

Co jest najbardziej bolesne podczas porodu?

Polecane posty

Gość kiciore-ek
akurat ten filmik jest spoko, więc kambia nie przesadzaj. I jak już pisałam skończ wypowiadać się na temat porodu skoro sama takowego nie przezyłaś!

Gość kokambia
sorry to nie ten filmik akurat tu lekarze są fajni, ale za to wszyscy się gapią na nią :O zaraz poszukam tego drugiego

Gość kokambia
przeżyłam cesarkę i wypowiadam się tu tylko na temat cesarki :) którą polecam i proszę nie krzyczeć na mnie

Gość zxzxzx
Najbardziej bolesne dla mnie w calym porodzie, a raczej już po było wypróżnienie się czyli kupa. Tydzień się męczyłam, a nie mogłam żadnych "wspomagaczy " zastosować bo mój synek jest alergikiem, a ja karmiłam piersią. Masakra, siedzisz na kiblu, cała spocona z wysiłku, a juz słyszysz,że cię maluszek wzywa płaczem- może to śmieszne i dla niektórych obżydliwe ale taka jest rzeczywistość.

Gość kiciore-ek
aha, na pewno. A Twoje dziecko jest głodne bo mu każesz i zostawiasz je samo w domu jak wychodzisz na zakupy. dajże już spokój :P

heh,ile kobiet,tyle wrazen z porodow;)ja mialam dwie cesarki,bo male byly ulozone posladkowo,i wszystko robilam nastepnego dnia,jak mi wyjeli cewnik.Zagoilam sie bardzo szybko,nie krwawilam duzo ani dlugo-po okolo 3 tygodniach praktycznie juz nic ze mnie nie lecialo.Przed pierwsza cesarka mialam przez caly dzien skurcze-mala postanowila przyjsc na swiat tydzien przed planowana data- i jak dotarlam do szpitala,to zwijalam sie z bolu,wiec stawiam na skurcze:)

Piszecie, że po cesarce kobieta długo nie może dojść do siebie i zająć się dzieckiem. No tak, ale od czego ma męża? Niech on się zajmie dzieckiem. :)

Gość kokambia
nie rozumiem was kobiety, ok chyba że nie macie kasy to wszystko rozumiem, ale w dobie takiej cywilizacji, rozwoju medycyny, gdzie naprawdę można sobie tylko pomóc nie korzystacie z cesarki? chcecie udawać jakie jesteście silne? mój mąż był przy moim cesarskim porodzie i było wręcz romantycznie :) my zasłonięci chustą chirurgiczną rozmawialiśmy trochę, bo byłam dość słaba, on mnie przytulał całował ale czułam i widziałam jak ręce mu drżą i się strasznie denerwuje :) a potem płacz dziecka usłyszeliśmy i już było wielkie szczęście nasze :D

No właśnie ja bym chciała cesarkę. Z tym, ze słyszałam że w zwykłym szpitalu nawet będąc umówionym na cc można się go nie doczekać :/ córka: ja myślę, ze to i tak jest bardzo indywidualna sprawa, jedna szybko dojedzie do siebie, inna dłużej. Tego bym się nie obawiała, wiem, że mogę liczyć na męża w razie co:)

kokambia-moj maz byl przy pierwszej cesarce.Przy drugiej niestety nie,bo musial opiekowac sie starsza pociecha,ale za to obydwoje czekali na mnie w pokoju. prs-no wlasnie,kwestia indywidualna.Moze Ty tez po cesarce szybko do siebie dojdziesz:)

Gość kiciore-ek
Ja nie chciałam cesarki i to nie z powodu kasy. Rodziłam w prywatnej klinice, ze znieczuleniem. Uważam, że poród naturalny jest dobry dla dziecka. I tyle. A rodziłam równiez z mężem, i równiez było to dla nas mega przezycie, które bardzo nas do siebie zbliżyło.Do dzisiaj mąż mówi, że razem rodziliśmy i, że byłam mega dzielna- strasznie to miłe jest. Jakby nie patrzec cesarka to operacja a poród naturalny to zwykła fizjologia. Uważam, że nie ma co działać wbrew naturze jeśli tylko jest taka możliwość. Tyle.