Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mama...

placzacy noworodek gdy jest nagi

Polecane posty

Gość mloda mama...

moja corcia ma 10 dni, nie lubi gdy jest naga podczas przewijania, kapieli, bardzo wtedy placze. Czy macie jakies sposoby zeby jej to przeszlo??

Gość ladaco
klaps w doope...

Gość droga mamusiu
dzieckobedzie plakac jeszcze przez przynajmniej 15 lat, lepiej sie przyzwyczaj:)

Gość ldsfkjhglzs
Może się wstydzi??

Gość lambadaaaaa
Moja znowu lubiła się rozbierać i leżeć nago, tragedia było ją ubrać, za cholerę nic nie chciała mieć na sobie :) Każde dziecko jest inne :) Przejdzie mu. Niektóre dzieci lubią być mocno opatulone bo to przypomina im czas kiedy były jeszcze w brzuszku, Może Twoje też tak ma?

moja córka tuż po urodzeniu też nie cierpiała być naga aż całe miesnie miała zacisnięte jak ją np. rozbierałam do kapieli po jakimś czasie samo jej to minęło

Gość izabelka www.com
moja córcia ma 10miesięcy i nadal płacze przy przewijaniu, ubieraniu, czasem drze się w niebogłosy, trzeba to wytrwać, wiem co autorko czujesz.

Gość pani z SR
młoda mamo, dziecko w wieku 10 dni nie nauczyła się jeszcze żyć w tak wielkiej przestrzeni, gdyż przez 9 mscy było szczelnie otulone, a i na pewno zawsze jest ubrane i o tulone kocykiem, dlatego płacze gdy jest nagie, gdyż nie czuje sie bezpiecznie, noworodki lubia być szczelnie owinięte, co przypomina im pobyt w macicy, poza tym czy woda do kąpieli jest dostatecznie ciepła???

Gość callendario
moze jej zimno?? Poza tym noworodki jak są nagie czują się bezbronne.

Gość izabelka www.com
a sposobem jest cierpliwość i czas.

Gość tajasne
przetrzymac. przeciez krzywda jej sie nie dzieje. chyba ze macie zimno w domu, to podkręćcie kaloryfery :D

Gość lambadaaaaa
Jak kąpiesz dziecko to nalewaj do wanny więcej wody, żeby ciałko było zanużone, nikt nie lubi różnicy temeratur :) Poza tym przebieraj dziecko szybko i sprawnie. Będzie mnie stresu :) Czyli tylko moja była taki odwrotowiec i lubiła leżeć bez ubrania :D

Gość pani z SR
moja młodsza siostra i jej mąz kapali dziecko w za chłodnej wodzie, bo im jakis cudowny termometr tak pokazywał i tego się trzymali, wystarczyło ocieplic wode i mała był spokojna i zrelaksowana

Gość tajasne
"Czyli tylko moja była taki odwrotowiec i lubiła leżeć bez ubrania " i moj bratanek :) ubrać go? - tragedia, walka i krzyk i płacz :)