Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dosyc dosyc dosyc :o

Mam dosyć swojego psa. Chyba oddam do schroniska :o

Polecane posty

Mój pies wiecznie szczeka, gryzie ludzi, tarmosi za nogawki :o Mieszkam na wsi i kundel ciągle ucieka. Nienawidzi obcych a ja już wysiadam nerwowo jak słyszę że znowu szczeka na kogoś albo gryzie :o Zgubił już 3 kagańce i zjadł 4 albo 5 smyczy... Oszaleję. 5 lat już się męczę i próbuję coś kundla nauczyć :o Mamy swoje podwórko ale i tak ucieka. Nie da się upilnować. Mam dosyć :( Jestem w zagrożonej ciąży a całymi dniami latam za kudłaczem :o

Gość xxxxxxxxxxxxxxx
trzeba bylo go wychowac a teraz pretensje miej do siebie nie do psa

Siebie oddaj lepiej :o Trzeba było psa uczyć za młodu, to teraz nie byłoby problemu :o

Gość nie jestem wcale załamana
Jestes pojebana, jakby Ciebie rodzice oddali do domu dziecka!

Ja tego psa wziełam jak już był duży. Miał być uśpiony bo zagryzał kury, ale wzięłam do siebie bo mi było go żal :o

Gość lubieżny murarz
nie daj mu ! daj psu!

Gość buegeghajs
o jacy wszyscy madrzy ... czasem zdarza sie psy ktorym nie da sie do mozgu przetlumaczyc penych spraw ;/ Ja mam kundla 3 lata i do tej pory skacze po wszystkich ;/

Gość to jaaaaaaaaaaaaa
sam sie oddaj do schroniska Ty pierdolony huju bez wyksztalcenia,pojebusie

Gość cxx
tymk wszystkim "życzliwym" wobec autorki radzę pierdolnąć się w głowę a jak to nie pomoże to niech udadzą się do psychiatry

Mój też nie jest zbyt grzeczny jak goście przychodza, ale to dlatego, że za bardzo mu pobłażałam. Ponadto wychodzi wychowanie, kiedy ja mówię "nie" a mama "tak". I nie mam pretensji do psa, bo to nie jego wina.

Gość to jaaaaaaaaaaaaa
jak nie bedzie sobie radzic z dzieckiem to tez je wypierdoli/.?

Ja naprawdę nie mogę już wytrzymać. wziełam psa, ale juz brakuje mi pomyslow jak oduczyc go tej agresji. probowalam juz chyba wszytskiego.

Gość wapno , ale nie taka stara
oddaj do schroniska i nie słuchaj tych tam powyżej.

Gość wlascicielka jamnika głupka
łaczę sie z Toba w żalu :D Ja mam takiego jamnika Ma 9 lat Nie nawidzi mężczyzn i dzieci Mam go od szczeniaka i niczego nie dał sie nauczyc Sika na ubrania i meble ucieka z podwórka gryzie dzieci Musiałam go zamknąć na tarasie Ile razy jak uciekł miałam nadzieje ze juz nie wróci a jednak ZAWSZE wracał. Ile razy mialam chec go oddac do schroniska ale jakos nie mam sumienia Musze sie meczyc jeszcze z 10 lat :( Dodam ze zabrałam go z litosci od włascicieli którzy za wczesnie odstawili go od suki weterynarz powiedział ze pies był za młody do zabrania i pewnie z rodzinnego miotu dlatego jest taki Ale on tak skomlał i był tak malenki ze nie mielismy serca patrzec jak w upale w pudełku lezy :( to teraz mamy za swoje

Gość to jaaaaaaaaaaaaa
trzeba bylo wczesniej myslec jak kury zagryzal

W każdym wieku można oduczyć psa złych nawyków, tylko to trwa wtedy dłużej. Ale trzeba mieć chęci. A może lepiej go uśpij, co?

Gość mam podobny problem
a tu za chwilę szkoła a pies jest córki..i będę ja musiała go pilnować ...

Pies to nie jest zabawka, to zwierzę, którym trzeba się zajmować dobrych kilkanaście lat. Trzeba się było wcześniej zastanowić, a nie teraz nagle problem. A wszystkich, którzy wyrzucają zwierzaki, bo np. nie mają co z nimi zrobić w wakacje, bym pozabijała :o

Ja nie zamierzam psa wyrzucić. On jest agresywny. ja od 2 miesięcy leze w lozku z zagrożoną ciąża. co zrobie jak bedzie dziecko? jak pies bedzie zazdrosny? kiedy wyjde z nim na spacer? nie moge samego puścic na podwórko bo ucieka. nie wiem juz co zrobic :(

Moze znacie jakies sposoby na oduczenie psa takiego zachowania? Szkoda uśpic. ladny, wierny pies. tylko cholernie nieposłuszny :o

Cierpliwość i upór przede wszystkim. I nie krzycz na psa, bo to wbrew pozorom tylko pogarsza sytuację.

To nie działa. Uwierz mi. Próbuję od 5 lat... mam znajomego, który szkolił kiedyś psy i powiedział, ze ten pies jest po prostu głupi i jedyne co zadziała to chodzenie z nim na smyczy i zamykanie w kojcu żeby nie uciekał :o

Nie mogę prowadzac go na smyczy bo muszę leżeć. Pozostaje tylko zamknięcie w kojcu na dworzu. Dam kundlowi jeszcze jedną szansę...

Gość idz do weta
Da mu tabletki na uspokojenie mojemu pomagają

No to sorry, jak chcesz go nauczyć spokoju, jak pies może biegać gdzie chce? Rozumiem, że pies mieszka na dworze? Ekstra :o