Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syneczkowa mama

Nie mogę wybrać imienia dla syna

Polecane posty

Gość syneczkowa mama

Wiem co napiszecie, że dziwna ze mnie matka, a ja na prawdę nic nie mogę wybrać. Mam jeszcze trochę czasu, ale ciągle myślę i nic mi się nie podoba. Nie wiem dlaczego, ale od początku miałam wybrane imię dla dziewczynki. Dla chłopca zupełnie nie wiem co. Albo mi się nie podobają, albo nosi je ktoś z rodziny, a powtarzać się nie chcę. Myślicie, ze jak zobaczę dziecko to imię samo mi się nasunie? Szczerze to wątpię w to. Myślę, ze będę trzymała maleństwo i nadal będę miała pustkę w głowie jeśli chodzi o imię.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjggg
Dominik!!!

hehe też tak mam :) dla dziewczynki wytypowaliśmy kilka, a dla chłopca nic nam nie pasuje. Pewnie problem się sam rozwiązał, bo będzie córa. Ale w przyszłości problem wróci

Gość to bierz kalendarz w łapę

nie mam dzieci, ale wydaje mi sie ze jak spojrzysz na swojego syna to bedziesz wiedziala :)

Gość ladne imiona1234
1. Adam 2. Paweł 3. Jacek 4. Filip - od biedy:P 5. Bartek 6. Tomasz 7. Mikołaj Brzydkie: 1. Wiktor 2. Nikodem 3. Gabriel 4. Przemysław

To może mąż ma jakieś simie upatrzone??:) wtedy on wybrał by imię dla syna a ty dla ewentualnego drugiego dziecka:) Jak nie to przeglądnij sobie imiona poczytaj znaczenia tych imion może coś Ci podpowiedzą:) Nie sugeruj się innymi imię ma się Tobie podobać:) może bohater ulubionej książki ??:) Ja jestem bardzo za starymi imionami takimi jak: Jaś , Staś , Antos a z takich nowszych podoba mi się bardzo: Szymon , Przemek, Kacper , Gabryś może w czymś pomogłam ale sama musisz podjąć decyzje:)

Gość ladne imiona1234
doneczka - to nie tak:P jak urodziłam pierwsze dziecko to miałam już imię daaawno wybrane. A jak się mały urodził to wyglądał na Kubusia. i całe szczęście że nie zmieniłam bo imię jakie mu nadałam mu pasuje a Jakubów na pęczki:D

Mam rocznego synka, tez był problem z wybraniem imienia ale na ok tydziern przed porodem mąż zadecydował ze będzie Alan i jest Alanek.

Gość HGJGKJHIHGHFJH
moja siostra miala tak dwa razy. pierwszy mial byc syn i mial miec na imie Kubus a gdy sie urodzil i siostra na niego spojrzala zdecydowala sie na Mateusza, za drugim razem miala byc corka i miala miec na imie Lena a gdy sie urodzila dostala imie Aleksandra. wystarczylo ze spojrzala na dzieci i juz wiedziala jak beda mialy na imie:)

Gość ciezarowkaa25
też mieliśmy taki problem aż pewnego dnia poprostu stwierdziliśmy że to jest to i jest Aleksande :)

Gość ciezarowkaa25
aleksander

Gość madziaraaaaa1231231234
Ja tak mialam zcorka. Analizowalam imiona cala ciaze! Dopiero na jakis tydzien dwa przed terminem wybralismy.I do niej pasuje, ale nie otrzymala drugiego imienia, bo juz sie zdecydowac nie dalo ;)

Gość ladne imiona1234
po co komu drugie imie:) i tak uzywa sie jednego:D a gdzie autorka? Autorko spasowało ci coś?

Gość luska.s
Może się nasunie, a może nie ;p podam kilka propozycji: Emil / Emilian Eryk Tymon / Tymoteusz Błażej Jonasz Tobiasz Łukasz Tomasz Ksawery Kamil Mieszko Daniel Borys Bruno Hubert Krystian Miłosz Witold Olaf

Gość kijevna
nie mam pojęcia jak można zobaczyć dziecko i już wiedzieć, które imię pasuje - przecież malec po porodzie wygląda zupełnie inaczej niż już kilka dni później?

Gość syneczkowa mama
jestem jestem. dziękuję wam za propozycje. Dominik to wredny znajomy mojego męża. Mateusz- mały kuzynek męża Adam- imię zmarłego niedawno dziecka u mnie w rodzinie Paweł- mąż mojej siostry Jacek- dziadek mojego synka Filip- brat męża Bartek wyjątkowo mi się nie podoba Tomasz- mój mały kuzynek Mikołaj- sąsiad i kojarzy mi się ze św mikołajem Wiktor od biedy mógłby być, ale mnie nie zachwyca Nikodem - Dyzma Gabriel- "Był raz głupi gabryś, a wiecie co robił? Kiedy konie żarły on im owies drobił" Strasznie mi się z tym wierszykiem kojarzy Przemysław nieeee Jan- mój dziadek i janów jest teraz na pęczki Staszek- mój drugi dziadek Antoni nie pasuje mi ani do dziecka, ani do nastolatka, ani do młodego mężczyzny. Dziadek Antoni brzmi fajnie. Szymon nie podoba mi się i jest ich sporo Kacprów jest bardzo dużo Jakub odpada bo tak mają na imię wszyscy mali chłopcy w mojej okolicy Alan na pewno nie. Żadnych Alanów, kevinów, Denisów. Nie te klimaty Aleksadrów mam w rodzinie 3 Emil niespecjalnie Emilian jakieś takie bez wyrazu Eryk mogłoby być ale też mnie nie rzuca na kolana Tymon nie Tymoteusz tym bardziej nie Błażej to brzmi jak błazen Jonasz nie Łukasza mam w rodzinie Ksawer- patrz alan, kevin itd Na Kamila mąż się nie zgadza Mieszko mój koleżko :P Daniel to taki zwierzak Borys kojarzy mi się z tą reklamą dezodorantu Bruno- był taki miś Hubert Urbański i macie jakąś promocje teraz? Krystiana mama w rodzinie Miłosz czesław Witold nie Olaf mógłby być ale też bez szaleństw No i tym sposobem przeanalizowałam cały kalendarz i nic tam nie znalazłam co by mi się jakoś specjalnie podobało. Nie chcę urazić mam, których dzieci noszą te imiona. Po prostu do mnie one nie przemawiają, źle się kojarzą, źle brzmią. Wiadomo, ze każdy ma inny gust i inne skojarzenia.

Gość innanna
analizowałam przed porodem imiona tak jak ty :) dla dziewczynki mieliśmy bez prolbemów, ale z chłopakiem był kłopot. Najczęściej na każdą propozycję jednej strny druga się nie zgadzała, bo znała kogoś niefajnego o tym imieniu :) w końcu padło Robert i okazało się, że nie znamy nikogo o takim imieniu i kojarzy nam się pozytywnie. No i mamy Roberta :) imię nieczęsto ostatnio nadawane, miedzynarodowe i fajne :)

Gość szykowna
Dominik to wredny znajomy mojego męża. dobre :D moj synek tak sie nazywa :) wybralismy te imie bo nikt w rodzinie takiego nie ma a i znajomego nawet o takim imieniu nie mamy. W sumie sie nie dziwie bo tez niektore imiona mnie denerwuja albo zle sie kojarza. Maz sie na poczatku nie zgadzal ale sie w koncu przekonal :)

A ja miałam milion pomysłów na imię zanim byłam w ciąży, a jak zobaczyłam 2 kreseczki na teście to wszystkie imiona z głowy wyparowały i nagle zaświtał mi Patryk. I całą ciążę nie mogłam już go z głowy wyrzucić :) No chyba, że Patryk się urodzi bez jakiejś części ciała, to wtedy będzie Natalią.

Gość hit me bejbe
przede wszystkim FAFIK

Gość bye bye bejbi
a Sebastian??? Seweryn???

Gość a możeeee
Sylwuś Sylwek Sylwester

Gość aneno
A ja mam trzech chłopców; Krystiana i blizniaków Oskara i Kacpra. Jak byłam w ciąży to syn wybrał imię Kacperek a jak się okazało ,że będą blizniaki to Oskarka też. Niech się cieszy no i teraz ich uwielbia!

Gość luska.s
oj to nie jest cały kalendarz;p napisz jakie imiona preferujesz. Może odpowiada ci imiona retro typu Leon, imiona dość popularne typu Piotr, czy coś oryginalnego. Karol, Aleksy, Aleksander, Artur, Grzegorz, Jeremi, Krzysztof, Maciej, Przemysław, Marcin, Mikołaj, Makary, Radosław, Rafał, Wojciech, Marek, Dawid, Kajetan, Ruben, Julian, Maksymilian.. imion jest mnóstwo..

Gość do bye bye bejbi
głupia cipa. znasz tylko jednego jarka na świecie :D. co za babsztyle śmieszne tu zaglądają

Gość jeśli chodzi o chłopca...
Ładne imiona: Mariusz, Marcin, Tomek, Kamilek dziewczynka: Karolinka, Paulinka, Natalia,

Gość syneczkowa mama
Marcin, Rafał bardzo mi się podobają ale mam ich w swojej najbliższej rodzinie, a nie chcę żeby się okazało, że jedna babcia ma dwóch wnuków o tym samym imieniu. Nie podobają mi się staromodne imiona, ale jeszcze bardziej drażnią wszelkie Keviny, Brajany, Denisy itd. To musi być normalne imię. Może mnie coś po porodzie oświeci bo jak na razie to ciężko mi cokolwiek wybrać.