Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syneczkowa mama

Nie mogę wybrać imienia dla syna

Polecane posty

Gość gość
Dziewczynka WiktoriaChłopiec Michałek Wiktorek Przemek

Gość syneczkowa mama
dla dziewczynki imię mam, ale się nie przyda :)

Gość cos mi sie tu nie podoba.....e
mam znajomego o ksywie FAFIK- todo osoby proponujacej to imie!

Gość papua nowa gwinea
może kordian? inne takie, męsko brzmi:D

Gość jnkjkjk
Przemus , sliczne imie i tak ma nazywa sie moj brat;)

Hej ja mam ten sam problem tylko że z imieniem dla dziewczynki, a jeżeli chodzi o imię dla chłopca to podobają mi się: Kajetan Tymoteusz Kryspin Miłosz Błażej Filip Więc trochę do wyboru mam ale dla dziewczynki czarna dziura

Gość kasia_www
A Wojtek;)

a może ADRIAN ??? jak urodzę synka to tak dam mu na imię... jest w moich stronach bardzo rzadko spotykane... tak samo jak imie mojej córci ---SARA ----mi się jej imię kojarzy z filmem/bajką --"Księżniczka Sara" oraz z bilbli --żona Abrahama matka Izaaka -----no i oczywiście niektórym się kojarzy z filmu Ślesickiego ;)

Jarek to ładne imię, a jeszcze bardziej je polubiłam, gdy dowiedzialam sie, ze tak ma na imie ulubieniec kbiet na kafeterii:) a moze ktores z moich propozycji: Leszek, Czarek, Albert, Konrad, Leon?

Cały czas miałam w głowie imie Dariusz, patrzyłam na brzuszek i mówiłam do małego no co jest Darusiu kochany. a kilka dni temu nagle mój mąz oświadczył że jednak nie jest przekonany do imienia Darek. No niby zasugerował Wojtka, ale mimo ze to bardzo ładne imię nie mogę sie przyzwyczaić i przestawic sie. Cały czas czułam w sobie Darusia a teraz nadanie mu innego imienia jest dla mnie problemem.

Gość moze Walenty
moze Walenty za pozno wyjety,:-P

Gość imięchłopcaidziewczynki
Mi się podobają: Sergiusz, Witold(Witek) Maksymilian dla dziewczynki Marysia Jowita Lena

Gość agulina 85
a ja mam Oliwiera i powiem szczerze że od początku wiedziałam że jak się urodzi syn to będzie tak miał na imię

Gość miszekkkk
imiona ktore mi sie podobają i uwazam , ze sa ladne to Miłosz ,Błażej , Adrian , Sebastian no jakos tego dzieciaka musisz nazwac :) prosze nie rob mu tylko krzywdy tym imieniem jak to niektorzy kochani rodzice czynią Witek tak ma na imie moj tata i osobiscie uwarzam ze to jest brzydkie imie szkoda ze nie Wicek albo Wiesiek jej poradzilas heh

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja dałam synowi na imię Ksawery

a poradżcie mi z pośród tych imion które wydaje się najsympatyczniejsze? -Darek -Bartek -Wojtek -Dawid -Maciej

Gość miszekkkk
wszystkie sa beznadziejne najgorsze Maciek i Wiktor Bartek jeszcze ujdzie

Gość 123wertfff
IGOR,ROMUALD

a jakie to imię dla dziewczynki? może jest męska wersja odpowiednika ? u naszych znajomych miała być Karolinka, a tu chłopczyk i ma na imię Karol :)

Gość bulinkaszminka
Maciej jest świetne, mały Maciuś -fajnie mi sie kojarzy z królem Maciusiem, potem Maciek i dorosły Maciej jakoś tak miękko i ciepło brzmi, bardzo podoba mi się też Piotr, Piotruś, Piotrek

Ja mam ten sam problem, dla dziewczynki kilka imion wybranych a dla chłopca... czarna dziura :O Na początku wybrałam Łukasz i to imię mi się najbardziej podoba, ale mojemu narzeczonemu jakoś nie podchodzi, za to podoba mu się Robert a ja dopiero się przekonuję do tego imienia, może będzie Krystian, ale też jakoś bez większych emocji. No ale jeszcze nie jest w ogóle powiedziane, że będzie chłopiec, tak wstępnie dopiero myślimy, liczę że będzie dziewczynka;) Podoba mi się jeszcze imię Arkadiusz, Arek. Tylko że tak ma już przyszły tata na imię, bez sensu dawać synowi imię takie samo jak ma tata. I Marcin, ale tak ma z kolei na imię brat Arka, więc też odpada:(

Jeśli chodzi o imie dla dziecka, bardzo ważne jest aby je wymawiając poczuc cos takiego ciepłego i uroczego. imie musi wyzwalac w nas jakies emocje, ale nie koniecznie skojarzenia. Warto czasem cofnąc sie do swojego dzieciństwa i przypomniec sobie jakiegoś bohatera, ulubioną bajkę itp. Trzeba tez pamiętac by imie pasowało do nazwiska.

Mnie sie podoba imię Adaś, tak nazwałam lalkę-bobaska jak miałam 7 lat :) Niestety mój mąż sie na to imie nie zgadza :( Adam, Adek, Adaś

My mieliśmy dla córci wybrane imię jednogłośnie, ale według usg i Pana doktora, zostaliśmy obdarzeni chłopczykiem, tez mieliśmy dylemat, aż zaproponowałam imię, mężowi się spodobało i tak o to u nas będzie Nataniel. Ja lubię oryginalne imiona.

ja z mężem 'rzuciliśmy losy' i losowaliśmy z kupki imiona- oboje wyciągnęliśmy Maciuś i tak będzie miał na imię nasz synek:)

Gość anikaaaaa
wiesz najlepiej to po prostu poczytaj o znaczeniu imion, co znacza, wez pod uwage czego jest patronem lub jakie cechuje cechy charakteru:) mozesz pomyslec tez o takim ktore ma imieniny w miesiacu urodzenia synka:)

Gość Miss Cole
Damian , Aleksander, Michal, Patryk, Oliwier

Gość ami....
a mi sie podoba Pawel (dawno nie slyszalam, aby ktos dal tak na imie) Tomasz Piotr Krzysztof i Zdzislaw (serio) MOj syn ma na imie Kaspian (jest to imie z kraju mego meza, jak i bohater ksiazki "Ksiaze Kaspian")