Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

stylowa sa rozne ebay - ja buszuje po angielskim www.eBay.co.uk na pewno tutaj znajdziesz. mufiny sie pieka hmmm ale pachnie :) mniam

jaTuśka dzieki wielkie. Ja wiem ,że tu nie ma problemu z przesyłkami z ebaya z USA,reszta to chyba to samo co z allegro,musze dopytać

Penelopa kruz no tez pisalam sto lat temu, ze ta poduszka jest the Best! :) ja już sobie nie wyobrazam bez niej spac. Można kupic na zmiane jedna posxewke do tej poduszki. Trelevinaaaa pasztecikimniam :P Barto lenka gratuluje ruchow :) Znow_mama a tak wracając jeszcze do naszgo dr , to on podobno nie bierze za porod, wiesz cos o tym? Agnes71 ja to caly czas mam wahania nastrojow :P ale już się przyzwyczailam się już do takiej „innej siebieze 5 miesiecy wroce do normy Ada1982 o uplawach już pisałyśmy nie razmokro czuje większość z nas :) Ania2011 idz Ty kobieto na L4 i odkryj uroki Pani domu ;) robota nie zajac nie ucieknie. A teoria Pani sprzedawczyni SZOK! No ja wlasnie tez się zastanawiam nad śledziamija nie wyobrazam sobie swiat bez śledzia z zalewy w slodko-kwasnym sosie śmietanowo-jogurtowym .mniam, tylko się wlasnie zastanawiam czy takie w zalewie można jest? ..x.. - wpisz się do tabelki, będziesz jedyna mamusia bliźniaków. Mój synus w 12t2d mierzyl 55mm. A my dzisiaj z babusia i corcia ubrałyśmy nasza pseudo choinke (tzn kilka duzych galazek w duzym wazonie- niestety brak miejsca na normalna)i powiem Wam ze to jest najbardziej pstrokata (patrz w podtekście badziewna :P) choinka jaka kiedykolwiek mialam, a to za sprawa mojej dwuletniej księżniczki pozwolilam jej samej wybierac bombki.no i sa we wszystkich kolorach i ksztaltachjak ja ubrałyśmy to ja sie załamałam :O a Maja zachwycona :D

stylowa ja wiem, ze nie ma problemu tylko za przesylki sobie licza jak za zborze, juz nie pamietam co to dokladnie bylo (jakis ciuch) z allegro, ale madrze zadzwonilam najpierw do goscia bo za przesylke do uk chcial tyle samo co za swoj towar - porazka. tigero to widze, ze nie tylko ja bede mila taki wiechec w tym roku :) ale to bedzie pierwsza taka tylko NASZA choinka. (zawsze jezdzilismy do pl na swita i nie ubieralismy choinki u siebie) nie wazne jaka wazne, ze jest i tak jak piszesz, ze Maja sie ucieszyla!

Gość olcia 28
a ja mam pytanko odnośnie świąt. co robicie na gorąco z mięsa? mam ochotę na coś dobreo na święta ale nie wiem na co :-) macie pomysły to piszcie

Hej dziewczyny :) Nie wiem co sie dzieje z moim kompem, odmawial wczoraj posluszenstwa :( ostatnio tez biegalam juz po sklepach i szukalam ciuszkow, w zwiazku z ta podwyzka o ktorej tu wspominalyscie. Biznes na dzieciach sie kreci, az rece opadaja. Upolowalam sliczne spiochy welurowe, okazalo sie tez ze mama wpadla w ten szal i pokupowala pajace i bluzeczki :P Mam prosbe do dowiadczonych mam wkleje tu liste takiej podstawowej wyprawki, znalazlam czesc na necie troche powykreslalam, troche dodalam. Moze doswiadczone mamcie doradza co warto jeszcze wpisac na liste a co wykreslic :) Jako ze pierwszy raz w ciazy jestem to czasem mi sie wydaje ze wszystko sie przyda - a to juz szalenstwo :P Jutro zabieram sie za lepienie pierogow i krokieciki. Mialam zaczac we wtorek, ale uznalam ze jak polepie to teraz to bede miala z glowy :) Tak jeszcze jakis czas temu narzekalam ze nic nie widac, a ostatnio juz ladnie uwydatnil sie brzusio :) jak mam tylko sweterek to juz widac ze Karolinka ladnie u mamusi rosnie :) apetyt tez mi strasznie wzrosl.... az jestem przerazona ze zaraz beda kg lecialy. Jak do tej pory lecialam na wadze w dol (schudlam 5 kg), teraz pewnie bede powoli odrabiala :) ok wklejam liste :P pozdrawiam wszystkie majowe mamusie :) DO SPANIA: -łózeczko -materacyk -kołderka + poduszka -pościel (2 kpl) -prześcieradło (2 szt.) -cienki i gruby kocyk -ceratka do łóżeczka -rożek ZE SPRZĘTU: -wózek ( + pościel do wózka, folia przeciwdeszczowa) -fotelik samochodowy -regał kąpielowy (wanienka + przewijak) -butelki -smoczek -podgrzewacz -laktator -leżaczek -karuzela nad łóżeczko DO KĄPIELI I HIGIENY: -szczotka -nożyczki -gruszka (frida) -ręczniczek (okrycie kąpielowe) -patyczki i płatki -chusteczki jednorazowe -oliwka, płyn do kapania -krem do buzi i na odparzenia -pampersy -proszek do prania -pieluchy tetrowe ok. 10 szt. -pieluchy flanelowe 2-3 szt. Z APTECZKI: -spirytus 70% do przemywania pępka -gaziki jałowe -sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska -termometr DO UBRANIA: -śpiochy i pajace welurowe, polarowe, bawełniane 5-6 szt. -koszulki bawełniane 5 szt -kaftaniki z dł rękawem trykotowe, bawełniane, frotte 4 szt -body z kr i dł rękawem po 3 szt (lepiej body jak kaftaniki) -czapeczki 1 cienka + 1 grubsza -cieplejsze sweterki lub bluzeczki 2 szt -skarpetki 2-3 szt. -rękawiczki niedrapki -śliniaczek

jaTuska pewnie i tak Wasza choinka będzie lepsza niż moja :P Bo ja tak wciąż patrze na moja.no „przecudnej urody jest nie ma co :P no ale przynajmniej zywa i pachnie lasem :) Majowe_szczescie- co do Twojej listy Do spania: w pozniejszym terminie można kupic: kołderkę +poduszke i pościel (na początku się tego nie uzywa, dziecko spi w kocu lub rozku) oraz ceratke (potrzebne jak przestawiamy dziecko z pieluchy na nocnik) Ze sprzętu: dodałabym do wozka moskitiere bo w koncu nasze dzieci będą na lato się rodzic. Karuzele tez można kupic pozniej, uzywa się najwcześniej od 3 miesiaca zreszta takie sprzęty najczęściej się dostaje w prezentach ;) dodam jeszcze sterylizator o którym tak tu burzliwie było pisane Do kapieli, higieny: zamiast gruszki lepsza Frida, oliwka nie (nie oliw kuje się teraz dzieci, stosuje się ja tylko na ciemieniuche ale może dziecko nie mieć wiec można się wstrzymac z kupnem), Apteczka ok. Do ubrania: zwiększyłabym liczbe śpioszków i body o co najmniej 3 szt, dziecko często się lubi posikac przy przewijaniu, a ze taki noworodek zuzywa z 10 pieluch na dobe to i okazji to posikania sporo wiec trzeba mieć zapas ciuszkow. Aaa i kupujcie ciuszki w rozmiarze od 62, a 56 naprawde pojedyncze egzemparze, z regoly dzieciom rozmiar 56 wystarcza na tydzień, dwa no chyba ze ktos będzie miał wcześniaka. A mnie naszla ochota na budyńi włanie spałaszowałam cala miseczke :P

Gość ladyrowero
Cze;) zmienilam nicka z Pigula111 na cos co lubie ladyrowerro;)))) i sie zaczernilam. super, ze temacik sie rozwija, widze, ze buszujecie po ebayach, sprawdxcie sobie tez amazon... chociaz z tego co zdazylam zaobserwowac, czasem sprzedajacy pisza, ze nie wysylaja do Polski hehe pewnie ginie. Taka nasza Polska Poczta. Widzialam, ze laski rozmawialyscie o mleku co zrobic aby utrzymac produkcje. Mnie moja polozna polecila Fenugreek i Blessed Thistle. Prawie stracilam pokarm w 3 miesiacu prawdopodobnie z powodu tabletek antykoncepcyjnych lub stresu. Po 1 dniu stosowania bylo WOW!!! Kupilam na Amazonie. inne moje kolezanki ktore to stosowaly mialy podobnie, wiec dziala. koper wloski i anyzek nie dzialaly u mnie. 2 sprawa widzialam, ze znow mama chyba narzekala na zgagi, OK mozecie sie smiac lub nie, ale u mnie dzialalo, moze dlatego ze wierze??? hehe babcia polecila mi migdaly na zgage, wiec kiedy mnie pali zjem kilka i jest bosko!

tigero wlasnie ciuszki kupilam najmniejsze na 62 (cos mnie wstrzymywalo z tymi na 56, w suemi jeszcze tyle czasu, ze pewnie i tak jakies pojedyncze szt dokupie), co uzywalas do kapieli?? ta emulsje- Oliatum?? Co do rozka - ja przyznaje nie mam doswiadczenie i moze bede spiewala za jakis czas inaczej, ale maluch mi sie taki scisniety wydaje :P:P ze tak malo miejsca ma heh nie smiejcie sie nie wiem skad mi sie to wzielo ale tak jest :P jejciu tak mi sie kleja oczy dzisiaj, ze zaraz ide spac :P czuje sie jakbym nie wiem co robila :P:P zajrze jutro, milego wieczoru baboszki :)

Witam moje drogie mamusie właśnie wróciłam z kulinarnej wyprawy dopiero bo oprócz ciast ulepiła jeszcze 400 pierogów dla moich kochanych głodomorków Ania 2011 tak jak mówią mamusie idź na l4 ja jestem już od drugiego mc i to nie dlatego ze musiałam tylko ze chciałam drugich takich wakacji już nie będzie a i możesz się wtedy na spokojnie zając domem itp np popisać na forum :Penelopa kruz z niecierpliwością czekam na poduszkę kojec bo dziś zamówiłam w niebieskie kwiatki i może w końcu dośpię Olcia ja robię tradycyjne zrazy jeżeli jesteś zainteresowana to prześle mój osobisty przepis ale zawsze mięsko wychodzi kruchutkie i smaczne Jatuska pamiętaj ze nie liczy sie jaka choinka jest ubrana tylko że jest ubrana z wielkim serduszkiem Twojego kochanego maluszka Bartolenka gratuluję pierwszych ruchów dzidzi i życzę więcej wzruszających chwilek z udziałem twojego maleństwa Agnes 71 w ciąży tak zwany baby blues to norma nie poznałam jeszcze kobiety która nie miała by huśtawki nastrojów

jeszcze jedno pytanie W co wy sie ubieracie, w tej ciazy zupelnie inaczej niz w poprzedniej wszytsko mnie gniecie w brzuch i mam skurcze;( w poprzedniej ciazy zastanawialam sie po co poleca sie kobieta w ciazy spanie z poduszka w kroku? zadnych niewygodnosci nie mialam podczas spania a teraz im wieksze cos mam miedzy kolanami tym lepiej;)) poza tym brzuch daje mi popalic. Mam skurcze jesli sie za szybko pokrece po domu, takie jak w pierwszej ciazy w 8 miesiacu jak zrobilam za duzy spacer w niezlym upale... troszke mnie to zwalnia, nie czuje sie z tymi skurczami OK sa dosyc mocne....

No właśnie ma być taki 'ściśnięty' po 9 m-ach w brzuszku mamy gdzie było malutko miejsca, w rożku jest mu najlepiej:)

ja jeżeli chodzi o ubranie to nosze długie swetry i leginsy do tego tuniczki itp na allegro mozna kupic leginsy dla kobiet w ciazy

no tez tak chodze, legginsy mam z pierwszej ciazy i brzuch mowi legginsom NIE! mysle sobie moze kupie rajstopy? mam duzo sukienek co prawda jeszcze za duze, ale trudno... a ile przytylyscie? ja dzis koncze 17 tydz i jestem 6kg w przod.

ja na początku ciazy schudłam ok 10 kg a teraz przytyłam 2,5 kilo ale brzuszek ma spory jak na 5 mc

o BOZE! 10kg schudlas??? to chyba duzo? niexle! niesamowite... cokolwiek ja zrobie i tak tyje:))) ale OK byle dzidzius zdrowy byl;)) a potem cale zycie na doprowadzenie sie do stanu uzywalnosci;)

Dziewczyny ja kupuje sobie rajtuzy i spodnie z niskim stanem. Nie cisna w brzuch i zakladam dluzsze swetry lub tuniki, aby przykryc plecy. Bo z tymi ciuchami ciazowymi jest roznie. Mam spodnie i jest ok, natomiast kupilam ciazowe legginsy i juz nie sa takie wygodne :( Ja zaczynam jutro 20 tydzien i jestem 6 kg na plusie-dzisiaj sie wazylam. Wiec polowa ciazy za mna. Mysle, ze druga zleci bardzo szybko.

ja lubie tylko z niskim stanem wszytsko, ale cos ten moj brzuch strasznie nisko reaguje, nawet jak do tych niskich spodni zreszta za duzych wkladam gumke w guzik to przy siedzeniu cisnie i mam skurcze;( legginsy spuszczone nisko tez niewygodne chociaz kupilam za duze. Najwygodniej mi nago, ale nie moge tak chodzic po ulicy! zimno mi Ktos jeszcze tak ma czy jestem wybrykiem? Wogole to wydaje mi sie, ze mam ten brzuch nisko i wygladam smiesznie:) poprzedni brzuch byl okragly i wysoki. starosc nie radosc;))

Muszę przyznać, że u mnie też najlepiej spradzają się legginsy i jakieś długie swetry lub tuniki. Mam jedną parę jeansów ciążowych z H&M po kumpeli ale muszę przyznać, że zawsze jak je włożę to brzuszek mnie boli. Za każdym razem mówię "to już ostatni raz, nigdy więcej". Dzisiaj właśnie przyszła kolejna przesyłka z allegro: piżama ciążowa, legginsy, bluzka ciążowa i pas. Wszystko ok oprócz pasa. Kurcze ja jakoś nie mogę się jeszcze przemóc do kupowania rzeczy dla maluszka. Cały czas mi rodzinka powtarza, że jeszcze za wcześnie i nie ma co zapeszać. Także czekam. Postanowiłam, że po USG 3D/4D (tak gdzieś w połowie stycznia)zabiorę się porządnie za zakupy. Tym bardziej, że będę już na L4 także będę miała na to dużo czasu :) Już nie mogę się doczekać...

ja kupiłam sobie 3 pary spodni ciążowych na allegro ale używanych h&m. Są jeden rozmiar większe niż nosiłam przed ciążą i teraz są jeszcze luźne wiec je troche ponosze:) No i dziś przyszly mi legginsy ciazowe. material fajny zobaczymy jak sie sprawdza. Dzis zaczal mi sie 18 tydzien wg OM i przytylam 3kg do tej pory. Co do listy rzeczy , z podobnej znalezionej w necie korzystam ale w moim przypadku jest wszystko razy 2:) dobrej nocy Wam zycze:)

aaa no ja oczywiście też legginsy tylko ciążowe. Zwykłe uwierają niemiłosiernie :( A te sprawdzają się rewelacyjnie. No i druga ich zaleta oprócz tego, że nie cisną w brzuszek to to, że ładnie grzeją nerki :)

oki ide wygrzebac z pudla spodnie ciazowe? nie lubilam ich w pierwszej ciazy... a jakis czas temu przymierzalam i byly sporo za duze. A nie lubilam ich bo mnie obcieraly w udach. Mam wrazliwa skore. Ciezko na Amerykanskim rynku kupic dobre spodnie, bo oni je jakos inaczej szyja. Amerykanki maja wezsze uda i wieksze pupy, zwykle ja i europejskie kolezanki mamy wieksze uda, ale mniejsze pupy wiec pewnie temu i ciazowe spodnie nie bardzo pasuja, a pas po prostu mi zjezdza, lub jest za ciasny;( chyba poprosze mame zeby mi cos wyslala, ciekawi mnie czy H&M w USA jest tez maternity, moze online kupie?

bardziej myślałam o rożku wtedy kiedy dzieciątko śpi:)albo po kąpieli:) ja już nie śpię, zaraz idę jakieś śniadanko zjeść i trza by coś konstruktywnego porobić;)

Cześć dziewczyny! Ale miałam do nadrabiania znowu! Jeśli chodzi o rożek to miałam go przy pierwszym dziecku ale nie bardzo się sprawdził. Franek urodził sie duży 60 cm, i po pierwsze przez krótki czas było mu w nim wygodnie, a po drugie nie bardzo za nim przepadał. W sprawie rozmiaru pierwszych ubranek jak się pewnie same domyślacie u nas rozmiar 56 w ogóle nie miał racji bytu więc nie polecam kupowania lub kupcie sobie po 1-2 szt max. A z tym vatem to pewne? Mnie rozłożyło-gardło piecze niemiłosiernie, katar i jestem słaba jak mucha. Uhhhh0Franek u dziadków a ja miałam porządki kończyć. Mo ale nie ma wyjścia-muszę męża zagonić.

Hej, dziewczyny. Ja zaczęłam 21 tydzień i 5,5 kilo na plusie. Brzuszek mam już całkiem spory, nie da się ukryć, że jestem w ciąży:-) Niedawno pewien pan przepuścił mnie w kolejce na poczcie:-D Jak się ogarnę, to pstryknę jakąś fotkę i wyślę na naszą pocztę. Mam dwie pary spodni ciążowych, ale chodzę głównie w legginsach i tunikach, albo grubych rajstopach i sukienkach. Zawsze lubiłam sukienki i mam ich sporo. Spodnie zakładam tylko na siarczyste mrozy:-) Co do ubranek dla dziecka - ja jeszcze nie kupuję. Z tą podwyżką Vatu raczej nie ma co panikować, bo to jest podwyżka 0 1 %, więc zakładając, że przy 22% Vacie wydam na ciuszki 500 zł. to przy 23% będzie to 504 zł. Nie jest to aż taki majątek, żeby teraz biegać po sklepach i kupować ciuszki, żeby zaoszczędzić te 4 złote;-) A tak swoja drogą, to chyba przez to, że nie znamy jeszcze płci, ja jakoś nie mogę się na nic zdecydować. Niby są jakieś takie bardziej uniwersalne ciuszki, ale ja chyba nie trafiłam na nic ładnego. Jedynie rozczulają mnie zawsze takie misiowate pajacyki z ogonkiem i uszkami na kapturku, ale nasze bąble urodzą się w maju i takie polarki raczej nie będą im potrzebne. Tak więc czekam do 22 grudnia i mam nadzieję, że już nie będzie fochów i odwracania się tyłeczkiem i zobaczymy kto tam siedzi w brzuszku. Muszę się wziąć za jakieś porządki, bo czytam, że wy już choinki ubieracie, a ja jeszcze mam sajgon w chacie. Ha, ha. Zrymowało mi się. Pozdrawiam weekendowo:-)