Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chora chodząca

Zwolnienie lekarskie a wyjazd? Można?

Polecane posty

Gość Chora chodząca

Jestem na 30-dniowym zwolnieniu lekarskim, z czego połowę leżałam w szpitalu (badania i obserwacja) i nie wykonano mi planowanej operacji, natomiast przesunięto termin zabiegu za miesiąc. Zostało mi jeszcze 1,5 tygodnia zwolnienia, chociaż zabieg nie został wykonany (zwolnienie było wystawione z uwzględnieniem czasu rekonwalescencji) i mimo najlepszych chęci lekarz zabronił mi przerywania zwolnienia i powrotu do pracy (bo podobno nie można). A mnie już męczy siedzenie w domu (mam orzeczony stopień-2-może chodzić) i czy w związku z tym mogę wyjechać do rodziny na tydzień, żeby odpocząć i czym grozi opuszczenie domu na zwolnieniu? Dzięki za odpowiedź (:

Gość ONA ODPOWIADA
Bez problemu możesz jechać ,na zwolnieniu jest chory może chodzić. Miłego wypoczynku

Gość ghjkllmn
guzik prawda że możesz.Poszperaj w necie na ten temat albo zadzwoń do zusu.Jeżeli masz napisane że możesz chodzić tzn że możesz chodzić ale po domu a nie masz obowiązku lezenia w łozku,ew jeżeli mieszkasz sama możesz robić niezbedne zakupy typu pieczywo a nie już np buty i inne.A skoro jesteś w stanie wyjechać sobie to również dobrze możesz iść do pracy.A kontrole zus w końcu sie zaostrzyly,nawet po południu sie spodziewaj.