Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urzekajacakafeterianka

Dzieci zabierają zęby??

Polecane posty

Czy ciąza i urodzenie dziecka moze nam cos "zabrac"?? bo ciagle mi ktos mowi, ze zyczy mi, aby mi dziecko zębów nie zabrało i nie wierzylam ze cos w tym jest. Ale dzis nagle zaczeły mnie bolec wszystkie dziąsła i są dziwnie napuchniete...panikuje! Ale wiecie jak to jest gdy ktos cos naplecie do głowy :)

Gość praca niekoniecznie dalaby
mi tam niczego nie zabraly (poza wolnoscia i dluuugim nieprzerwanym snem) :-D

Gość o super
mi dziecko nie zabrało ani jdnego zeba. Barałm witaminki w ciąży. Za to moja koleżanka niestety straciła je prawie wszystkie, posypały się jej jak domino.

Gość jestem samotniczką
. Ale dzis nagle zaczeły mnie bolec wszystkie dziąsła to ile ty masz dziąseł???:P

zęby mam w takim samym stanie jak przed ciążą ( czyli dobrym), włosy tak samo, zero pryszczy :-D

Ja łykam kwach i Pharmaton Maturelle,jadam normalnie.przed ciążą jakieś 2-3 miesiące byłam u dentysty i babka stwierdziła że mam wszystkie zdrowe i widzimy się dopiero koło października. ja jestem głupia na punkcie zębów(wszelkich bóli,zmian,dziurek i przebarwień) i mam nadzieję że w ciąży mi się nie posypią.ale też słyszałam że w ciąży zęby mogą się psuć.chyba chodzi o niedobory witamin które maluszek nam podbiera żeby rosnąć. najlepiej pytać lekarza no i jednak odwiedzić dentystę.

Niestety jest to prawda i sama bedac w ciazy sie o tym przekonalam. Bedac w 6m ciazy tak mnie rozbolaly wszystkie (!) zebyn a gornej szczece ze myslalm ze oszaleje. Pojechalam do swojej dentystki , przewiercila mi dwojke i przestalo bolec. :) Ja bardzo dbalam o zeby bedac w ciazy, bralam witaminy, mg, pilam mleko , jadlam ser zolty, twarozek , brukselke. Te produkty ktore wymienilam zawieraja bardzo duzo Ca. Bylam niedawno u dentysty ale nie mam rzadnego ubytku

Angellss to pewnie jakiś kolejny przesąd. Piszę, bo miałam problem z dziąsłami w ciązy (dokładnie 2 ciąże) - tzn. nie bolały mnie, ale miałam takie narośle na nich, mocno krwawiły. dentysta nazwał je brodawkami. Po ciąży zniknęły i wszystko dobrze. Myślę, też, że powiedzenie to wzięło się z dawnych czasów, z braku niedożywienia , kobiety traciły zęby, zwłaszcza te w ciąży - za duże obciążenie dla organizmu. Nie panikuj - nie wypadną Ci wszystkie zęby - jeśli tak by było to wszystkie matki miałyby sztuczne szczęki:)

Gość dbajaca o zęby
na krwawienie polecam regularne stosowanie plynu Listerine oraz niteczke wieczorem, mi bardzo pomoglo, dziąsla przestaly być wrażliwe i nie krwawia.

Gość na krwawiace dziasla polecam
polecam paste Meridol na wrazliwe dziasla:) tez mialam problem z bolacymi i krwawiacymi dziaslami w ciazy- mi ta pasta pomogla...a co do ubytkow to coz..ja dorobilam sie jednego, nie bolal tylko zostal wychwycony przy pierwszej wizycie u dentysty:) zebow nie stracisz tylko trzeba o nie dbac, chodzic na wizyty kontrolne i tyle:) jak moja mama wpajala mi od dziecka: jak zab boli to znaczy, ze jest juz duzo za pozno;) no i jej slynne "lepiej zapobiegac niz leczyc";) dlatego mam 25 lat i borowane tylko 6 i 7ki...a na 4 i 5 trzyma mi sie jeszcze lak;)do dentysty chodze po pol roku na kontrole mimo, ze panicznie sie go boje:)