Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Hiszpaniolka25

Porady Prawne- podwyżka Alimentów_ WASZE DOŚWIADCZENIA

Polecane posty

Gość Hiszpaniolka25

Witam, chce podwyzszyć alimenty na dziecko.. od roku dostaję alimenty na córkę 200 zł/m-nie. były zasądzone gry tylko się urodziła, czyli 5 lat temu. Rok temu definitywnie się rozstałam i wyprowadziłam z mieszkania byłego partnera. Alimenty płaci jak mu się chce, na ogól pod koniec miesiąca zamiast z góry, raz wyśle 150 i to w ratach, czasem ma "gest" i da 300... na ogół jednak 200 i to ze sporym opóźnieniem. Obecnie nie pracuję, ledwo wiążę koniec z końcem, nie mogę znaleźć pracy, nikt nie chce samotnej matki z chorowitym dzieckiem.. robię wszystko żeby zarobić jakieś pieniążki, ostatnio powyprzedawałam całą biżuterię jaką miałam i ciuszki po córce i po sobie, niedługo będę musiała chyba wyprzedawać sprzęt... ale to są grosze, nie mam nic wartosciowego oprócz córki, jej chcę zapewnić wszystko co mozliwe.. no i ciągle choruje, przynajmniej raz w miesiącu.. :( Jej ojciec to wieczny piotruś-pan,:O ma wielkie możliwości a jest nieudolny życiowo, imprezuje, bawi się, robi ciągle długi i nie martwi się niczym. pracuje sam jako budowlaniec , robi remonty, wykończenia, tynki itp... do tego jest przedstawicielem firmy telekomunikacyjnej... miał bar, świetnie prosperujący, ale swoim zachowaniem i charakterem zraził do siebie wszystkich klientów i musiał go zamknąć, dalej ma pusty lokal, który wynajmuje na imprezy okolicznościowe. Ciągle ma jakieś "pomysły" które mu nie wychodzą tylko pochłaniają mnóstwo kasy. ma 30 lat a jezdzi na rolkach po skate-parkach.... brak słów.. córka idzie do przedszkola a ja już się martwię jaką znajdę pracę i z czego to opłacę. wiem że ten baran nie wykazuje żadnych dochodów, mimo że je ma (ok.2000-4000 tyś.) , ale ma mozliwości zarobkowe duzo większe niż ja, ale ich nie wykorzystuje... Czy sedzia weźmie pod uwagę jego niezaradność i możliwości, czy będzie się kierował tylko tym, ile zarabia na papierku? jakie wy macie doświadczenia z takimi sprawami? Dziękuję za ew.odpowiedz... :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować