Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vanili

Storczyki...

Polecane posty

Gość kasia kasia
moje ulubione teraz będą odpoczywały...

a moje nie mają jakiegoś gremialnego czasu kwitnienia i masowego spoczynku każdy sobie żyje swoim rytmem jedne przekwitają, inne puszczają listki, inne mają już duże pączki każdy sobie żyje, jak chce :) 1

Gość maria 13
ewa jak często podlewasz storczyki?

Gość maria 13
sorry Ewa, 33

mniej więcej raz na 2 tygodnie namaczam na godzinkę-dwie, zlewam wodę i zapominam oprócz tego spryskuję, raz na kilka dni 1

Gość kasia kasia
2 kwitną jeden wypuszcza pączki 1 ma nowy pęd z pączkami/ to mój sukces w hodowli storczyków, po raz pierwszy../ reszta odpoczywa ponieważ do tej pory tylko potrafiłam je usmiercać, sa to sukcesy storczyki kupiłam wiosną, nie daję odżywki, bo sama nie wiem, dlaczego zawsze mi marniały... widzę,że lubią temp ponad 20 st, w niższej marnieją teraz przy mrozach stoją na stole

Gość kasia kasia kasia
nikt nie powie czy u niego kwitną?

dziś w Leroy Merlin kupiłam przekwitnięte miltonie po 5 zł ciekawe, czy uda mi się je reanimować 1

Ewa , miltonie są ciężkie w uprawie, ja zmarnowałam już 3, pomimo tego, że mam o nich pojęcie jakoś nie udało mi się ich utrzymać , o powtórnym kwitnieniu nawet nie wspominam, bo to chyba mission impossible ;-) mogę tylko podpowiedzieć, że jak Ci się liście zaczną zwijać w harmonijki, to znak, że w domu jest za mała wilgotność

a tak, z tymi harmonijkami to wiedziałam, że albo za sucho, albo za mokro no, zobaczymy, czy coś się uda... dlatego też nie kupiłam ich za 30 zł (kwitnące), tylko za 5 :}, w razie W to przynajmniej finansowo nie będę stratna koleżanka z pracy osiągnęła drugie kwitnienie i to w pracy, na południowym parapecie, muszę ją dopytać, co im tam jeszcze robiła ;) 1 moje mają po jeszcze jednej dodatkowej łodyżce małej z pączkami, ale podejrzewam, że padną te pączki, bo raz, że były spisane w sklepie na straty i nie pielęgnowane, dwa, że je przez cały dzień woziłam w samochodzie, co prawda zabezpieczone, ale jednak no nic, zobaczymy na razie stoją i czekają na osłonki 1

Gość zbieraczka złomu
piękne kwiaty oglądam czasem przez szybę.. niestety.. 🌼

Gość kasia kasia kasia
Dzień dobry. Dobry wieczór. Uwielbiam storczyki. gogluję.. i mam extra porady, zdjęcia...

Gość ula+30
moje też marne myślę, że jak pojawią się słoneczne dni storczyki się zbiorą do życia

Gość adell*e
dostałam na walentynki nie wiem , jak mam o niego dbać

Gość adell*e
dostałam na walentynki nie wiem , jak mam o niego dbać

Gość pełen relaks
moje teraz kwitną wszystkie, mam 5. nie znam się za bardzo, jakie to są, ale mam takie kolory: żółty, biały, fioletowy, bordowy i biały w różowe ciapki.

Gość marianna pe ***
nowe? czy z ubiegłego roku?

Gość marianna pe ***
moje wypuszczają listki a pędów kwiatowych brak zasilam

Gość soczekmarchewkowo bananowy
a mi kwiatki opadły , został sam kijek który zbrązowiał to tą część uciełam i dalej brązowieje , nie wiem co z nim zrobić :(

Gość marianna pe ***
moje dalej phalanopsisy marne przeniosłam kilka do zachodniej łazienki, z oknem potężnym.. kilka w kuchni.. jak nie wypuszczą kijków z pąkami, to się załamię bo były takie piękne i jedna orchidea

u mnie biały porozwijał pąki, jakiś następny wypuszcza łodyżkę, ale nie pamiętam, jaki to kolor będzie, za dużo ich nazbierałam 1

Gość marianna pe ***
a na którym oknie stoją?

ten co wypuszcza na wschodnim, ten co kwitnie - na zachodnim takie mam okna i na takich stoją 1

Gość marianna pe ***
jakieś sukcesy mam jeden wypuścił reiki ale ktoś mądry nie zamknął w łazience na noc okna i ..storczyk marnieje, więdnie..już go nie uratuję reszta zielona, wypuściła listki, jedynie brak łodyg kwiatowych, może na starych pojawi się kwiat? http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=17891&start=224 czytam ostro!