Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fadslfja

Poranna erekcja u mężczyzn.

Polecane posty

Gość fadslfja

Jestem mężczyzną, 28 lat, zauważyłem że od pewnego czasu zupełnie nie miewam porannych erekcji po przebudzeniu. Tzn. wcześniej od czasu do czasu budziłem się z członkiem w stanie wzwodu, kolokwialnie zwanym porannym drądiem, co już się nie zdarza. Mam pytanie, jak ta sprawa wygląda u Was/Waszych mężczyzn. Czy jest to po prostu naturalna kwestia wieku, jako, że dawno przestałem już być nastolatkiem?

Gość częściowa odpowiedź
poranne erekcje u mężczyzn są oznaką zdrowia ogólnego i doskonałwej drożności naczyń krwionośnych udowych i ciał jamistych penisa. Zanik tejże erekcji może sugerować coś co się zwie miażdżycą, zatem skonsultuj to z lekarzem. Tu masz dobry cyt, z www.vademecum.zdrowia.prv.pl który Ci otworzy oczy: Z ostatnich badań naukowych: impotencja jest reakcją obronną organizmu świadczącą o chorobie naczyń krwionośnych; ostrzega często przed zawałem i wylewem stwarzając alternatywę: wątpliwy seks i śmierć ew. kalectwo, albo życie z wątpliwym seksem i impotencja! Ani to, ani to nie jest rozwiązaniem! Implant ciała jamistego(odpowiedzialny za erekcję), ostatniej generacji, wszczepiony w prącie kosztuje >20tys. dolarów! a gdzie cena bólu, ryzyka, godności męskiej, nie mówiąc, że to >80tys.zł. lub 2 dobre samochody! Impotencja dotyczy też i kobiet, manifestuje się oziębłością płciową i brakiem orgazmu a po menopauzie często suchością pochwy. W myśl prawa biologicznego, że narząd nieużywany ulega atrofii (zanikowi) nie tylko tkankowej ale i funkcjonalnej, lub trening czyni mistrza bardzo wskazane,

Gość lillil__
jeśli ten stan utrzymuje się długo koniecznie idź do lekarza, to pierwszy sygnał, że coś jest nie tak z organizmem. Poranne erekcje świadczą o zdrowiu, a ich brak jest alarmem że albo coś jest nie tak z fizjologią (vide - poprzedni post), albo spadł Ci poziom testosteronu - nad ranem testosteron wręcz szaleje - stąd erekcje. Nie bagatelizuj tego! Koniecznie skonsultuj się z lekarzem! ________________________________________ http://lekinapotencje.edu.pl/2010/09/08/poranne-erekcje-cieszyc-sie-czy-wstydzic/

Gość Ania...111
taki mały penis to rzeczywisty problem, bo zero przyjemnosci dla kobiety