Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaustroboficzka

DDO TYCH KTÓRE MIAŁAY PROBLEM Z ZAJŚCIEM A JEDNAK ZASZŁY

Polecane posty

Gość klaustroboficzka

Witam Pytanie skierowane do tych jak okresliłam w temacie. Jakiego rodzaju miałyście problemy, z jakiego powodu nie mogłyście mieć zajść? Pytam bo jest rawdopodobieństwo, np. mając nieegularne okresy mogą być problemy. A to tyczy sie akurat mnie niestety :/

Gość tajasne
nieregularne okresy same w sobie nie są jakimś utrudnieniem...

Gość klaustroboficzka
Nie wiem tego dokladnie dlatego pytam. Od kad dostałam nie mialam regularnych. Ostatnio to nawet po 2tyg sie spoznia. Nie biore zadnych lekow, nie stosuj antykoncepcji, a jednak @ pojawia sie kiedy chce.

Gość tajasne
"Nie biore zadnych lekow, nie stosuj antykoncepcji, a jednak @ pojawia sie kiedy chce." właśnie dlatego że nic nie bierzesz :> byłas u lekarza?...

Gość klaustroboficzka
byłam - chcial mi dac tab. anty. ale jakoś nie chce brac hormonow w wieku 21lat, cos takiego stworzone jest raczej dla kobiet po ciazach ktore wiecej nie chca miec potomstwa, a nie dla mlodych dziewczyn ktore chca sobie ulatwic sprawe.

Gość takk racja..
ale problemy z hormonami maja tak samo kobiety 30 jak i 20 letnie a podstawowym objawem sa okresy ktore nie sa standartowe ,moja corka majac 16 lat miala powazny problem pomimo ze w tym wieku to jest norma ze okres jest nie unormowany a jednak przyczyna byla calkiem inna ,jest teraz po powaznej operacji wiec nic nie wiadomo ,

Gość anika2423
ja mialam okresy nieregularne,czasem 2 miesiace brak,generalnie pojawial sie do 40 dni,po rownym roku zaszlam w ciaze!dzis nasze dziecko ma 4 lata i znow sie staram o dzidziusia tyle ,ze znow mam nieregularne,chociaz bardzo sie poprawilo i mam co miesiac ale;35,30,20,37 i tak w kolko i za cholere nie moge wszczelic w owulacje i strasznie mnie to złosci! teraz zaczynam nowy cykl i wybieram sie do lekarza na monitoring,pozdrawiam

Gość badaniahormonalne
hej dziewczyny. Staram sie dzidzie. Lekarz zlecil wykonnie badan. Oto wyniki FSH 6,51 ( norma 3,03 - 8,08 ) LH 8,25 ( norma 2,39 - 9,06 ) Prolaktyna 14, 50 ( norma 1,9 - 25 ) Tetosteron 127 ( norma 13 - 83 ) Z tego co wczytalam w necie PCO wykluczam poniewaz stosunek lh do fsh jest w normie. tylko ten testosteron :((((( Czy to przez niego nie moge zajsc w cizae ?? Da sie go zbic ?? :((((

Gość anika2423
nie znam sie na hormonach,ale napewno sa leki ,ktore wyrównaja poziom testosteronu i mysle,ze im wczesniej tym lepiej,powodzenia

Gość tajasne
"klaustroboficzka - byłam - chcial mi dac tab. anty. ale jakoś nie chce brac hormonow w wieku 21lat, cos takiego stworzone jest raczej dla kobiet po ciazach ktore wiecej nie chca miec potomstwa, a nie dla mlodych dziewczyn ktore chca sobie ulatwic sprawe." masz 21 lat - czyli już nie taka młodziutka jestes ;) co innego jakbyś miala 16... a antykoncepcja jest dla kobiet ktore nie chca miec dzieci, a wspołżyją. neizależnie od wieku. na czym polega nieregularnośc Twoich okresów?

Gość tajasne
"Czy to przez niego nie moge zajsc w cizae ?? Da sie go zbic ?? " da się. lekarz Cie pokieruje.

też mam 21 lat i też staramy się o dzidzię. Tez mam zbyt wysoki testosteron i zbyt niski progesteron. Hormony tez mi nie wskazują na PCO a jesdnak na jajnikach jest pełno pecherzyków i nie ma owulacji

Gość badaniahormonalne
totoroo bylas z tym u gina ? co ci powiedzial ? u mnie owulacja jest , pechezyk jest widoczny na usg i z jajnikami tez wszytko w porzadku, na kazdje wizycie mam robione usg dopochwowe i gin powiedzial ze wszystko jest ok.

toto- przed owulacja zawsze jest klika pechezykow...moze nie masz zespolu policystycznych jajnikow a same policystyczne gdzie nie ma dominujacego pecherzyka...trzeba isc do gina niech zapisze lek na to aby owulacja byla, czyli aby pecherzyki rosly i mogly pekac.... Trzeba kontrolowac hormony, a przy nieregularnych miesiaczkach owulacja nie jest wykluczona ale trudno sie w nia wbic..wiec lepiej brac leki na regulacje cyklu i monitorowac sie znaim sie zajdzie w ciaze.

Lekarz kazał brać duphaston na progesteron, a na owulację mam brać CLO clostilbegyt. Zobaczymy. Czyli zespół policystycznych jajników to nie to co policystyczne jajniki? Chyba źle zrozumiałam. Na razie piję zioła na owu i w pierwszym cyklu była owu(testy) a w drugim teraz miałam monitoring i nic:(

Gość dedi
Podaj nazwę tych ziół Jeśli możesz :)

Piję zioła Ojca Grzegorza Sroki (nr 3) . Nie dość, że są skuteczne to jeszcze smakują dobrze:) Polecam

11dc nie zanosiło się na owulację a drugi lekarz w 19dc powiedział że już była. Niezłe. Ach ci lekarze

Moja przyjaciółka miała nieregularne okresy. Czasem okres po 2 tygodniach, potem 3 miesiące wcale... Do tego ogromnie pragnęła dziecka i się psychicznie nakręcała. Jak straciła wiarę w swoją płodność po 4 latach to zaszła w ciążę. Teraz chciałaby 2 dziecko, ale z tym okresem dalej ma tak samo...

Podobno rzeczywiście trzeba sobie chwilowo odpuścić i się udaje wtedy. Tylko ciężko

Gość tajasne
"Totoroo - 11dc nie zanosiło się na owulację a drugi lekarz w 19dc powiedział że już była. Niezłe. Ach ci lekarze" a coż w tym dziwnego? :)

Hej ja też sie wtrącę:) jeśli mogę :D ja w wieku 15 lat brałam hormony bo @ miałam przez 5 tyg. ciągiem a tedy jeszcze nie współżyłam :) i wysównało sie teraz moje cykle trwają od 28-30 dni czyli regularnie.... badania hormonalne: pisałaś że robiłaś badania prolaktyny i że masz w ormie..ja też robiłam i moja prolaktyna to 12,3 w normie do 25..Ale ja oprócz tego robiłam jeszcze prolaktynę po obciążeniu tzn po pobraniu krwi podali mi tabletkę i zagodzinę od tego znów mi pobierali..i jeśli wzrośnie pięć razy od pierwszego wyniku jest w normie a mnie wzrosła 15,5 razy więcej przez to mam wstrzyman owulację i od 4 cykli nie mogę zajść w ciąże..Biorę bromergon i luteinę...także myslę że nawet jak Twoja prolaktyna jest w normie to wcale nie oznacza że na pewno z nia wszystko ok jeśli nie miałaś obciążenia.... Dlatego nawiasem mówiąc moim zdaniem nieregularne cykle mogą utrudnić zajście w ciąże bo to oznacza że jest coś nie tak..Choć regularne też nie daja gwarancji że zajdzie się bez problemu ja jestem żywym przykładem :(..Pozdrawiam :D