Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarnapani

hej hej: ciaża i mdlosci

Polecane posty

Gość ciezarnapani

Wiem, ze nie to forum ale na ginekol. nikt nie odpowiada:/ Dziewczyny, jesli w 5 tygodniu 4 dniu nie mam mdlosci tzn ze bede to lagodnie przechodzic?

Gość to się jeszcze okaże
Różnie to bywa

Gość w 1 trymestrze
sa mdlosci jesli juz skoro nie masz to powinno byc spoko ale jak pisala poprzedniczka roznie to bywa zdrowka zycze:) a jak bedzie Ci niedobrze to raczej rano choc u niektorych kobiet calymi dniami sie utrzymuja

Gość jestes w ciazy
i w Twoim organizmie dzieje sie rewolucja mozesz miec mdlosci a nie musisz nie jest powiedziane ze skoro do tej pory Cie nie zemdlilo to juz nie zemdli ale nie martw sie to zupelnie normalne, pij miętkę w razie dolegliwosci

Gość ciezarnapani
od mietki to chyba cos czuje bym sobie dobrze rzygnela:D podobno pomaga imbir rano do herbatki a nawet kolezanka mowila zeby kawaleczek ugryzc prawda to?

tylko nie pij coca coli bo ona tez na mdlosci pomaga ale nie mozna pic jak w ciazy jestes

u mnie sie zaczely od 6 tygodnia i trwaly dokladnie do 12..oj bylo kryzysowo, nie wyrabialam nie tyle co fizycznie ale psychicznie..masakra, powodzenia;)

do ona 22, wlasnie dzieki coca coli przetrwalam to jakos, i wszystko bylo za zgoda lekarza, bo tez sie martwilam..:) powiedzial ze skoro cola pomaga to moge pic ( nie dalam rady nic jesc) oczywiscie wszystko w granicach normy

Gość ciezarnapani
oj kurcze to nie pocieszylas mnie:) mnie chodzi glownie o prace musze wytrzymac do 5 pazdziernika bo wtedy mi sie umowa konczy...jak bede w pracy sie zle czuc to nie wiem co ja zrobie:( strasznie sie boje

Gość jejunku
nie martw sie ciezarna to sa w wiekszosci tylko mdlosci i to poranne a nie od razu rzygasz jak kot choc to tez mozliwe nie martw sie na zapas najwyzej w trakcie pracy bedziesz chodzic do kibelka ale jak w prawie 6 tyg jest ok to chyba bedzie oki:)

podobno czeste podgryzanie skorki od chleba i picie cherbatki imbirowej dziala swietnie ( na mnie w ogole a wrecz przeciwnie:D ) wiem ze w Polsce mozna kupic specjalne tabletki, jezeli mdlosci sa silne i uciazliwe,

Gość ciezarnapani
no wlasnie wszyscy mi radza jak cos to ten imbir i zeby go nawet troche ugryzc szczegolnie rano, jesli chodzi o obecne objawy to mam tylko cyce jak balony zaokraglony bruszek i silne parcia tzn do toalety mi sie chce:( co tez nie jest mile

Mi się zaczęły pod koniec 7 tygodnia. Trwały gdzieś do 12. Lekarz doradził mi co godzinkę zjeść coś małego, żeby żołądek nie był ani na chwilę pusty. Pomagało, ale skutek tego był taki, że już w 1 trymestrze przytyłam prawie 5 kg. Teraz 34 t.c. i 17 na plusie, masakra!

Gość rocpol mniam
moja babcia nie miala mdlosci moja mama tez nie, sa kobiety ktore nie maja i juz nic w tym nadzwyczajnego, dbaj o siebie a parcia? to chyba pod koniec...chociaz nie znam sie

Gość ciezarnapani
jestem przerazona:(