Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

Gość kasska_radom
Czesc dziewczyny, powiedzcie mi jakie otreby powinnam jesc? Ja jem sante owsiane (niebieskie opakowania) i jestem zadowolona, ale czy one sa ok?

Gość iwiss
możesz jeść otręby owsiane oraz pszenne z przewagą tych pierwszych czyli ok 2 łyżki dziennie

Gość KarolaMS
Otręby owsiane są jak najbardziej wskazane ;p Co do niebieskich Sante dobry wybór robiłam rekonesans na rynku i otrębów tak dobrych jakościowo nie znajdziesz moim zdaniem. Nie zawierają resztek młucenia zboża to tak jakbyś jadła czekoladę, w której jest 100% czekolady ;p (a propos odchudzania)

Gość kaczorka12
co znaczy rekonesans? otręby to chyba otręby.... nie sądze zeby byly miedzy nimi duze roznice

Jak tam dziewczyny po weekendzie? ja ich ostatnio nie cierpie.. jak caly tydz chodze do pracy to sie ladnie trzymam a jak weekend przychodzi to w sumie nadrabiam wszystko z calego tyg odchudzania;(

Gość iwiss
u mnie weekend odbywa się bez grzeszków,zawsze upiekę sobie ciastka oraz jedno inne ciasto dukana i zawsze jest jakaś odmiana-chociaż nie tak smaczna jak przed dukaniem,ale cóż nie można mieć ładnej figury i jeść smakołyki

Gość slonce888
hej dziewczyny latriszja ty jestes taka sama jak ja. cały tydzień ok a weekend do dupy;( masakra co z tym zrobić a powiedz mi ty zaczynasz wtedy diete od początku czy ją tylko kontynulujesz?

Gość atomówa
Witajcie!!! Mam pytanie czy w I fazie można jeść naleśniki?????

Gość atomówa
Zaczełam dzisiaj tą dietkę i pomyslałam że nalesniki z serem białym to nie głupi pomysł ale wolę się upewnić:):):)

tak, ale na tej skrobii kukurydzianej. A ja w sumie teraz taka mieszana troche robie bo jeden dzien dam warzywa drugi nie, tak jak mi cos tam matka probuje sprzedac do pracy zeby sie nie zmarnowalo, albo co w sklepie kupie. Staram sie jesc w miare jak najmniej weglowodanow czy cos, ale np teraz zaczynam dzien od musli bo kurna nie moge, sniadaie musi byc takie a nie ser bialy blechhhh. a Warzywka tez daje dlatego ze juz powoli sie koncza i zaraz bedzie zimka i nie dostane kalafiorka dobrego czy innych.

Gość cocacoclagirl
czesc, nie wiem co jest ale od jakiegoś czasu moje wiadomości, które piszę nie trafiają tutaj na portal...a chciaąłm sie pochwalic ze daje rade nadal i dzis mija 4 tydzien na dukanie i dzis na wadze zobaczylam - 6.1 kg ;))

Gość cocacoclagirl
czwarty tydzień... o jaka niespodzianka w pracy jak pisze to trafiają , cos w domu mam z laptopem, a takie piękne poematy potworzyłam przez weekend do Was teraz tylko króciutko pozdrawiam i życzę wytrwałości

o proszę! Gratulacje!! u mnie troche slabiej niestety ale co zrobic, cwicze i staram sie omijac łakocie:D

Gość KarolaMS
Kaczorka nie masz racji. Wydaje mi się, że jest różnica przede wszystkim w składzie i dodatkach. To tak jakbyś piłą sok pomarańczowy z kartonu i sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy. Wiadomo, że w tym pierwszym jest więcej chemii. Więc w otrębach Sante jak nie masz resztek młócenia zboża to jest trochę mniej niepożądanych składników.

czesc dziewczyny, pozdrawiam o poranku ;-) właśnie czytam o tych otrębach i generalnie wskazane jest by spożywać owsiane, a ja kupiłam w hurcie pszenne i teraz mam 8 paczek sante ...a w gruncie rzeczy to ich w ogóle nie jem ;/ bo nie wiem czy mi one pomogą czy właśnie zaszkodzą, w ogóle w drugiej fazie powinno się je jeść czy dopiero w 3 fazie.... mam chwilowy zastój wagi od kilku dni ani drgnie, ciągle 63,2... diety się trzymam bo widzę jak ładnie zaczynają leżeć na mnie ubrania i to daje dużego kopa, ostatnio od swoich studentek usłyszałam że się wylaszczyłam lol

oo wreszcie pojawiła się moja stopka ;) i chyba mogę napisać,że osiągnęłam swój maleńki pierwszy cel ;-DDDDDDDDDDDDDDDD

Gratulacje trzymam za Ciebie kciuki!!!! Ja tez walcze a moj cel pierwszy to 69kg ale na razie mi wisi na tych 70ciu:( moze powinnam pasa jeszcze bardziej zacisnac:D

wydaje mi się że kochana to ta dieta tak ma ...że stoi stoi w miejscu a potem kg spadają...ja cąły tydzień miałam 64 ,2 i ani drgnęło przez cały tydzień, a potem wchodze na wage w sobote a tam 63,2 więc byłam mega zdziwiona. Wiem, ze te zastoje strasnzie demotywują...zaciśnięcie pasa chyba nie jest dobre bo potem przyniesie efekt jo jo, lepiej trzymac sie diety.... a co z tymi otrębami wiesz coś o tym, czy to konieczne??

Cześc dziewczynki, wesżłam dziś na wagę a tam 62,6kg ;d czyli 6,5kg za mną, do celu 7,6 kg....no prawie jestem na półmetku ....

No moze i masz racje, na razie nie bede wchodzila na wage troszke sie tego boje, zrobie to w przyszlym tygodniu. Zeby tylko weekend przetrwac.. moze tym razem bedzie lepiej bo chlopsk powiedzmy mnie zmotywowal. W niezbyt mily sposob ale dalo efetkt a mianowicie zasmialam sie z niego ze 2 razy ze cwiczy na silce krocej niz ja i ze brzuch mu wystaje bo je strasznie duzo chipsow ciastek its i to przynosi do mojego domu, to w odwecie uszczypnał mnie tekstem ze ja moge jesc a ty caly tydz stekasz ze sie odchudzasz a w weekend ładujesz razem ze mna to co przyniose. Az mnie przytkalo i powiedzialam ze OSTATNI RAZ WZIELAM COS OD NIEGO, i zapowiedzialam ze jak przyniesie cos do mojego domu to go razem z tym wywale! ot co jak na kobiete dzialaja uszczypliwości...

Gość Zuzka80
Obserwując ludzi i ich potrzeby da się zauważyć, iż coraz większa ...część społeczeństwa boryka się różnego rodzaju dolegliwościami. Nadwaga, nadciśnienie, cukrzyca, wysoki cholesterol i wiele innych dolegliwości. Już niemal każdy z nas na coś choruje lub czuje się notorycznie zmęczonym. Czy to jest normalne? Czy nikt nie reaguje? Jak sobie z takim stanem radzić? Wykorzystując naszą niewiedzę i niepełną świadomość najczęściej jesteśmy niemal zmuszeni sięgać po TOKSYCZNE tabletki. Przecież w dawnych czasach nie było tabletek, a mimo tego rodziły się kolejne pokolenia. Czy rzeczywiście powinniśmy sięgać po coś, co nie jest naturalne, po coś, co jest toksyczne i co wykończa nasz organizm? Nasi specjaliści pobierali nauki od najlepszych. Lekarzy i naukowców z dziedziny odżywiania. Szkolili ich między innymi takie sławy jak doktor David Heber* czy Laureat Nagrody Nobla doktor Louis Ignarro i wielu innych naukowców w dziedzinie odżywiania. Nasi specjaliści wyjaśnią więc Tobie jak sobie z tym poradzić, bez ingerencji sztucznego i złudnego tworu, jakimi są niebezpieczne pigułki. www.piekno-natury.pl

Latriszja no to rzeczywiście poleciał gruuuubo ...ale najważniejsze że pomogło, ja miałam motywację w pracy, kiedy przyszła do mnie jedna ze słuchaczek i mówi,że sie bardzo zaokrągliłam i nie przystoi młodej dizewczynie tak wyglądać....ooo jak mnie wtedy ubodło ;)) i dlatego mam motywację...a te spadające kg to już najlepszy rarytas a w domu mąż mnie wspiera i nie szczuje niczym,zresztą on też jest ze mną na takiej ala małej dietce i na szczęście nie znosi chipsów i innych tego typu śmieci...on lubi dobrze i konkretnie zjeść ;)

o tyle dobrze, bo moj nic a nic:( nawet juz powoli widze ze na silke traci zapał.. wczoraj dzwonie do niego a on mi mowi ze nie moze gadac bo na basen idzie, no to sie ucieszylam, dzwoni do mnie po i mowi ze taki wycisk sobie dal ze szok a ja sie pytam ile basenow przeplynales, a on ze nie byl na basenie tylko na saunie... zalamalam rece...

Gość MonikaM36
Cześć dziewczyny:)...chyba nie mam wyjścia,tylko się do Was przyłączyć,bo sama nie daje rady,a wiadomo że w grupie raźniej....mam do zrzucenia jakieś 10kg i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać,żeby było w miare szybko,bezboleśnie i skutecznie.Wierze,ze z Wami się uda:)

uchuchu;) liczba utraconych kilogramów przeważyła dziś liczbę kilogramów, które pozostały do zrzucenia, jak tak dalej będzie mi ubywało to ja w połowie listopada ujrzę piątkę z przodu....ostatni raz widziałam ją 5 lat temu ;-D no to będzie radocha, mówie wam jaką mam satysfakcję,że ubrania zaczynają na mnie leżeć, że nie chce mi się jeść słodkiego...tzn. jakbym wiedziałą że zjedzenie słodkości będzie bez konsekwencji ....to pewnie że wrypałabym wszystko co popadnie,ale mam strasznie dużą motywację i każde utracone nawet 0,1 działą na mnie jak kopniak w tyłek ;) w weekend miałam wesele i oprócz picia alkoholu wytrwałam w zasadach dukana ....popijałam nawet wodą z cytryną co dało efekt bolącego brzucha ;/ nigdy więcej ... MonikaM36 10 kg na dukanie uda Ci się naprawdę tylko trzeba się pilnować...ja łącznie mam do zrzucenia 14,1kg...wczoraj zaczęłam 6 tydzień diety i dziś waga pokazała -7,2 kg ;) więc sobie Kochana poradzisz i nawet jest możliwe by zrzucić 10kg w dwa miesiące w co ja oczywiście nie chciałam na początku uwierzyć...

Gość MonikaM36
cocacolagirl...dzięki za wsparcie,bo to jest potrzebne mi najbardziej i piwka mi cholernie brakuje:)ale muszę dać radę....fajnie babki,że jesteście:)

Gość iwiss
Witaj Monika M36 NA PEWNO DASZ RADĘ,JA JESTEM NA TEJ DIECIE 4 TYGODNIE I ZRZUCIŁAM 6kg. PLUSEM JEST TO ŻE NIE MUSISZ TU CHODZIĆ GŁODNA,JEDYNIE STOSOWAĆ PRODUKTY DOZWOLONE , ATO ŻE TĘSKNO CI DO ULUBIONYCH POTRAW TO TYLKO ZACHĘTA ŻE W NIEDŁUGIM CZASIE BĘDZIESZ SOBIE MOGŁA NA NIE POZWOLIĆ BEZ OBAWY ŻE CI KG PRZYBĘDZIE

iwiss to Ty błyskawicznie schudłaś , mnie zajęło to o tydzień dłużej, gratuluje właśnie przed chwilą zjadłam wędzoną flądrę i niestety mnie nie zachwyciła....miała bardzo dziwną konsystencję i chyba już więcej nie kupię lol;d

dziewczyny mam dziś kryzys;/ temperatura 37,5 i ciężkie zawroty głowy ;-((( to chyba wczorajsza wędzona flądra, wydawała mi się podejrzana;/