Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

Gość latriszja
jak dla mnie to minimum 7 dni jesli dasz rade

Gość latriszja
Cocacolagirl moje kochanie jak tam u Ciebie???? mam nadzieje ze sie trzymasz!!!!

Gość cocacolagirl
cześć dziewczynki, Latriszja trzymam sie już dzis 16 dzień na diecie i mam - 4,2kg, w weekend mialam impreze wiec pilam alkohol, ktróy jest zabroniony...no ale się nie dało inaczej, od wczoraj mam 5 dni bez warzyw, w poniedziałek znów będą p+w, ogólnie jestem strasznie zarobiona w pracy, że nie mam czasu na jedzenie, a w domu jak co kolwiek zjem to i tak smakuje bo mega glodna jestem juz, ale ogólnie czuje się super i widzę zmianę w sylwetce ;))a Ty jak sobie radzisz??

Gość latriszja
u mnie troszke gorzej. Spadlo potem przed weekendem skoczylo a teraz sie boje wejsc na wage. tez sie staram przestrzegac, dzis pierwszy dzien na silownie ide, pobiegam pokrece sie to moze cos zejdzie. Nie zrobilam jakis wiekszych grzeszkow poza piwkiem i tostem z serkiem...

Gość cocacolagirl
tost???? no wiesz....nie osłabiaj mnie ;p nie wolno bo te grzechy potem siie pieknie uwidaczniaja ;/ wiec kochana opusc narazie ,DAMY RADE!! piffko no trudno czasami nie da rady sie wymigac ale od jedzniea typu tost strzeż nas Panie ;d

Gość latriszja
o zebys wiedziala!!! ale to bylo silniejsze ode mnie, ciesze sie tylko ze zabraklo majonezu u mnie w domu!!! bo inaczej to by bylo pozamiatane...:D

Gość cocacolagirl
u mnie w lodówce jest wszystko bo mąż się niby ze mną trzyma na diecie ( nie je ziemniaków,pieczywa) ale nie do końca bo mu robie różne smakołyki by chłopina się nie wykończył... ja odkryłam błogosławieństwo w diecie , sos zrobiony z jogurtu i musztardy....pychostwo ;)) to mnie ratuje w kryzysie...a i na imprezie pilam drinki z colą 0

Gość latriszja
Ja sie poradzilam mojego trenera, powiedzial ze najlepiej chyba wino wytrawne czerwone pic, bo dodatkowo spala ci tluszcz.

Gość slonce888
hej dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było u mnie po 10 dniach minus 3 kg:) cieszy mnie to bardzo. jem tylko piersi z kurczaka, jajka na twardo, szynkę z kurcząt, serki wiejskie i tuńczyki w sosie własnym, duzo piję herbaty czerwonej no i kawe pije bez cukru ale z mlekiem i powiedzcie mi czy to mleko jest dozwolone? co ja mam teraz jeść?

jest dozwolone, ale musi byc chude, czyli na pewno nie 3.2% a jesc mozesz duzo:) wpisz w google przepisy dukan to pierwszy blog jaki ci wyskoczy ma swietne przepisy

Gość Monika 456
Kto zaczyna ze mną dietke od jutra ? Z kimś raźniej. :)

Gość SLONCE888
hej laseczki jak u was po weekendzie bo ja sie przyznaje do grzechu. w niedziele zjadłam całą paczke paluszek podobno beztłuszczowe;) 399 kalorii. mam takie wyrzuty sumienia. ale znowóż się pocieszam ze to nie był kawał tortu:) a co u was słychać . bajka ze to ja_ fajnie ze się pniesz do celu, te "rozmowy" z wami dziewczyny sa motywujace. a ja nadal mam wyrzuty sumienia. ale w niedziele procz tych paluszków jadłam tylko same białkowe jedzonka. dziewszyny dajcie mi rozgrzeszenie:) do napisania;)

hehe ja tez nie do konca trzymalam sie dietki, bo zno tost był grany, cholera musze wywalic ten toster z domu wrrrr a tak poza tym to tylko martini bianco, ale musialam bo moj chlopak zrobil odswietna kolacje i wszystko takie malotluszczowe ale bidulek zapomnial ze martini ma w ch...j kalorii... Chcialam mu przyjemnosc zrobic wiec wypilam:)

Gość SLONCE888
martini bianco z cytryna i lodem - moj ulubiony napoj:) na to czujmy sie rozgrzeszone. w ciagu tygodnia ciezko pracujemy nad swoim cialem wiec ten jeden weekend...;)

Gość Monika 456
No ja od dziś zaczełam dietke i narazie jest ok. Mam nadzieje ze mnie nic nie bedzie kusilo hehehe trzymajcie sie pozdrawiam:)

a no martini ok, ale ile to cukru aja jajjjjjjj dzisiaj na silowni tluszcz bedzie sie topil jak ze smalcu hehehehe juz mi tak niewiele brakuje. Najbardziej sie uciesze jak zobacze 6 na przodzie:) chyba ostatni raz w gimnazjum mialam tyle... a to dawno bylo... 71 kg na razie. Docelowo 65:) DAMY RADE:)

Gość iwiss
Witam! jestem na dukanie 12 dzień i jak na razie to jedyny mój grzeszek to odrobinka soli do potraw-ale jest to naprawdę odrobinka,mam nadzieję że to nie wpłynie niekorzystnie na moją wagę jak dotychczas to jest 3.5kg mniej mnie.Czy ktoś mi podpowie czy ta sól może żle wpływać na Dukana? wiem że nie wolno stosować ,ale w minimalnych ilościach???

z tego co ja czytalam to chyba jest dozwolona sol, ale wlasnie w malych ilosciach. Ja tam sole duzo, bo bez tego to by mi nic nie przeszlo..

Gość cocacolagirl
cześć dziewczyny, ja jestem dziś 22 dzień na dukanie i daje rady, w piątek byłam na szkoleniu i zgrzeszyłam też alkoholem, popijalam cola light ale się nie przejmuje bo waga pokazuje zawsze utratę...małą bo małą ale zawsze....dziś miałam na wadze 64,2 a moja waga wyjsciowa z dukanem to 69,1..... ogólnie nie widac zmian we mnie bo ja przed wakacjami wazylam 64 kg.....a te 5 przybralm we wakacje bo obrzeralam sie lodami,goframi, a zamiast obiadów robilismy na szybko tosty i inne zapychacze by bylo szybko,a no i musze wspomniec o grilowanych serkach plesniowyyych mniam ;)) acha też slodycze bez ograniczen.... mam nadzieje,że na wesele 23 października osiągnę swój pierwszy cel 63 kg....dziś za mną coś chodzilo po obiedzie i zrobilam sobie pomidora z cebulą na patelni teflonowej,w przyprawach i dwa jajka , pyszne i mnie zaspokoilo a dziewczyny w weekend moja przyjaciolka jadla chipsy i wzielam kilka ,podziumdzialam i wyplulam, radowalam sie smakiem ,ale nie polknęłam ani grama ;))) może malo to humanitarne....ale co tam zaspokoilam smak;))

Gość cocacolagirl
nie wiem czy pisalam juz o tym,ale się pochwalę że zalozylam ostatnio swoje czarne jeansy ;d i nie ma wielkich walkow...

OOO to super, ja na razie bardzo bardzo powoli spadam. Cel 69kg pewnie gdzies pod koniec miesiaca chwyce. Mimo to mam spadek 2 cm w udzie co mnie najbardziej cieszy:D tez robie grzeszki, kurde ile to mozna tylko serek wiejski:D

Gość iwiss
Witam,czy ktoś wie coś na temat cukru trzcinowego?bo ja kupiłam otręby owsiane i w środku jako gratis była mała paczuszka otrąb o smaku truskawkowym,słodzone właśnie cukrem trzcinowym i nie wiem co z tym teraz zrobić

Gość slonce888
czesc dziewczyny;) poo 12 dniach białek wczoraj peklam - a mianowicie zjadlam paczka pare paluszkow i 4 cukierki merci. dziewczyny tak zaloje ze to zjadlam nawet sobie nie mozecie wyobrazic. a tak wogole to po zjedzeniu tych slodkosci dostalam takiego ataku zoladka ze tylko soda oczyszczona pomogła;) ale dzis nadla kontynoluje diete nie poddaje sie. mnie od rana wczoraj nosilo na slodkie.;) to byta wstretna pokusa.

Dobrze ze ja nie mam parcia na slodycze, ale jak poczuje jakies miesiwo z tluszczykiem albo fryteczki to wtedy dopiero mnie skreca... p.s. boje sie wejsc na wage zeby sie nie rozczarowac...

Gość slonce888
no tak zycie jest smutne;( tez bym cos zjadla z mc ale jak zacznę to juz klapa, leci wszystko a wiec dziewczyny nie poddawajmy sie i walczmy;)

Gość kociokwik
ja jestem dopiero od poniedziałku i tylko 2 kg 200 schudłam, dramat

Gość kociokwik
I faza , w sumie juz po raz kolejny, stosuje tylko tą faze bo daje jakies efekty reszta niekoniecznie, nie mam cierpliwosci do diet.

Gość slonce888
kociokwik - wyobraź sobie ze ja jestem 13 dzien na bialkach i schudlam dopier 3 kg a wiesz jak sie cieszę. przyznaję ze wczoraj na 12 dniu zgrzeszyłam;) ty bsie ciesz i podskakuj. a jaka twoja waga wyjsciowa była?