Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester22

Dieta Dukana - zaczynam od 17.08.2010, kto ze mną??

Polecane posty

Witajcie dziewczynki :) Cocacolagirl zawsze waż się rano na czczo.. Wtedy masz jasną i klarowną sprawę co do swojej wagi... Wieczorem zawsze będzeisz mieć więcej niż rano.. To jest naturalne... Ja dziś zgrzeszyłam bardzo.. Wcięłam 4 kluski na parze.. bez dodatków.. Tak kusiły kusiły, że w końcu ciupnęłam... :( Przerzuciłam się w fazie drugiej z systemu 5/5 na 3/3.. Jednak 5 dni bez warzyw to dla mnie dużo.. Może z czasem wrócę do tej metody (podobno najlepsze efekty)... Póki co jeszcze dziś na kolację marchewka i otręby jutro warzywka, a od czwartku znów same białka... Powodzenia :) Do napisania :)

Gość cocacolagirl
tak będę ważyć się rano, ponieważ wieczorem pokazało sporo....jeśli udaloby mi się w 3 miesiące zrzucić 13kg to byłby mega sukces..ehh już mam skrzydelka jak o tym myśle ;d a dziewczyny ja słyszałam o fazie 1x1 czy to może być skuteczne??

Gość cocacolagirl
Bajka ...podoba mii się wyznaczenie sobie celów...hmm chyba u mnie będzie to wyglądał o tak: start 20.09.2010, 162cm / 68,8 kg ;(( 1 cel :64 kg czyli - 5kg 2 cel : 59 kg czyli -5gk 3 cel: 55 kg czyli -4 kg całość 13kg ....ehh moje marzenie by znów wyglądać atrakcyjnie...

cocacolagirl - takie małe cele są fajne, osiąganie ich cieszy bardziej niż to oczekiwanie na spadek np tych wszystkich 13 kg :) powolutku, małymi kroczkami się uda :)

Gość slonce888
witajcie dziewczyny, ja jestem załamana dostałam w poniedziałek wieczorem ... i waga stoi. wczoraj miałam momenty zwątpienia i załamania. czy po okresie coś się zmieni?

Gość cocacolagirl
podobno po okresie sie zmienia i spada... ja dizś 3 dzień Fazy Ataku chcę wytrwać do 10 czyli do kolejnej środy...tylko dzis mam dziwne stany zawroty głowy i mi jakoś duszno...ale dziś spojrzałam na siebie w lusterko i mi się nie podoba to co zobaczyłam więc mam motywację...chciałabym czuć się atrakcyjna dla męża..choć on mówi ,ze jemu nic nie przeszkadza i mu się podobam...ale co ma powiedzieć innego...skoro mnie się przestało podobać moje ciało to jemu tym bardziej się nie podoba..acha nie jest tak ,że jestem szczupak i widze grubasa jak mają to anorektyczki..tłuścioszek widzi osobę z otyłością....stąd ten kopniak do zrzucenia....

Gość cocacolagirl
acha planuję ważyć się raz na 10 dni...wtedy zobaczę różnicę, ogólnie to większość ubrań zrobiła się ciasna i albo nie mogę wejść już w nic albo wyglądam jak baleronik....a przecież szafy całej nie mogę zmienić tylko muszę wziąć się za siebie ot co ...

Gość latriszja
Witajcie dziewczyny, ja od poniedzialku jestem na diecie i dzis weszlam na wage i ku mojemu zdziwieniu 2.5 kg mniej!!! wiem ze czesc to woda, ale zawsze sukces jest:) teraz dopiero w poniedzialek sie zwaze zeby doznac szoku:D heheheh na razie sie trzymam choc wieczorem kusi, a weekend sie zbliza, cale szczescie ide do szkoly wiec moze do 19 nie bedzie sie duzo o tym myslec:)

Gość cocacolagirl
cześć, 4 dzień FA Latriszja jesteś równo ze mną na diecie i naprawde nieźle Ci spadło mnie tak około 1,5kg i się zastanawiam czy robię coś źle... może po 10dniach Fazy Ataku zrzucę coś więcej... dzis mam dzien zwatpienia....ale sie nie poddam....

Gość latriszja
hej kochana!!! ja na razie nie wchodze na wage bo sie boje troche:) poczekam do poniedzialku. A z twoja waga sie nie martw! kazdy inaczej zrzuca. Z wiekszej wagi latwiej na poczatku schodzi. Ja sie odchudzam z moim ojcem, i dzis ja mam wynik taki jaki mam a on 5kg!!! po 4 dniach!!! to demotywuje, ale trudno nie poddam sie. Wczoraj na obiadokolacje zrobilam nalesniki dukanowskie z serkiem homo!!! kurcze dziewczyny na prawde polecam!!!! smakuja zupenie jak normalne!!! musicie sprobowac

Gość cocacolagirl
czesć, właśnie minął mi 4 dzień i ogólnie jestem zmęczona,ale nie dietą tylko przeziębieniem, wizytą u dentysty na 3 zębach...i sprzątaniem po remoncie, dopiero usiadłam....dziś jadłam bardzo mało bo nie było kiedy i teraz o 23 wciągnęłam dopiero małą makrele wędzoną, bo po dentyście nie wolno było mi jeść... Latriszja pogratuluj swojemu tacie bo to niesamowity sukcesik,ale tak niestety właśnie jest ,że otyli bardzo szybko zrzucają... dziś powrócilam do portalu vitalia....zobaczymy ile tam wytrwam...

Gość latriszja
ja siedze na http://www.tabele-kalorii.pl/ bo to portal darmowy i codziennie sobie zapisuje co jem i wyciagam z tegio raporty tygodniowe. Dzis na wadze pojawilo sie 71kg ( a w pon bylo 74.5) maly sukces a cieszy, jeszcze troszke i dodam warzywa i bedzie o wiele lepiej!!. Brakuje mi fasolki szparagowej na parze;( i sera zoltego... zmora moja

Gość Leniter
Witam:) Tytułem wstępu: Jestem tu nowa. Chciałabym rozpocząć dietę proteinową, ponieważ mam poważne problemy z tuszą i wagą. Próbowałam już wszystkiego! (od d.kopenhaskiej po głodówki i inne wydziwiasy;p) A na tę dietę wpadłam przez przypadek, kiedy to mając mega-doła (może depresja to nie jest, ale już dość intensywne załamanie), a że cierpię na bezsenność, w nocy szperałam w internecie i trafiłam na coś z serii reklamy "W 2 tyg schudłam 13 kg!" Oczywiście przymknęłam oko, myśląc jakie to znów cud-tabletki reklamują. Ale czytam dalej i dalej..."Dieta dra Dukana".... i..... OTO JESTEM:) Książkę dra Dukana zamówiłam od razu na drugi dzień rano i teraz czekam aż przyjdzie. Psychicznie czuję się już lżejsza na samą myśl, że do końca roku pozbędę się tych ohydnych kg:( Ale mam kilka pytań do osób, które znają i stosują tę dietę. Mam nadzieję, że mogę liczyć na Waszą pomoc i wsparcie? ;)

Gość cocacolagirl
Leniter, witamy!!! im nas więcej tym lepsza motywacja do działania i człowiekowi się bardziej chce...pytaj o wszystko osobiście będę próbowała pomóc, jestem 7 dzień w Fazie Ataku jeszcze czekają mnie 3 i zaczynam drugą Fazę i chyba zastosuję 5x5... najważniejsze to byś miała pozytywne nastawienie i Ci sie chciało motywujące są te świadectwa ludzi, którzy stracili tyle kilogramów.... ja wróciłam dziś od szwagierki i ona zaczęła być nna tej diecie od 26 lipca i schudła 10kg...i wygląda naprawdę rewelacyjnnie...tak naprawdę ona była moim impulsem.... życzę powodzenia!!!

Gość cocacolagirl
Cześć Dziewczyny, po 7 dniach nie wytrzymałam i weszłam na wagę...dziś pokazała - 2,5kg, a to jeszcze 3 dni do końca pierwszej fazy..to już jakieś światełko w tunelu, może po tygodniu uda mi sie uzyskać 65kg..a potem po miesiącu może waga pokarze 60kg....ehhh takie małe moje cele...

Gość latriszja
Hej dziewczynki, przezylam weekend!serki homo i wiejski mi pomogly:) a no i chleb dukanowski ktory sobie upieklam, nie jest rewelacyjny ale zawsze cos do przegryzienia. ja tez weszlam na wage i na razie stoje. 3kg mniej i waga tak samo pokazuje juz caly czas... zobaczymy jak w tym tyg. trzymajcie sie girls i pamietajcie "NA WIOSNE BEDE PIEKNIEJSZA!!!!" :)

Gość cocacolagirl
Latriszja, ja po 8 dniach Fazy Ataku ujrzałam na wadze również -3kg ;), może do soboty zobaczę 65 na wadze...każdy kilogram mniej to szansa, że sukienka na wieczorze panieńskim koleżanki będzie leżała jako tako..

Gość latriszja
uhhh 65 to moj cel:P ale jeszcze 6 kg mnie dzieli od niego...:D na pewno pięknie bedziesz wygladala:)

Gość cocacolagirl
dzięki za wiarę;), ja za 8 kilogramów zacznę wyglądać w miarę normalnie.....ale to jeszcze i tak nie mój cel;//ale jak pokonam razem z Tobą 8kg....to już będzie mega sukces

Gość latriszja
jak mi sie uda to na wakacje dorąbie sobie taki kostium jak mi sie zawsze marzyl!! a nie tak zwany z glebokimi majtkami zeby nie bylo widac fałd... DAMY RADE!!!!

Gość cocacolagirl
właśnie może we wakacje nie będę się usilnie maskować pareoo;)) i mam marzenie by mnie mąż wziął na ręce bez wysiłku...bo teraz jestem dla niego klockiem, próbuje nieraz mnie unieść do góry a ja zawsze mu bronię....

Gość latriszja
a ja nigdy po brzuchu nie daje się poglaskac, jak siedze np, od razu prostuje sie jak struna i wciagam brzuch.. ot taki nawyk zeby nikt nigdy nie czul moich faldek..

Gość iwiss
Witam wszystkich bardzo serdecznie.Czytam o tej diecie i nie mogę się zdecydować.Czy naprawdę nie można stosować w niej soli? I CO TO ZA PRZEPIS NA SMACZNY CHLEBEK-PODZIELCIE SIĘ

iwiss - jak w każdej diecie sół jest raczej zakazana - zatrzymuje wodę w organizmie, ale można uzywać małe ilości soli lub zastapic ja innymi przyprawami! a co chlebka to jest dukanowy przezpis na chleb: http://dukan.blox.pl/2010/03/Chleb.html za pierwszym razem mi nie wyszedł, za drugim razem był już lepszy :) wiec trzeba dojśc do wprawy :) a co do diety, to chyab jest warta swojego, ja wcale się nie ograniczam a chudnę. Ważne jest to żeby jest TYLKO dozwolone produkty!

Gość iwiss
dziś mój pierwszy dzień dukana ważę 80kg a chciałabym ważyć 60-nie wiem czy mi się uda.za dużo to u mnie w sklepie nie ma artykułów light i się obawiam żeby mi bokiem nie wyszło

Gość iwiss
czy można jeść mięso gotowane z kurczaka??

Witajcie, ja dziś jestem w 3 dniu fazy 1:) Nie wiem czy schudłam ale czuję się lżej ;) Mam zamiar schudnąc 8 kg i zastanawiam sie ile musze byc w pierwszej fazie? Pozdrowionka:)