Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sofya

Samiec Alpha... tak ciężko mi z nim zyć :(

Polecane posty

Gość Sofya
Powtórko... tak, mozna chyba przetrwać i wieloletni związek i rozstanie po nim. Tylko to była ta wielka low, te wielkie płomienie,az pożar sie rozpalał wokół. To miało być na zawsze, gdy arzyłam jako jeszcze nastolatka, ale przyszło dorosłe życie, przyszły problemy i trzeba je zaakceptować skoro nie da sie inaczej i faktycznie rozejśc. Mama nadzieję, ze dam radę. Misslady... pieknie to nazwałaś - jestem samotna w tym związku i to jest takie smutne i tak bardzo boli. On tylko jest pare metrów obok, ale fizycznie, psychicznie i od srodka nie czuję wcale, aby był.

Gość Sofya
Nie dodałam, iż wyjeżdżam ZA GRANICĘ gdzie potrzebna jest wiza. i na diach muszę wybrac rodzaj wizy - wielokrotnego wjazdu i wyjazdu czy jednorazową. Pójde do konsulatu i podpisze wniosek na jednorazową, choc wiem, ze serce mi będzie pękać, ale tak będzie lepiej dla nas wszytskich.

Gość Sofya
Wyjazd na 6 miesięcy.

Gość misslady
Sofya, widac, ze jestes silna i rozsadna dziewczyna, a nie jakas egzaltowana histeryczka, wiec jestem przekonana, ze dasz sobie rade. Ja poki co znikam- wychodze pojezdzic na rowerze. Pozdrawiam Cie i zycze sily, szczescia i powodzenia :) 🌻

Gość Sofya
Dziękuję misslady za wszystkie posty i poświęcony czas. Pozdrawiam równie mocno!!!!

malo piszesz o okolicznosciach, ktore mialy wplyw na to, ze przobrazajac sie z chlopca w faceta :D tak stwardnial czasami bywa tak, ze ludzie boja sie swoich slabosci i chowaja sie za maska twardego, bezwzglednego pozbawionego szacunku dla innych czasami robia to by inni nie moglie ich tak sami potraktowac ale to jest gdybanie bo nie znam szczegolow pozdrawiam cieplo

Gość Sofya
Okolicznosci byly takie, że zmienil małe miasteczko na stoliczne, gdzie rozpoczął nową, dobrze płatną pracę, otoczył się nowymi ludźmi i nawykami. Mial wtedy 23 lata, dziś ma 27 i jest jaki jest. Jego absolutna niezależność doprowadziła to postawy jaką prezentuje. Ja mu więcej dać nie mogę niż ma on sam :(

Gość moraw
dokladnie wszystkie sracie za samcami alfa malo wam sie pochwy nie rozpierdola jak takiego widzicie a prawda jest brutalna ... moj stary byl typowem samcem alpha do potengi kurwa entej na tego czlowieka wystarczylo popatrzec zeby sie go bac kazdy schodzil mu z ulicy a ten kto nie schodzil odrazu musial dostac wyjasnienie reczne... w domu zadnych dyskusji kochal nas ale okazywal to w przejebanie dziwny sposob dyscyplina jak w wojsku i nie ma mowy ze ktos moze miec inne zdanie zawsze musialo byc jak on chce ... ostatecznie zapil sie na smierc ... to kolejna domena samca alfa ... woda dziwki hazard ... ci ludize nie sa stworzeni do zwiazkow chociaz zawsze podobalo mi sie to ze nikt mu nie podskoczyl on nie bral takiej mozliwosci pod uwage jak nie dal rady na piesci to zajebal z krzesla przejabny typ ... w domu rodzina mowi mi ze mam wiele cech po nim poczawszy od wygladu ale wiecie co wam powiem nie chce byc samcem alfa za jakim wszystkie szalejecie bo mam to gleboko w dupie tylko rodzina na tym cierpi ...

Gość moraw
a dodam cos jeszcze o tym waszym ukochanym samcu alfa ... to sa ludzie przejebani i majacy taki wplyw na innych poprzez wlasnie sile i dominacje czasami jak siadasz do glupiego obiadu i wiesz ze musisz go zjesc a to ci nie smakuje jedno spojrzenie bez slow powie ci odrazu ze decyzja o tym czy to zjesz nie zalezy od ciebie Kumple kazdy kto stwarza zagrozenie w dominacji jest niszczony albo sie takiego goscia unika ... typowy dominator moze byc tylko jeden w grupie jesli natrafi na innego pozabijaja sie lub uznaja w zgodzie ze oboje sa samcami i kazdy musi miec swoje stado i odejda w pokoju ... dziwnie to wyglada ale tak jest i to wcale nie jest takie fajne jak sie wydaje ... Moja matke poderwal w bardzo oryginalny sposob poprostu stwierdzil ze bedzie jego i koniec z tego co mi matka opowiadala to on poprostu ja wybral i ona musiala to zakceptowac przyjezdzal pod dom i mowil wprost wsiadaj zawioze cie do pracy/szkoly czy gdzie tam wtedy chodzila zapraszal czy cokolwiek innego robil w tonie stwierdzajacym fakt a nie pytajacym ciezko to opisac slowami ale to wygladalo tak jakby ona nie podjela decyzji czy chce z nim byc tylko on ja wybral i koniec tematu ... Moja mama ma pond 40 lat i z tego co mi opowiada na dzien dzisiejszy mozna wysniskowac ze kiedys jej to imponowalo wladza dominacja bewzglednosc odwaga itd itd teraz wie ze zycie z takim czlowiekiem to meka nic od ciebie nie zalezy twoje zycie jest uzaleznione od widzimisie kogos kto poprostu mowi ci jak bedziesz zyl i co robil ... Taki czlowiek decyduje o swobie i o innych a nie daj boze zebys zworcil mu uwage ze cos robi zle ! ON ZAWSZE WIE NAJLEPIEJ I TAK MUSI BYC :) i co dalej chcecie samca alfa z krwi i kosci ?

Gość Zenek bez spodenek
To co opisujesz to nie samiec alfa tylko apodyktyczny dupek.

Gość moraw
jeszcze jedno co mi przyszlo na mysl jesli jakas wysluchala moich rad i bedze chciala unikac takiego typa to powiem jakie naprawde ma cechy taki typ czlowieka bo to co pisza w internecie na temat tego typu to bzdury w jakims stopniu to moze sie podobac ale wsystko do czasu... a wiec takiego typa najbardziej zdradza po 1 jego postawa a po drugie kontakt z innymi samcami tak wynika z moich obeserwacji a teraz to wyjasnie jego postawa jest prosta chodzi jak pan i wladaca calego swiata buja sie jak ktos mu wyjedzie z bara to on poprostu sie odwraca i jebie mu z prostej bez slow druga czesc to samce w stosunku do parnerki potrafi klamac i klamac potrafi byc slodkim romantycznym misiem robic wszystko to co kobieta sie podoba ale w stounku do samcow bewzgledy i to go zdradza potrafi byc mily dla innego samca ale jak wyczuje glupi tekst zareaguje bez zastanowienia no i najwazniejsza rzecz w internecie pisza ze samiec takiego typu nie jest zazdrosny o swoja kobiete bo wie ze go nie zdradza itd itd z tego co zauwazylem taki typ jest wrecz zaborczy nie ma takiej mozliwosci zeby inny gosc flirtowal a czasai nawet rozmawial z jego parnerka wyznaje ze jego jest jego i nikt poza nim nie ma prawa jej dotknac a obrazic to juz w ogole zajebany na 1000% na miejscu inni samce poprostu nie moga jej dotykac nawet patrzenie czasami powoduje agresje ale uwazajcie bo potrafi to ukrwyac swoje prawdziwe ja ... a to co najbardzeiej go zdradza z tego co zauwazylem to jego wyglad i bewzgledna dominacja prawie nigdy nie zadaje pytan o to co gdzie i kiedy stwierdza fakt jaki nastapi i ma cos takiego co trudno mi wyjasnic ale nie da sie z nim dyskutowac ma cos takiego na twarzy i w glosie ze poprostu musisz to zrobic nwaet jak chce byc mily i chce zebys zadecydowala o czyms to robi to w taki sposob ze daje ci np 2 mozliwosci ... np chcesz dzis jechac do parku czy isc na grzyby ? to juz samo w sobie stwierdza ze i tak on podjol decyzje bo najpewniej ma ochote i nato i nato a ze ma dzis dobry dzien to pozwoli ci wybrac ... niektore kobiety mysla ze biorac sobie takiego zmienia go sa o tym swiecie przekonane ale takiego czlowieka za huja nie da sie zmienic fochy i inne kobiece gierki odbiera jak atak na niego i poprostu ma to w dupie w jego glowie jest przekoannie ze on robi wszystko dobrze i nie ma huja zeby to zmienic po mojego starego przyjezdzala nie raz policja i to nie 2 przyjezdzali w 5 bo juz go znali brali go na dolek dostawal wpierdol co nie miara wychodzil z usmiechem szedl sie najebac po czym wylapywal kazdego po kolei w kominarce zeby go nie zamkneli cfany tez bym to trzeba przyznac ;) to jest taki typ ktory moim zdaniem powinien zyc sam i to gdzies w zamknieciu bez ludzi a kraty powinny byc z tytanu chociaz i nie wiem czy to by starczylo... czasami odnosilem wrazenie jakby mial stanac na torach i zatrzymac klata jadacy pociag jak jakis superman a najgorsze bylo to ze znajac jego mozliwosci nawet w to wierzylem mozecie mi nie wierzyc i czytac dalej pierdoly jaki to samiec alfa jest wspanialy ale taki samiec najlepiej czuje sie w swiecie zwierzat wsrod ludzi stawarza zagorzenie tacy ludzie powinni sie wzajemnie powybijac bo ci normalni nie moga zyc ... huj po ich dominacji itd jak same przykrosci z tego sa ... mimo iz juz 10 lat nie zyje to wciaz mam po nim pamiatki na plecach ktore zostana juz na zawsze ...

Gość widze ze po mimo
tych wad szukasz sposobu na jego okielznanie a to swiadczy o tym ze ci zalezy i wlasnie tu sie potwierdza teza ze kobiety po mimo rozpaczan kochaja takich facetow dziwne nie? ale wiesz co takie zwiazki sa wyniszczajace ii dobrze by bylo moim zdaniem gdybys znalazla w sobie sile i podjela konskwentne decyzje, boo czas leci a problemy sie poglebiaja

Gość Zenek bez spodenek
Jest duża różnica między egoizmem i apodyktycznością, a przywództwem i szacunkiem.

Gość moraw
to widocznie za duzo sie naczytales o tym jacy alfa to wspaniali ludzie a w tym temacie wlasnie widac to jacy sa wspaniali ... kto raz mial doczynienia z takim typem nie bedzie mial watpliwosci czy jest fajny czy nie to trzeba przezyc zeby wiedziec bo czytanie o takim typie jaki to jest kochany i zajebisty to tylko tekst na ekranie w zyciu dopiero dowiadujesz sie jaki tak naprawde i bedziesz mial/miala alfe codziennie na sniadanie :) huj ze jest samowystarczalny sam sobie ugotuje ubierze poradzi w zyciu jak kazda osoba ktorej dotyka chce czy nie chce MUSI Z DUZYM NACYSKISKIEM NA MUSI wybrac to co on dla niej zgotowal poznacie przezyjecie to zobaczycie kto tego nie doznal nie wie jakie to piekne uczucie...

Gość Zenek bez spodenek
Przyswój sobie parę definicji cech charakteru.

Gość moraw
"Jest duża różnica między egoizmem i apodyktycznością, a przywództwem i szacunkiem" a kto powiedzial ze szacunku nie mial ? ciezko to wzystko ubrac w slowa ale moge powiedziec ze mial mase ludzi za soba szaunek tez ale huj z tego jak i tak kazdy musial stac na bacznosc a kto nie chcial to nara znalezli sie inni slabi ktorzy chcieli kogos kto im pokaze swiatlosc ale jak pisalem wczesniej do czasu bo spedzenie czasu przy piwie posmianie sie itd to co innego a zycie z takim czlowiekiem dzien w dzien to co innego ... dobrze napisane ze kobiety mimo wszystko chca takiego typu czlowieka bo mysla ze bedzie super i co najazniejsze "naprawia go" " zmienia" nie ma takiej opcji nikt i nic nigdy go nie zmieni taki sie urodzil i taki umrze ... i nawet jak bedzie lal swoje dziecko dzien w dzien kazal sie uczyc podczas kiedy inni graja w pilke na dworze w srodku lata to nic !!!!!!! on mysli ze robi dobrze i huj

Gość Zenek bez spodenek
Facet miał raczej poważne problemy z poczuciem własnej wartości. :)

Gość such is life
"Jest pewny siebie, świadomy swojej atrakcyjności, nie ceni innych ludzi, a wręcz chwilami gardzi nimi... jest cwany i ma wszystkich w dupie. Mam tego dosyć, bo jest nieprzystepnym i zimnym czlowiekiem. Czarno widzę nasze wspólne życie" "To co opisujesz to nie samiec alfa tylko apodyktyczny d**ek." Dodam jeszcze ze na dodatek jakis aspołeczny i kompletnie nieprzystosowany do współistnia. Nie mówiac juz o kompletnym braku empati.

Gość jg9504j5904
gdyby nie byl taki jaki jest nie bylabys z nim 8 lat ;) jak go zmienisz, to nie bedziesz miala juz wyzwania i znudzi ci sie

Gość moraw
normalny napewno nie byl

Gość such is life
"jak go zmienisz, to nie bedziesz miala juz wyzwania i znudzi ci sie" A po co go zmieniac? Nie lepiej znalesc kogos fajnego którego nie trzeba naprawiac i wychowywac jak małego rozwydrzonego dziecka? Nie lepiej miec partnera który pomoze ci wychowac wasze dziecko, a nie kolejne dziecko do wychowywania jako w sumie "samotna matka"? ""jak go zmienisz, to nie bedziesz miala juz wyzwania i znudzi ci sie"" Po za tym co? Masz jakis syndrom przedszkolanki?

Gość moraw
Wszystkie maja ten syndrom :D mysla ze bedzie fajnie systematyczna zmiana z gorszego na lepsze :D troche fochow troche gierek i powoli bedzie szlo :) w rzeczywistosci grasz i fochasz i huja z tego jest zadnych efektow i tak do konca jego dni ;d ale i tak kobieta sie nie nauczy bo 20 letnim pannom to imponuje a jak dozyja 40 obraz calkiem sie zmienia :D moze kiedys to sie zmieni puki co skurwiele maja branie :D

Gość such is life
Nie wysztkie maja ten syndrom. Ja nie posiadam takiego. Unikam bawidamków i niedorozwinietych emocjonalnie szerokim łukiem bo.... "Nie dyskutuje sie z debilem, sprowadzi cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" (fochy, obrazanie jest domena dziecka a nie dorosłej osoby :kobiety badz mezczyzny)

Gość moraw
a twoj facet skonczyl 18 lat?:D podobno kobieta mowi jedno mysli drugie jest w tym troche prwady ?:PPPPPPPPPP

Gość such is life
i dlatego są k*** mage nieporozumienia w zyciu i zwiazkach i osoby które nigdy nie powinny sie wiązac w pary sie wiążą :/

Gość moraw
dokladnie... trzeba stworzyc nowa ustawe zwiazkowa i komisje zwiazkowa ktora bedzie rozstrzygala komu sie nalezy a kto ma sie obejsc smakiem

Gość such is life
:} :P Ja bede jako obserwator i komentator :P z boku :P

Gość yabadabadoo
autorko,a jak partner zapatruje się na Twój wyjazd?

Gość moraw
eee ale dlaczego?:P chcemy miec kazdy glos:P nie moznesz stac bezczynnie bo ktos moze cie zdominowac:PPPPPP a co za tym idzie wybrac za ciebie co niekoniecznie jest dobre:PP powinnismy to przedyskutowac :]]] na osobnosci :D

Gość such is life
Na osobności? A ty facet czy kobieta moraw?