Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golonka12345

mam żal do rodziców

Polecane posty

Gość golonka12345

Mając lat 19 wyprowadziłam się z domu, na studia dzienne chodziłam, jednocześnie pracując i utrzymując się sama. Rodzice mi nic nie pomogli, a przecież powietrzem nie żyłam i nie spałam pod chmurką. Może przez 5 lat studiów dali mi z 1000 zł i na 5 roku kupili komputer. Teraz, kiedy mam kłopoty finansowe, nie pracuje, mieszkałam u nich parę miesięcy, żądają zwrotu kasy za prąd i wodę, i generalnie wszystko rozliczają. Zastanawiam się, czy czasem ich nie podliczyć ze te lata studiów, kiedy mieli obowiązek mnie utrzymywać a tego nie robili, mimo, że mogli w jakiś drobny sposób mi pomóc. A było zero zainteresowania mną. Czy mam co jeść, jak mi idzie, czy czegoś nie potrzebuję. Teraz wypominają przez telefon wszystko. Co byście zrobili? Strasznie ciąży mi na psyche ta sprawa, a chcę się odciąć wreszcie od tego.

Gość zaniepokojona.........
zapytaj po co ma sie dzieci?

Gość yem qpeee
Ty sie na świat nie pchałaś

Gość fahren
a możę spróbuj porozmawiać z nimi jak z ludźmi ? dlaczego sie tak zachowują ? o co naprawde im chodzi ? - bo nie wierze ,zeby te pieniądze były waszym postawowym problemem .

Gość fahren
a co do rozliczeń za lata studiów - sory , ale skoro nie zalatwiłaś tego wtedy to teraz nie masz juz ku temu podstaw . bo jak mialabyś to zrobić i na jakiej podstawie ?

Gość golonka12345
to prawda, ze problemem sa nasze relacje.teraz z ojcem w ogóle nie rozmawiam, bo do tego doszło, że nie mam o czym a plotki z tabloidów mnie nie interesują. Faktem jest, że teraz nie "odzyskam" tych pieniędzy. Ale chodziło mi o same powiedzenie im, że może ja tez im rozlicze wydatki i zobaczymy kto komu ma do oddania. Nigdy nie czułam się kochana i nie pamiętam, żeby mi to powiedzieli. Jako dziecko nie :inwestowali" we mnie. sama poszłam do lo, a potem na studia.Dzienne.dla mnie to było ważne. Jak miałam maturę, to pojechali sobie na wieś porządki robić. Taki tomały wycinek z mojego życia. A teraz mówią, że to ich zasługa moje wykształcenie itd. A jakim niby cudem pytam się?Bo jak było ok, to ich zasługa, a jak mi się czasami noga powinie, to wielkie wypominanie i pretensja.A jak już potrezbuje pomocy, to problem. Moja matka ma specjalny notesik, gdzie moje długi notuje....

Gość golonka12345
up

Gość miś Fazzi
też mam żal w Tatrach w gawrze siedzą a mnie porzucili bo niby już dorosły jestem :( idzie ciężka zima :(

Gość frytka w sosie własnym
mieli obowiązek mnie utrzymywać ??????????????????????? gdzie jest to napisane ze mieli taki obowiązek?

Gość fitneseseskakakakaka
szczerze mówiąc mało wiarygodne,że jak mialas 19tke sama mieszkalas i praoowals i studiowałaś - to się wyklucza to chyba,że dostałaś najpierw mieszkanie od rodziców !!!!!!!!!!!

Gość zemsta na byłym
powiedz im spokojni wszytsko to co tu nam napisałas. wszytsko jakie masz zale i pretensje. powiedz im ze na starosc sie troche zmieni i jak oni sie teraz nie zmieia nie maja co liczyc na twoja pomoc i tyle.

rodzice na pewno zapewnili ci dach nad głową inaczej tego nie widzę a tak to wcale nie są tacy zli

powiedz im ze na starosc sie troche zmieni i jak oni sie teraz nie zmieia nie maja co liczyc na twoja pomoc i tyle. o ja pierdole ale wy jestescie bezduszne

Gość marta 31
Tacy rodzice jak twoi to to samo co być sierotą,współczuje ci z całego serca.

Gość xp xp xp windows
frytka w sosie własnym mieli obowiązek mnie utrzymywać ??????????????????????? gdzie jest to napisane ze mieli taki obowiązek? jest napisane. do konca ksztalcenia sie dziecka rodzice maja obowiazek lozyc na nie. dlatego alimenty czesto placi sie na dziecko az do ukonczenia przez nie studiow lub 25roku zycia.

Gość marta 31
ja bym chyba zerwała z nimi kontakty

a jak dziecko jest wredne i bezczelne to tez?

Gość marta 31
zgadzam się z xp

Gość kaja 16
frytka mówisz to z własnego doświadczenia

czyli rodzice sa ok tylko wtedy jak daja kase?

no odpisz proszę czy jak mialas 19 lat dostałaś od nich mieszkanie? bo to i tak dużo z resztą inaczej gdzie byś mieszkała jak się wyprowadziłaś od nich ?????

Gość kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkbc
Co wy pierdolicie dach nad głowa Ja też sie sama utrzymuje od 20 roku życia ale to byłmój wybór a na rodziców zawsze mogłam liczyć Dziewczyno zerwi z nimi kontakty bo to ludzie bez uczuć Czy oni kiedykolwiek cię kochali

tak z własnego

Gość chinota
frytka - wtedy również, bo tak je wychowali najwidoczniej. jak jest się wrednym to jednak nie kwalifikuje do śmierci głodowej. Autorko, współczuję ci. Wydają się bardzo niewdzięczni ci rodzice.

Gość xp xp xp windows
frytka w sosie własnym a jak dziecko jest wredne i bezczelne to tez? to juz ich sprawa ze tak sobie je wychowali xp. i tak - musza na nie wykladac.

Gość nie bądź pasożyt
moim zdaniem mają obowiązek na ciebie łożyć do 18-nastki lub skończenia technikum potem to ich dobra wola ! chcesz studiować idź do prac! chcesz z nimi mieszkać dokładaj się do rachunków. Proste.

Gość nmeio
golonka, wiesz, że co nas nie zabije to nas wzmocni. Przeszłaś w życiu niezły trening samodzielności, dasz radę i teraz. Znajdź pracę, stań na nogi, zapłać im za ten cholerny prąd i wodę i żyj swoim życiem. Na starość sobie o tobie przypomną, jak nie będzie im kto miał szklanki wody podać. Co za ludzie!

Gość hahahahzal
nie trzebabylo zgrywac doroslej i sie wyprowadzac na studia haha