Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golonka12345

mam żal do rodziców

Polecane posty

Gość nie bądź pasożyt
no tak najlepiej to was utzymywać do 30tki aż pokończycie studia a potem jeszcze do czasu aż znajdziecie prace a potem aż będziecie mogli iść na swoje.... bo przecież rodzice nie mogą w końcu zadbać tylko o siebie!!!

Gość asdfghjkklu
Obowiązek obowiązkiem ale jak dziecko potrzebuje pomocy to normalne ze oczekuje jej od najblizszych Przynajmniej u mnie w rodzinie tak jest A rodzice do dupy jak będą sami w ciężkiej sytuacji to tez sie na nich wypnij

Gość xp xp xp windows
nie bądź pasożyt tu nie chodzi by ciągle na nas wykladali ale o to że autorkę rozliczają z prądu i wody mimo że wedle prawa MUSZĄ ją utrzymywac aż do zakonczenia nauki. a to ze ktos szybciej się usamodzielnia a ktoś później to inna sprawa.

Gość nie bądź pasożyt
Autorko najlepiej znajdź na razie jakąkolwiek prace i oddaj im tą kasę i spróbuje się gdzieś wyprowadzić i problem z głowy!

Gość A ty pasożyt przestan
pierdolić bo rzygac sie chce od twoich dennych wypowiedzi

Gość ciesz się że
miałaś w ogóle możliwość studiować... moi rodzice mi zapowiedzieli w ostatniej klasie technikum że po zakończeniu roku szkolnego mam znaleźć prace bo mam płacić 50% czynszu wody prądu no i oczywiście sama się żywić. Więc marzenia o studiach poszły się walić. Bo na dzienne + normalna praca nie było szans a studia zaoczna i wszystkie wydatki w domu to znów nie miałam szans na tak dobrze płatną pracę. Więc znalazłam na początek prace płaciłam za wszystko sama nawet w lodówce miałam swoją polkę... no cóż takie życie...

Gość ciesz się że
a dodam jeszcze że w technikum też dorabiałam sprzątaniem, roznoszeniem ulotek opieką nad dziećmi żeby mieć na zeszyty we wrześniu i na bilety m-czne inaczej chodziłam do szkoły pieczo jak wyszłam o 6:30 to akurat na 8 byłam :/

Gość golonka12345
nie dostałam żadnego mieszkania ani nic z tych rzeczy. ktoś tu poradził, żeby iść do pracy, szukam takowej, z tym że z innych powodów MUSI być to pół etatu i w pobliżu mego miejsca zamieszkania ( nie u rodziców). Na razie jest ciężko znaleźć taka pracę. zawsze byłam tym cichym i dobrze uczącym się dzieckiem. nie opłacało się.nic nie chciałam, bardzo rzadko o coś prosiłam, jak już, to o coś do nauki (kurs językowy, komputer), zawsze było, że nie ma i nie ma. a świetnie wiem, że było. sama nie wiem, co już mam z tym zrobić. bo z 2 strony po co cofać się w przeszłość?ale żal jest. i nie tylko z tego powodu. najbardziej pamiętam brak zainteresowania mną. i tym co się ze mną dzieje, czy mam jakieś problemy czy nie. i to długo przed ukończeniem szkoły.

Gość xp xp xp windows
golonka12345 - masz rodzeństwo?

Gość golonka12345
mam młodszą siostrę. tzw.żywe srebro. kradła w domu, uciekała pod namiot. w wieku 18 lat wyszła za maż. nie skończyła jeszcze szkoły średniej

Gość fitneseseskakakakaka
kurczee moim zdaniem golonko cośkręcisz skoro dają ci na kurs językowy to pewnie na jedzeie i inne rzeczy też dawali

W SUMIE TO TO JEST ŻENADA CO PISZESZ,ŻE W TECHNIKUM DORABIALAS A TU NAGLE,ŻE DOSTAŁAŚ KOMPUTER I NAKURS JĘZYKOWY ! ZAMILCZ :)

Gość golonka12345
mówiłam, że prosiłam na kurs językowy. było to w 1 kl lo. a ja pisałam o naszych relacjach w trakcie studiów.

Gość xp xp xp windows
fitneseseskakakakaka - osoby ci się pomyliły :D to nie autorka mówi o technikum. golonka12345 - tak jak myslalam - jesteś po prostu "gorszym" dzieckiem dla twoich rodziców. Pewnie faworyzują twoją siostrę. Z tym się juz nic nie da zrobic. Znajdź prace, oddaj im pieniądzę i zerwij kontakty lub ogranicz do minimum.

Gość golonka12345
fitneseseskakakakaka chyba ci sie wypowiedzi pomieszały. komputer kupili na koniec 5 roku studiow,1/10 ja sie do niego dolozylam. o kurs prosilam w lo. i to wszystko. nawet opłaty rekrutacyjne sama finansowalam. ech, chyba tak to jest, że jak przekracza sie magiczna 18, to rodzice mówią papa, i radź sobie samemu.i jeszcze problem jest, jak się noga powinie. chyba nie spelnilam ich oczekiwań.bo jak rozumiem, moje sukcesy są ich, a porażki moje.

nie rozumiem twoich problemów golonko, owszem są wieczne "dzieci" utrzymywane do 30tki ale to zdaża się chyba w tzw."lepszych domach" a tak to ciesz sie,że cie utrzymywali i ,że dorzucali się do czegoś, po za tym sama się wyprowadziłaś w wieku 19 lat ?

Dlaczego nie chcesz pełnoetatowej pracy??? Jakie pieniadze chciałabyś zarobić na pół etatu, zaraz po studiach???

Gość golonka12345
pół etatu z powodu zdrowotno-osobistych. przynajmniej przez jakiś czas tak będzie musiało być.

A JA DODAM DLA POCIESZENIA GOLONKI :znam osoby któe mają nawet i 28 lat mieszkają z rodzicami (np.koleżanka moja robi doktorat i jest w pełni utrzymywana przez rodziców ale mają do tego dobre warunki-mieszkają w domu segmnetowym, mają firmę ) niestety ona mimo,że przyszła dr nie grzeszy inteligencją !!! jest "wiecznym dzieckiem" i teraz jakby nagle miałaby sobie poradzić to słabo by jej to wyszło bo pracuje za grosze na uczelni. Ty golonko w jej wieku będziesz już super samodzielna !!!

Gość pati m
ja mam dwoje dzieci w tym córkę 16 letnią i powiem szczerze, do końca swoich dni będę jej pomagać,jak będzie mnie stać to również finansowo ,zawsze przyjmę ja do swego domu z otwartymi rękoma.Bardzo współczuje golonce,widzę że jesteś ambitną i dobrą dziewczyną ,jednak twoi rodzice nie doceniają tego.

Gość pati m
moje dzieci nadają sens mojemu życiu,jakbym mogła traktować je teraz czy kiedyś jak wrogów i na przykład rozliczać ich za prąd itd,wiedząc ,że tylko chwilowo nie pracują.

Gość golonka12345
myślała dziś, co tutaj napisałam.szukam mieszkania, myślałam, że prawie na 100 procent będzie już dla mnie, bo i za niewielki grosz i dałabym radę.okazało się że lipa, jest ono w tak strasznym stanie, że nie ma mowy, aby w nimmieszkać w zimie.wszystko się wali, do rodziców wrocić nie mogę, tego mi nie powiedzieli, ale czuję, że dostałam wilczy bilet...jestem załamana.mam 5 dni na znalezienie czegoś do mieszkania za max 400zł.szukam po wsiach,

Gość "ex ante"
"bo zupa była za słona"... tylko tak bardzo nie boli!

Gość kaja 16
lepiej poszukaj w mieście, może mieszkanie z kimś do spółki