Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona...,

HIPOTROFIA - pytanie

Polecane posty

Gość zmartwiona...,

wczoraj byłam na USG i lekarz, który je przeprowadzał stwierdził hipotrofie, dzisiaj zaczęłam 37tc i wczoraj USG wykazało, że moja córeczka waży 2400g. Szukam od wczoraj jakichś informacji na ten temat, na czwartek mam umówioną wizyte u gin. prowadzącej i umieram z nerwów :( Poszperałam troche i znalazłam takie tabele z centylami http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.html i wg nich co prawda rzeczywiście dzidzia troche mała ale mieści się w normach więc tak się zastanawiam, czy rzeczywiście moja mała ma tą hipotrofie czy to po prostu małe dziecko i ten ginekolog gadał bzdury, słyszałam ze rodzą się dzieci o takiej wadze 2400 i są zdrowe a ja mam jeszcze niby 4 tyg żeby malutka przybrała na wadze. Jeszcze stwierdził stopień II dojrzałości łożyska a poza tym wszystko w porządku. pomóżcie proszę :(

Gość zmartwiona...,
dodam jeszcze, że termin porodu mam na 14 września a z usg wynika 24 wrzesień.

Gość aneczka654
wiesz co....mój mały tez mało waży, cos tyle co twoja mała bedzie i mi lekarz stwierdzil nie hipotrofie a to ze po prostu on urodzi sie w normie bo norma to od 2800g-4000g....tez sie balam tego a on mowi ze to normalna waga i nawet tym sie nie przejal teraz mam 36tc, za tydzien mam wizyte i ważenie to jestem ciekawa ile bedzie.....,moze tez nie bedziesz miec wielkoluda a takie dziecko koło 3kg, to jest normalna waga nie wszystkie dzieci waza 3,5 czy 4 kg :) ja np jestem szczupla, malo zgrublam (teraz 8,5kg), mały brzuszek wiec malenstwo wielkie by mni sie nie zmiescilo :) ja wole takie urodzic niz takie 4kg przeciskac :) tez ta pomysl na pewno bedzie dobrze trzymam kciuki :) i nie denerwuj sie tym pewnie bedzie dobrze :) ja mam stwierdzone ze nie dosc ze ma byc maly to jeszcze lekarz oszacowal ze bedzie porod koło 38tc bo mam taka budowe, i twierdzi ze jest wszystko super nawet wizyt czesto nie warto robic ;)

Gość mama sama w domu...
myślę że nie masz co się martwić że dzidzia mała moja mama urodziła mnie 10 dni po terminie i ważyłam 2500 mój brat też był po terminie i miał 2600. Kazde dziecko waz inaczej mysle ze nie masz co się martwic

Gość scffg
nie martw sie, moje dziecie w 35 tc ciazy mialo 2700 urodzilo sie po 2 tygodniach mial 3,5 kg usg czesto sie myli, bardzo czesto