Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sigga

Proszę, niech kobiety, które znają się na makijażu mi doradzą!

Polecane posty

Jakie kosmetyki do makijażu będą dla mnie odpowiednie? Nigdy nie uzywałam żadnych podkładów, pudrów itd. tyle co tusz, cienie, blyszczyk. A chciałabym zakupić sobie odpowiednie kosmetyki, tylko problem jakie, bo ja się na tym nie znam kompletnie. Mam cerę mieszaną, skłonną do rumienienia się. Cera jaśniutka. Jaki podkład , puder moze byc odpowiedni?

Gość a takie pytanie po co
chcesz się malować? Jeśli masz ładną cerę to ja nie widzę potrzeby. Ja np nie uzywałam i na pewno długo nie będe jeszcze nic uzywać. A jeśli chcesz zrobić sobie jednak odpowiedni makijaż to idź do kosmetyczki - niech Ci doradzi i pokaże co i jak uzywać - bo nie ma nic gorszego niz nieumiejętnie zrobiony makijaz

Gość Sandra ;)
najlepiej by było jkabyś poszła do kosmetycznego i tak pani powinna Ci doradzić:) pozdrawiam ;*

Gość juz zaczynaj
podkład maybelline affinitone nr 21 bodajze golden rose czy golden beige ....jest swietny pieknie sie rozprowadza i bedzie odpowiedni do cery .

Gość juz zaczynaj
przepraszam nie 21 tylko 24

Gość 132
jezeli masz ladna buzke to naloz tylko odpowiedni krem amtujacy i nie niszcz sobie cery puki masz ladna.. a jezeli chces zkupic jakis podklad to napewno nie kupuj zadnego kryjacego tylko jakis lekko matujacy zeby wygladal naturalnie.. najlepiej ci w tym doradzi ktos kto widzi twoja cere czyli kosmetyczka.. tutaj kazdy moze wypisywac tysiace kosmetykow a i tak na kazdej cerze kazdy kosmetyk inaczej dziala pamietaj o tym.. :)

Oj cera nie jest najgorsza, ale chciałabym zakamuflować te wieczni zaczerwieniona twarz. I since pod oczami;) Kosmetyczki daja takie porady? Nie wiedziałam nawet.

Gość a takie pytanie po co
Zależy w którym gabinecie - nie wszędzie maja warunki lub są do tego chetne. Poszukaj w necie, podzwoń i popytaj.

Gość 132
oczywiscie ze daja.. najlepiej isc do kosmetyczki i powiedz ze chcialabym jakis delikatny makijaz i przy okazji duzo sie dowiesz od kosmetyczek.. poradza ci kosmetyki i jak pielegnowac cere.. Tylko to sie tez wiaze z kosztami..

Ale one pracuja na własnych kosmetykach? W moim miescie indywidualne lekcje makijazu to koszt ok. 60-80 zl za godzine. Moze sie skusze ;P

Gość mozesz poczytac o mineralnych
sa dosc dobre nie zatykaja na zdjeciach sie ładniej wygląda ;) swietne odcienie dla bladych :)

Gość 132
to zalyzy od salonu kosmetycznego.. no takie kursy makijazu tez sa abrdzo przydatne..