Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hula_hoop...

Czy jest regułą,że drugi poród łatwiejszy i krótszy?

Polecane posty

Gość ola90asdad
u mnie w rodzinie pierwsze dziecko szybko i bez komplikacji,a drugie długo, ciężko, porażka.

Gość weriko30
dlatego POLECAM!!!!!!!! NIE ZASTANAWIAJ SIE !MOJA SIOSTRA PIERWSZE RODZILA NORMALNIE I WSPOMINA POROD JAKO KOSZMAR,NATOMIAST DRUGIE ZACZELA NORMALNIE ,ALE PO MOICH NAMOWACH ZDECYDOWALA SIE NA ZOZ I PODZIEKOWALA MI .....wiec głowa do góry,bedzie dobrze

Gość ja rodziłam
23 godziny bez znieczulenia i jeżeli będzie następny raz, to tylko ze znieczuleniem- nie będę ryzykować

Gość hula-hoop...
dzieki weriko :)

Pierwsze dziecko urodziłam w 20 minut:)poszło łatwo bo tylko skurcze parte a przy drugim dziecku minimalne skurcze takie jak ból brzucha które trwały krótko i też skurcze parte córkę urodziłam w 10 minut:):) pozdrawiam i życzę tak łatwych porodów:)

Gość wedfrtgkjn
tylko pozazdrościc

Gość zfryj
drugi poród dłuższy, bo z komplikacjami, ale mialam zoo polecam, wkucie nie boli a ulga niesamowita.Mialam bóle krzyżowe przy pierwszym i przy drugim. Położna chciała aby mi podano zoo przy 5 cm rozwarcia ,ale mój lekarz zadecydował że przy 3 można. Decyduj się na zoo!!

moj drugi porod byl łatwiejszy i krótszy ale to nie regula u mnie tez roznica polegala na tym że pierwszy byl wywołany a drugi sam poszedł

Piewszy poród trwał 10 g 20 min. Drugi 8 g 15, z tym jednak, że za drugim razem szło szybciej bo skurcze były bardziej efektowne a co za tym idzie bardziej bolesne. W pierwszym porodzie mnie nacięli i było jakby "luźniej" urodzić dziecko. Za drugim razem nie nacięli (sama pękłam) i było "ciaśniej" a co za tym idzie trudniej. W moim odczuciu drugi poród był gorszy choć krótszy... Ale to na szczęście nie jest regułą :)

Gość mamadzieic26
u mnie 1 poród 13,5h a drugi 3,5

Gość sino
znieczulenie do 3 cm rozwarcia?? chyba od 3 cm. W szpitalu w którym rodziłam dawali do 8 cm rozwarcia poźniej już nie i jeżeli jeszcze działało na większym rozwarciu to ok a jeśli nie to trudno....

Nic z tych rzeczy. U mnie pierwszy poród 14 godz, urodziłam sn. Drugi poród zakończony cc po 12 godzinach z powodu braku postępu. Koszmar.