Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maldzka

jaka umowa przy urlopie macierzynskim?/

Polecane posty

mam umowe o prace do grudnia 2012 roku obecnie jestem w 5 miesiacu ciazy!! czy przysluguje mi urlop czy zasilek macierzynski?? i kto go bedzie wyplacal zus czy pracodawca !! prosze o konkretne odpowiedzi

Gość Tomekkk29
najlepsza jest umowa-zlecenie. umawiacie się, że nic się nie stało i jakoś wam zleci :D🖐️

bardzo smieszne!! ja poprostu slyszalam ze urplo macierzynski ma sie przy umowie na czas nieokreslony a zasilek macierzynski ma sie przy umowie na czas okreslony

Gość Tomekkk29
nieokreślone jest macierzyństwo, a okreslenie jest na zasiłku

urlop macierzynski jak nazwa wskazuje przysluguje w okresie zatrudnienia czyli tak jak w Twoim wypadku natomaist zasilek jest wtedy gdy umow ao prace wygasla z dniem porodu lub wczesniej, lub w trakcie urlopu itp. wtedy gdy nei am zatrudnienia

Gość lenjg
jeśli pójdziesz na l4 to przez pierwsze 33 dni będzie ci wypłacał pracodawca (100% pensji z ost.12 miesiecy ) później role przejmuje zus i wypłaca ci na podstawie dokumentu Z-3 ( wypełnia zakład pracy) ty dostarczasz tylko L4 (-7 dni masz na to) do firmy. zasiłek macierzyński wypłaca zuS. AHA ! JEŚLI FIRMA ZATRUDNIA WIECEJ NIZ 20 OSÓB TO WYPŁACA CI WSZYSTKO FIRMA - A ONA JUŻ SIE ROZLICZA Z ZUSEM WE WŁ.ZAKRESIE

Gość Ja Alutka
Marszałek Sejmu Grzegorz Schetyna uważa, że jeśli zapadnie decyzja o postawieniu pomnika upamiętniającego 96 ofiar katastrofy smoleńskiej powinien on stanąć na Powązkach, a nie przed Pałacem Prezydenckim. - Powinniśmy mieć inicjatywę i pomysł na to, jak uczcić pamięć 96 ofiar (katastrofy smoleńskiej). Zdecydować czy powinien być pomnik, w którym miejscu, a jeśli pomnik to - w moim przekonaniu - powinien stanąć na Powązkach - powiedział Schetyna dziennikarzom w Sejmie. Jak podkreślił, Pałac Prezydencki powinien być miejscem urzędowania prezydenta. Schetyna uważa, że krzyż, który obecnie stoi na Krakowskim Przedmieściu powinien - zgodnie z porozumieniem podpisanym pod koniec lipca przez Warszawską Kurię, Kancelarię Prezydenta, organizacje harcerskie i duszpasterstwo akademickie kościoła św. Anny - znaleźć się właśnie w kościele św. Anny.