Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korale21

czy to dzidziuś?? bardzo bym chciała

Polecane posty

Gość korale21

witam... 25 sierpnia idę do ginekologa.. razem z mężem staramy się o dziecko od 2 miesięcy wcześniej brałam tabletki anty.. od 3 dni mam dziwną gulkę tak przynajmniej twierdzi mój mąż.. ja uważam że to powiększona szyjka macicy... od jakiś 3 miesięcy z mojej lewej brodawki po naciśnięciu leci biała wydzielina podobna do mleka..ale oczywiście nie sądzę żeby to był objaw ciąży...chciała bym mieć dzidziusia... nie mogę się doczekać do środy... boje się że się rozczaruje;(

Kochana ale nic nie piszesz kiedy powinnas dostac @, czy robilas testy?

od trzech miesięcy masz wydzielinę z brodawki sutkowej i nie poszłaś do lekarza???

Gość korale21
okres mam dostać 28 sierpnia...a u ginekologa byłam 2 tygodnie temu myślałam że już wtedy coś z tego będzie ale przed wizytą poszłam do toalety i dostałam okres 4 dni po terminie... więc już weszłam powiedziałam mu o wszystkim a ten tylko że mam przyjść 25 sierpnia i na moje pytania nie odpowiedział tylko pogadamy jak zrobie pani usg.. byłam zła no ale poczekm..

Gość nie rozumiem cie...
okres masz dostac DOPIERO za tydzien a dwa tygodnie mu chcialas sie od ginki dowiedziec czy jestes w ciazy? i jeszcze jakis okres czy plamienie miedzyczasie mialas.. ile masz lat?

mnie ta wydzielina bardziej by martwila niz cieszyła- tzw siara moze wydobywac sie z piersi ok 20-25 tyg, ciazy.... życze ci z całego serca upragnionego dzidziusia, zrób sobie test, ale teraz biegiem do lekarza !!! no chyba ze jeszcze jakies inne leki bierzesz, bo jak ja kilka lat temu bralam leki na żołądek to na ulotce w skutkach ubocznych pisało " mlekotok" no i sie pojawił, ale skoro starasz sie o maluszka tp raczej nie faszerujesz sie lekami ;/

Gość korale21
21 lat . jak byłam wtedy u ginekologa nie liczyłam że powie mi że jestem w ciąży to za wcześnie po prostu poszłam do niego bo moja doktor mnie skierowała że bym pokazała mu wyniki z krwi i z moczu... miałam tylko przypuszczenia bo poco mi kazała iść do gina???

Mozesz miec cs z hormonami pochrzanione, progesteron, prolaktyna przede wszystkim, wiec jak wrocisz od lekarza to daj znac, ale raczej to nie jest ciaza.

Gość gryczka
Moim zdaniem wydzielina z piersi może świadczyć o tym, że masz podwyższony poziom prolaktyny. A jeśli tak jest to aby zajść w ciążę będziesz musiała dostać leki na zbicie poziomu prolaktyny. Ginekolog w pierwszej kolejności powinien Ci zlecić tzw. test poziomu prolaktyny z obciążeniem metoclopramidem.

Gość to wysoka prolaktyna
oj dlugo sobie poczekasz na dzidziusia..moja znajoma juz 5 lat sie stara, tez wysoka prolaktyna

Gość gryczka
Nie straszcie dziewczyny, ja też miałam podwyższoną prolaktynę, staraliśmy się prawie rok. Po postawieniu diagnozy udało mi się zajść po pierwszym cyklu stosowania leczenia (bromergon), więc nie ma reguły, że to musi trwać długo. Zaznaczam jednak, że mój gin przepisał mi bardzo dużą dawkę. Zwykle stosuje się 1 tabletkę na dobę, ja miałam brać 3 (w końcu brałam 2,5).

Gość no tak ale ona ...
...teraz musi przejsc wiele badan aby stwirdzic czy to prolaktyna czy nie, bedzie to jednak troche trwalo.

Gość korale21
załamaliście mnie.. oby to nie było to.... nie chce tyle czekać ;(

Gość gryczka
W moim przypadku momentu, w którym dostałam skierowanie na poziom prolaktyny z obciążeniem, a chwilą gdy okazało się, że jestem w ciąży minęło ok.3 miesiące. Krótko po otrzymaniu skierowania (około miesiąc) poszłam na badanie, dwa dni później miałam wynik, za jakieś 2 tygodnie poszłam z tym do lekarza Więc nie tak strasznie długo. Dostałam bromergon i po niecałym miesiącu brania zaszłam w ciążę.