Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 dnooooo:(

jestem leniwa, jestem nikim. Pomocy :(

Polecane posty

Jestem okropnie leniwa, nic mi si臋 nie chce. Nie potrafi臋 si臋 zmotywowa膰 do dzia艂ania, nie mam pracy. Wszystko odk艂adam na p贸藕niej. Nie zajmuje sie tym co wa偶ne. Cofam si臋 w rozwoju zamiast i艣膰 na prz贸d. Wiem, ze gdybym chcia艂a mog艂abym wiele bo tkwi we mnie potencja艂, kt贸ry ju偶 kilka razy sie pokaza艂, by艂y momenty kiedy pracowa艂am pe艂n膮 par膮 i by艂o ok chcia艂o si臋 nawet zaj膮c opr贸cz pracy innymi obowi膮zkami, chcia艂o si臋 偶y膰 a nie siedzie膰 biernie. Jestem osob膮 inteligentn膮 i tw贸rcz膮. A teraz znowu to samo, nie chce mi si臋. Przez swoje lenistwo nie chodzi艂am do szko艂y i mnie wywalili, wiem 偶e musz臋 teraz j膮 sko艅czy膰 bo bez tego nie dam razy ale jakie艣 cholerstwo mnie hamuje i spowalnia. Nie chce tak 偶y膰, chce by膰 kim艣. Pom贸偶cie... Mo偶e s膮 w艣r贸d Was te偶 tacy ludzie, mo偶e zr贸bmy co艣 ze swoim 偶yciem razem? B臋dzie ra藕niej! Je艣li jeste艣cie to Was na pewno te偶 to wkurza, dr臋czy, chcecie co艣 z tym zrobi膰... Mnie to dr臋czy, jestem beznadziejna. M贸j ch艂opak mi to wypomina i ma racj臋, on pracuje ci臋偶ko i ma kase z tego a ja nie mam nic. Prosz臋 nie piszcie obelg pod moim adresem, nie chce tego to nic nie da. Wiem jak jest i wiem co o mnie my艣licie- ja my艣l臋 to samo o sobie. Chce pomocy, motywacji...

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 alalalalaa
Przede wszystkim nie mysl i nie mow tak o sobie(dno,beznadziejna itp) to ci w niczym nie pomoze a wrecz przeciwnie-myslac tak o sobie utwierdzasz sie w tym ze taka jestes i robi sie bledne kolo.Znasz kogos kto odniosl sukces,obojetnie w jakiej dziedzinie,a mysla "jestem beznadziejny i do niczego"? Zeby dzialac,cos osiagnac trzeba w siebie wierzyc,miec dobre zdanie o sobie i LUBIC siebie. A co do motywacji to wiesz..najtrudniej jest zaczac:) wystarczy sie zmusic a potem to juz z gorki:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gfdsgdfg
chyba masz jak膮艣 depresj臋

Udost臋pnij ten post

husky, je艣li w po艂owie to nie jest 藕le ;) gdyby艣 napisa艂a cho膰 troszk臋 o sobie, mo偶e l偶ej by mi by艂o na sercu. A mi z tym niedobrze... 藕le... Czuje si臋 bezwarto艣ciowa, dr臋czy mnie to a jednak nic w tym kierunku nie robi臋 tylko my艣l臋 o tym w k贸艂ko. Nie mog臋 wzi膮膰 si臋 w gar艣膰 do cholery a chce bardzo. Jestem chyba jaka艣 nienormalna :) to jaka艣 pieprzona choroba umys艂owa kt贸rej jestem niewolnic膮 :/ Ja wiem, 偶e jak zaczn臋 co艣 np prac臋 to b臋dzie ok, ale pracy nie mam i nie mog臋 znale藕膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaka艂owy szatan
dno, niestety mam bardzo podobnie do Ciebie (o ile nie gorzej...) Na szcz臋艣cie ju偶 nie wierz臋 nawet w sw贸j potencja艂, kt贸ry mi wmawiano. Dosz艂am do wniosku, 偶e wymy艣lono taki spisek 偶ebym zacz臋艂a cokolwiek robi膰. Teraz jak ju偶 wiem, 偶e do niczego si臋 nie nadaj臋, to przynajmniej nie czuj臋 ju偶 zawodu, 偶e co艣 marnuj臋 :P

Udost臋pnij ten post

No w艂a艣nie, w pewnym momencie jest juz tak 藕le, 偶e cz艂owiek my艣li o sobie 偶e do niczego si臋 nie nadaje. Ja jeszcze nie dosz艂am do tego momentu, chce co艣 zmieni膰, zdaje sobie spraw臋 z moich zalet talent贸w i mo偶liwo艣ci ale nie potrafi臋 tego wykorzysta膰 cho膰 pomys艂贸w jest du偶o... Ja my艣l臋, 偶e to nie prawda co piszesz o sobie. Nie ma ludzi kt贸rzy si臋 do niczego nie nadaj膮 tylko s膮 tacy kt贸rym si臋 nie chce, i kt贸rzy nie potrafi膮 si臋 prze艂ama膰 i da膰 kroku na prz贸d :/

Udost臋pnij ten post

aaa no i to nie jest depresja, to jest niemoc i udr臋czenie z kt贸rymi chce walczy膰 ale jak???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiesz ja studiuje
autorko mam identycznie :( moze masz cos z tarczyca ? ja jestem wiecznie senna, taka nie do zycia przez moje problemy z tarczyca ;/

Udost臋pnij ten post

nie wiem, musia艂abym si臋 gruntownie przebada膰 no ale zapa艂u ku temu brak. Tak jak ju偶 od roku wybieram si臋 do ginekologa :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaka艂owy szatan
autorko ile masz lat? wiesz ja studiuj臋, skoro studiujesz to jeszcze nie jest z Tob膮 tak 藕le. Sama stwierdzi艂am, 偶e nawet si臋 nie wybior臋 na studia :O Ledwo co uko艅czy艂am szko艂臋 艣redni膮. 3 razy musia艂am zmienia膰 szko艂臋 :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaka艂owy szatan
Jeszcze co do ginekologa to u mnie jest bardzo podobnie. Mam problemy, silne b贸le brzucha, nieregularne okresy itd. Kilka razy zaczyna艂am ju偶 jakie艣 leczenie, ale nigdy nic nie przynios艂o skutku bo mi si臋 nie chcia艂o chodzi膰 tak cz臋sto do lekarza, kupowa膰 i pi膰 tabletek itd. M臋cz臋 si臋 tak ju偶 chyba z 7 lat. To samo z jakimi艣 innymi chorobami. Zawsze odwlekam wizyty, a偶 samo w ko艅cu wszystko przejdzie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paciorecznik
jak tak b臋dziesz czeka膰 to przejdzie na m臋偶a albo s膮siada :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaka艂owy szatan
M臋偶a nie mam, a s膮siad贸w mi nie 偶al :D :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to jest opis mojej osoby
autorko,jakbym czytala wlasne slowa,mnie sie nie chce kompletnie nic,nawet obiad gotuje z musu agdyby nie corka to pewnie i tego bym nie robila. Do lekarzy tez nie chodze,mieszkam w domu z ofrodem a mnie sie nawet nie chce wyjsc posiedziec na powietrzu,jedyne co moze mnie zmotywowac do wyjscia z domu to grzyby,jak sa grzyby to nawet caly dzien potrafie chodzic po lesie,wiec jednak sie da,ale wydaje mi sie ze trzeba nam bardzo duzo motywacji i duzo wsparcia od najblizszych,bo odwrotnie to dla mnie jeszcze bardziej pograza mnie w nic nie robieniu. Nieraz sama na siebie mam nerwy ze taki ze mnie len,ale na niewiele sie to zdaje,nie mam za grosz energii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaka艂owy szatan
R贸wnie偶 mam 21 lat. Tak jak Ciebie czytam to widz臋 ogromne podobie艅stwa. Cho膰by nawet z t膮 szko艂膮. My艣la艂am, 偶e tylko ja doprowadzi艂am si臋 do takiej n臋dzy w jakiej jestem :O

Udost臋pnij ten post

Np teraz chce si臋 na si艂臋 zmusi膰 i co艣 ju偶 mi si臋 zaczyna chcie膰, ale to d艂ugo nie potrwa... W艂a艣nie powystawia艂am na allegro przedmioty, z czym zwleka艂am od miesi膮ca i id臋 posprz膮ta膰 i ugotowa膰 obiad. Jak jestem w kuchni to ca艂y czas my艣l臋 o tym 偶eby szafki umy膰 ale i to odk艂adam hah... Ja my艣l臋 偶e to wszystko to nie jest tylko wina lenistwa, ale i po prostu bezczynno艣ci. Jak ma si臋 prac臋 to jest inaczej a jak kto艣 siedzi w domu to po czasie mu si臋 odechciewa nawet sprz膮ta膰. My艣la艂am te偶 o tym w ten spos贸b 偶e ju偶 po prostu taka jestem i lubie nic nie robi膰, ale to bez sensu... Jak mam w 偶yciu do czego艣 doj艣膰 nic nie robi膮c? Nie chce by膰 na czymi艣 utrzymaniu, ale nie chce te偶 is膰 do wyka艅czaj膮cej pracy. Ja pier**** sama siebie nie rozumiem chyba!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Monique2222
ka偶dy cz艂owiek jest leniwy. tylko grunt w tym ,偶eby umiec to lenistwo prze艂amywa膰. mo偶e to co robisz nie sprawia Ci przy okazji satysfakcji przyjemno艣ci? nie masz motywacji wystarczaj膮cej?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JoannaD'arck
Te偶 tak mam i teraz wiem, 偶e to depresja Lecz臋 si臋 ju偶 kilka lat, nie wierz臋, 偶e kiedy艣 to si臋 zmieni, zreszt膮 nawet nie chce mi si臋 mysle膰 o przysz艂o艣ci.... totalna pora偶ka i niewypa艂, zazdroszcze innym ludziom osobowo艣ci i charakteru, chcia艂abym by膰 inna

Udost臋pnij ten post

kochana, ale ja nic konkretnego nie robie. W tym tkwi problem... Motywacji nie mam to fakt, chcia艂abym zrobi膰 wiele rzeczy ale nie mog臋 sama si臋 zmotywowa膰 do tego. Zazwyczaj na my艣lach i gadaniu si臋 ko艅czy. Dziewczyny, widz臋 偶e macie jeszcze gorzej ode mnie... Ja uwa偶am, 偶e wszystko w 偶yciu da sie zrobi膰 wystarczy chcie膰- no w艂a艣nie ale jak chcie膰???? Jak sie zmotywowa膰 by chcie膰??? Czy kto艣 z tego ob艂臋du wyszed艂 i m贸g艂by poradzi膰?

Udost臋pnij ten post

Ja te偶 tak mam od kilku lat :( Studia sko艅czy艂am 2 lata temu i do tej pory nie napisa艂am pracy mgr bo mi si臋 nie chce :( :( :( 艁apa艂am jakie艣 byle jakie prace na umow臋 zlecenie i tyle. Teraz jestem w 8 miesi膮cu ci膮偶y. Siedz臋 w domu ca艂ymi dniami i nic nie robi臋. Boj臋 si臋, 偶e dzieckiem nie b臋d臋 umia艂a si臋 zaj膮膰...

Udost臋pnij ten post

rilla... mo偶e potraktuj macie偶y艅stwo jako motywacj臋? Je艣li tego nie zrobisz b臋dzie co raz gorzej, jak b臋dziesz miala dziecko to w og贸le z domu nie b臋dziesz wychodzi艂a pewnie, ju偶 w og贸le zwariujesz. Skoro nie pracujesz to jak si臋 utrzymujesz?

Udost臋pnij ten post

swoj膮 drog膮 kochana masz teraz przynajmniej uzasadniony pow贸d by przez najbli偶szy rok nic nie robi膰 :) nie tak jak my :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te偶 tak mam.
Mam 26 lat, kiedy艣 du偶o potrafi艂am robi膰 i mia艂am du偶o motywacji, chyba si臋 tym wypali艂am, ile偶 mo偶na 偶y膰 w biegu.. organizm mi si臋 przem臋czy艂 chyba i teraz si臋 lecz臋 na nerwic臋 i depresj臋... Te偶 bym chcia艂a co艣 powoli zmienia膰, mo偶emy spr贸bowa膰 sobie pom贸c :) ch臋tnie:) My艣l臋, 偶e du偶o zale偶y od tego, co by艣my chcia艂y robi膰, co lubimy robi膰, nagradza膰 si臋 za drobne rzeczy, wyznacza膰 malutkie cele powoli i do przodu, a jak膮艣 drog臋 si臋 przejdzie... 呕ycie jest darem, tacy ludzie jak my zapewne s膮 wra偶liwsi i to te偶 ma swoje plusy...

Udost臋pnij ten post

M膮偶 pracuje. Ja zasz艂am w ci膮偶臋 w trakcie pracy na umow臋-zlecenie. Mia艂am dosta膰 umow臋 o prac臋, ale si臋 dowiedzieli o ci膮偶y i mnie wyrzucili. Nie wiem czy dziecko to jakiekolwiek usprawiedliwienie jest. Mam znajom膮 tak膮 z 2 dzieci. Gdy do niej przyjd臋 to horror. W domu taki syf, 偶e strach wej艣膰, dzieci brudne, z brudnymi pieluchami wa艂臋saj膮 si臋 po domu, a ona siedzi przed kompem ca艂y dzie艅. Panicznie si臋 boj臋, 偶e te偶 tak b臋d臋 wygl膮da膰 jak si臋 nie zmotywuj臋 do niczego.

Udost臋pnij ten post

dziewczyny!!! spr贸bujmy grupowej terapii, niech motywacj膮 na sam pocz膮tek b臋dzie to 偶e mo偶emy swoim dzia艂aniem zmotywowa膰 inne osoby na tym topiku i komu艣 by膰 mo偶e pom贸c? P贸藕niej b臋dziemy szuka膰 innych motywacji i po malutku stawia膰 jakie艣 cele, na pocz膮tek drobne. To mo偶e zadzia艂a膰!!! Jeste艣my wszystkie w podobnej sytuacji wi臋c niech nie b臋dzie gadania 偶e komu艣 jest 艂atwiej si臋 prze艂ama膰 a komu艣 gorzej, zaczynamy od zera wszystkie. I tak nie mamy wiele zaj臋膰, i tak siedzimy trac膮c czas- dlaczego by chocia偶 nie spr贸bowa膰??? Mo偶e ze wsparciem b臋dzie 艂atwiej zrozumie膰 nam 偶e 偶ycie przecieka nam mi臋dzy palcami! Ja jestem ju偶 tak zdesperowana 偶e spr贸buje ch臋tnie bo nic nie trac臋. Kt贸ra si臋 na to pisze? Zapraszam jak najwi臋cej os贸b.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dr.psycho
Moim zdaniem problem nie tkwi w tym 偶e masz nisk膮 samoocen臋,tylko w tym 偶e wmawiasz sobie 偶e masz jaki艣 potencja艂,nie neguje tego bo ciebie nie znam,ale to jest czynnik kt贸ry sprawia 偶e zamiast si臋 mobilizowa膰 do praca, wpadasz w co艣 w rodzaju b艂ogostanu.

Udost臋pnij ten post

Jestem za... mo偶e w ko艅cu napisz臋 t膮 prac臋 mgr, zaczn臋 trzyma膰 porz膮dek w domu, a moje dziecko nie b臋dzie mia艂o beznadziejnej mamy.

Udost臋pnij ten post

co do filmiku, polecam obejrze膰... My tak na prawd臋 nie mamy problemu w por贸wnaniu z tak膮 tragedi膮, pokazuje to 偶e nie ma rzeczy niemo偶liwych- wystarczy chcie膰... Je艣li taki cz艂owiek cieszy si臋 偶yciem i jest na prawd臋 szcz臋艣liwy to dlaczego my nie mo偶emy by膰?

Udost臋pnij ten post