Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłamamuśka27

jakie imię ładniejsze Zuzanna czy Nikoletta?

Polecane posty

Gość iloooona
Zuzia jest śliczne:)

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
nikoletta?może po prostu nikola

Gość zuzankaaaaaaaaaa
zuzanka to sliczne imie :)

Gość gryczka
Nikoletta mi się nie podoba, Zuzanna owszem, ale jest trochę oklepane moim zdaniem. Jeśli koniecznie chcesz nadać któreś z tych imion, to zdecyduj się na jedno. Zuzanna Nikoletta brzmi bardzo pretensjonalnie.

Gość $$$$
Nikoletta brzmi wieśniacko, jakby zachłystywanie się zachdnią kulturą, a Zuzia-ładnie ale mało oryginalnie....

Gość Potrójna
Zuzia, Zuzanka - 10 lat temu, kiedy wybierałam to imię dla swojej córki, byłam pionierką :) Wszystkie Zuzie są wyjątkowe, a znaczenie imienia - dla laików:kwiat lotosu - wcale nie negatywne. Dla chrześcijan św. Zuzanna - też pozytywna postać.

Gość rozbawiły mnie
te charyzmatyczne przedszkolaki :D Kobieto, znasz znaczenie tego słowa?

Gość starszne
Najgorsze jest to pisanie, że oba imiona są bez sensu, czytanie znaczeń przed ich nadaniem, brzmienie z nazwiskiem. Ludzie, kiedyś imiona wybierało się z sentymentów, z ulubionych filmów, piosenek, książek. Myślicie, że nadanie imienia będzie wpływało na charakter? Może w pewnym stopniu, bo jak nazwiesz dziecko Genowefa będzie być może "nieco nieśmiałe", ale któż nadaje takie archaiczne imię.

Gość Nikolettka
ja mam na imie Nikoletta i bardzo się ciesze, mam włoskie imie jest bardzo niespotykane więc nie mam sobowtóra w szkole z 800 dzieciakami. :D

Gość Licorice
z całą pewnością wybrałabym imię NIKOLETTA Zuzia mi sie kojarzy z taką wsią... fuuj, ochydne... Mam koleżanke Nikolette i bardzo podoba mi się jak ją wołają np. Nikola, Nikusik, Niki, Nika, Nikolcia, Nikusia itd. P.S. Zuzia to dobre imię dla lalki, a nie do dziecka.... :) pozdrawiam

Gość n n n m m m n b n
Mi na chwile obecna podoba sie Marika albo Elena. Zuzia? Nie... Za duzo ich, tak samo jak Oliwek, Amelek, Julek i Majek :(

Gość kochamojacóreczke
mam córkę i ma na imię Nicoletta zuzia kojazy mi sie własnie ze wsią;/ imie straozytne niedałabym tak na imie tak samo jak jacek zbyszek itp.. takie starodawne ale kazdy ma swój gust zuza zuzanna zuzunia hmm ja wole nikola nikuś niki itp jak dla nas ładniej brzmi ale jak mówie każdy ma swój gust

Gość Nicoletta - tak ma
na imie kolezanka odemnie z pracy, rumunka:) ot imie jak kazde inne (IR)

Gość mamuśkaMałejZuzi
to ja byłam autorką tego postu rok temu i teraz przypadkiem zobaczyłam, że ktoś coś napisał. aż się wzruszyłam, rok temu miałam jeszcze w brzuszku swoją Zuzię i zastanawiałam się nad imieniem. została nazwana Zuzanna Maria.

Gość prawdooooopodobnie
Nikoletta to rumunskie lub włoskie imię. Zuzanna lepsze i na pewno na pierwsze, a na drugie daj po prostu Natalia. Jest ładna, zdolna i mądra Natalia Kukulska, Rynkowski śpiewał: O Natali.... Tak chyba lepiej i po polsku, jeśli Polką się czujesz i chcesz córkę w tradycji polskiej wychować...

Gość Nolly
Sama mam na imię Nikoletta. Mam 12 lat, więc to chyba najlepiej na to odpowiem, bo wiem jak się czują dzieci z takim imieniem.. Ogólnie nie lubię jak się na mnie mówi Nikola!!. Moje naj mówią do mnie Nika, Nikuś, Nicia(jezeli chodzi o zdrobnienia imienia). Zuzia też mi się podoba, ale tylko w formie Zuza, więc raczej nie chciałabym mieć tak na imię. ; // Mam na dzieję, ze pomogłam :D

Gość orsay20002
Mojej koleżanki córa ma tak na imię. Mama to klasyczny nieuk. Zwęglona frytka po solarium i tipsiara i puszczalska. Tragedia, bo dziecko robi i ubiera jak mniejsza wersja siebie. Jakoś kiepsko mi się to imię kojarzy. Natomiast Zuzia jest już tak oklepana, że aż nudna.

Gość nikoleta :)
ja mam na imie Nikoleta inie czuje sie jakos specjalnie skrzywdzona i nie jestem z jaiejs patologi hehe :)) Imie jak kazde inne ;) no moze rzadziej spotykane ;p

Gość germanistka86
Zuzanna jak już. Nikoletta to dla mnie imię dziwne, brzmi typowo patologicznie i nawet, jeśli tak nie jest to większość ludzi tak je właśnie będzie kojarzyć.

Gość germanistka86
Oczywiście osoba o tym imieniu będzie się tak kojarzyć.

Gość borracca
najładniejsze imię to Fiutella, boskie po prostu. jak sama nie umiesz nadać dziecku imienia to jak sobie poradzisz w innych, bardziej problematycznych sprawach, których jest tysiace przy Dziecku??? też będziesz radzić się obcych? ogarnij się kobieto!!!!

Gość o matko i córko!
a kto takie koszmarne imiona wybiera jak Nikoletta? im większ abieda i pospólstwo tym bardziej dziwaczne imię Zuzanna brzmi dostojnie ale Nikoletta to koszmarek naprawdę

Gość Nikoeta ;)
Ja rownież nazywam sie Nikoleta i takze nie widze w tym problemu ;) Bardzo precyzyjne imie ;p

Gość Przykro jak czytam te komentar
Mam na imię zuzia i wolała bym mieć taka na imię zuzia to nie często spotykane imię nikoletta też ale jak można tak ukarać dziecko nie zasłużyło sobie na to + Zuzia odmówiła tego grzechu i dobrze zrobiła ijak czytam wasze komentarze to mi się robi smutno bo Zuzanna to ładne imię ale ładniejsze są zdrobnienia Zuzia, Zuza itp.