Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macham ogonkiem

Czy pamiętacie jaki prezent dostaliście na I komunię św. i czy jeszcze go macie?

Polecane posty

Gość koo.la
złoty medalik i kolczyki, aparat fotograficzny, pieniądze za to kupili mi rodzice rower

Gość hsejfmrghgfgb
biblie namiot mam do dzis zegarek na białym pasku kasa lancuszek mam do dzis

Gość wode utlenione
20zł. w pewnym sensie dalej je mam :classic_cool:

Gość antonina_18
dostałam 1120zł. rewer brat mi go rozwalił, ale został naprawiony i dalej działa (chyba) książkę w której się zapisuje daty komunia, bieżmowanie i ślub a za kasę rodzice kupili komplet wypoczynkowy do swojego pokoju;/ brat dostał 800zł, wędkę mini więżę- do dziś w kuchni stoi i gra rower kompute zegarek ze złości mu do kibla wywaliłam:]

Gość urodzona 1987
Zegarek na białym pasku, który spadł mi z ręki jakiś czas później i przepadł. Rolki Łańcuszek złoty Księgę Luwr ze wszystkimi ich obrazami, bo się wtedy tym fascynowałam :D

Gość dziura budżetowa
Na co byłaś zła że mu go wywaliłaś do kibla?

Gość a ja dostałam zegarek
który nosiłam do 20 roku życia, aparat fotograficzny "smiena" :-) który 3 lata temu komuś oddałam całkowicie sprawny i taką pamiątkową monetę - mam do dziś :-)

a ja dostalam rower gorski, zlota bizuterie i troche kasy. rowerem teraz jezdzi syn mojej kuzynki,musze przyznac, ten rower byl , a raczej jest porzadny, wkoncu to juz z 12 lat, bizuterie pare lat temu zamienilam u jubilera na srebro, a kase widzialam tylko w dzien komunii;d aaa no zostalo mi cos jednak do dzis, kartki. czasem je przegladam i mysle, "tyle lat a mi sie wydaje jakby to bylo wczoraj" :d

Gość ja dostałam złoty pierścionek
mam go do dziś, lecz nie noszę i kasę dosyć sporo bo kupiłam za to telewizor, aparat fotograficzny i zegarek taki z pajączkiem bo nikt mi nie dał na komunię i jeszcze coś bratu kupiłam.

Gość a ja..................
od babci dostałam rower (a jak :P ) składak :D od drugiej babci pierścionek złoty i kase (nie wiem gdzie jest kasa, pierścionek mam :P ) od chrzestnego złoty łańcuszek (nosi go moja siostra młodsza) od chrzestnej pierścionek (sprzedałam go) potem dostałam takie gry nie wiem jak się nazywały, ale do TV :P świetne :P i dostałam jeszcze od takiej jednej przyszywanej cioci złoty łańcuszek z wisiorkiem - mam go do dziś i miałam go założony w dniu mojego ślubu :) a łańcuszek srebrny z wisiorkiem Nefretete zgubiłam grając w kosza na boisku i ślad po nim zaginął, a szkoda :( nad czym ubolewam ? nie dostałam zegarka :( to było wtedy straszne :D

Gość kasssiaa
Ja dostałam łącznie 600 zł i tyle. Nie narzekam, ale pamiętam jak inne dzieci się chwaliły jakimiś bajerami, a mi było głupio, bo nie dostałam żadnego prezentu, a wolałabym prezent niż kasę :(

-srebrna monete z okazji ktorejs tam rocznicy solidarnosci ;) -widelec i lyzeczke od chrzestnej z hameryki -kolczyki zlote na ktorych widok sie poplakalam bo byly takie okropne ;)

Gość vizelka
hehe od rodzicow Wigry III niebieski, smigalam na nim a potem spod bloku ukradli buu ruski zegarek od chrzestnej nie mam zloty pierscionek mam nie nosze lalke taka co mowila mama i chodzila nie mam dawno

Gość ooomagdalenka92
-1000 zl, rodzice nie zabrali mi ani grosza ale mama kazala 200 zl oddac na kosciol :o i oddalam... -maskotke- owieczke (zajebiaszcza, gdzies ja mam jeeszcze) -hulajnoge ( w 92 wszystkie moje kolezanki dostaly praktycznie identyczne i cale osiedle dluugie lata jeszcze na nich jezdzilo ;) i takie tam ksiazki, biblie, rozance itp...

Od chrzestnej złoty pierscionek i pieniadze, Od chrzstnego taki radiomagnetofon chyba nazywał sie OSAKA mial w głosnikach kolorowe światelka i złote kolczyki.. i pieniadze Ktorych nigdy nie widziałam..:(

Gość xxxGosiaZpoludniaxx
nie wiem jakim trzeba byc rodzicem zeby dziecku pieniadze ktore dostal na komunie zabierac:o.....

Gość kolczatka_____________________
sweter którego nie cierpiałam bo mnie gryzł i był strasznie kłujący magnetofon na dwie kasety dwie pary kolczyków więcej nie pamiętam nawet

Gość klaser z monetami,który mam
do dzisiaj,rower BMX<dwie piłki nożne,

Gość max 87
rower taki romet, trochę kasy od dziadków, bombonierki chyba nawet dwa

z tego co pamiętam : złoty krzyżyk na szyję radio (wtedy byłam tym bardzo podjarana,radio nadal mi służy do słuchania kaset i radia :D) zegarek rower ok.600 złotych (których nawet nie widziałam,rodzice sobie wzięli "bo na co takiemu dziecku kasa") na komunię dostałam najwięcej i najlepsze prezenty w całym życiu ;) bo dostać w jeden dzień radio rower i zegarek :D

Gość sonkisforju
- rower górski. Zabawne,że przed komunią powiedziałam wszystkim głośno,że chcę rower obojętnie jaki,byleby 'męski' i byleby NIE czerwony albo rożówy. Dostałam czerwoną damkę:D Leży niesprawny w komórce, później kupiłam sobie porządny rower. - łyżworolki- może gdzieś leżą w rupieciarni - zegarek na białym pasku-nie nosiłam nigdy,nie podobał mi się - basenik dla dzieci do ogrodu-jeszcze mam,choć ma dziurę,zachowałam dla dzieciaków starszego rodzeństwa - wieżę Aiwa-mam do tej pory i używam,choć płyty już zacina - magnetofon- zepsuty,ale służył długie lata - encyklopedia szkolna, książki religijne,albumy-mam do dziś - kasa-nie widziałam na oczy - jakaś biżuteria,ale zawsze stroniłam od łańcuszków itp. I oczywiście masa bombonierek

*Pieniądze ( kupiłam za nie komputer, zegarek i rower) * drewnianą figurkę kota od kuzynki będącej wtedy w liceum, mam nadal, bardzo się z niej ucieszyłam bo kocham i zawsze kochałam koty, był to prezent z typu, który lubię-cieszący obdarowaną osobę. * złoty tandetny łańcuszek. Nie mam. Nie nosze i nie nosiłam biżuterii. Był bardzo dzięki, rozerwał mi się po tygodniu.

Widzę, że piszecie też ile. Ja dostałam coś ponad 5 tysięcy, ale impreza raczej duża. Rodzice nic mi nie zabrali. Na kościół też nic nie dałam. W ogóle komunia dla mnie to było piekło. Wynudziłam się w kościele we wkurzającej kiecce, wiedząc, że na sali przygotowania do imprezy są ciekawsze. Czyli ateizm miałam w duszy od dziecka.

Rower- rozklekotany,ale jeszcze jezdzi:D Tzw. skladak:D Medaliki- gdzies tam leza Kartki z zyczeniami- mam wszystkie, melodie jeszcze rgaja w nich:) Zegarek- nie mam, nie wiem, chyba zgubilam kiedys;)