Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tulipan1019

owczarek niemiecki

Polecane posty

Topik dla właścicieli owczarków niemieckich. Piszcie o waszych pieskach,ile mają lat, jak się zwą i jakie są. Czekam na jakieś ciekawe porady. Ja mam suczkę długowłosą- Roxi. Ma 8 miesięcy i nie umie szczekać:)) Nie szczeka wcale ani na inne psy ani na obcych. Czy ktoś miał taki problem? Dodam, że piesek całe dni spędza na dworku więc słyszy szczekanie okolicznych psiaków.

Gość psudonim dka
Ja mam owczarka niemieckiego - suczka ma 6 lat. Szczeka jak najęta. Wygląda groźnie, ale taka nie jest. Szczeka na wszystkich, ale jak poznaje to przestaje gdy ktoś oczywiście wchodzi do domu. Jednak kiedy wchodzi ktoś obcy to też szczeka i trzeba ją zapinać na smycz bo ludzie się jej boją myślą, że ugryzie więc ona nie ma szansy powąchać danego człowieka, zapoznać i szczeka dopóki nie wyjdzie. Ludzie się jej boją, ale jest łagodna. Lubi dzieci, bawi się z moim 3 letnim kuzynem, a dorośli uciekają przed dnią.

ja mam mix owczarka z czyms... bardzo mozliwe ze z innym owczarkiem ;) ma okolo 4 lata (przygarnelam go po tym jak zostal wyrzucony z samochodu wiec nie wiem dokladnie) i tez nie szczeka, chyba ze kaze mu zrobic "siad" :D

Gość to dobrze, ze nie szczeka
ta ktora szczeka ciagle jest zle wychowana.Twoja jak bedzie potrzeba napewno zaszczeka, bez obaw :)

Gość psudonim dka
No to macie dobrze. Tzn pies powinien szczekać, ale z umiarem. A nie tak jak mój. Robi tyle hałasu i wydaje się przez to groźny. Chciałabym troszkę go tego oduczyć, ale jak się mówi cisza próbuje czymś innym zająć to skupia się tylko na tym, żeby szczekać. Ale ona nie robi tego przez obronę. Kiedyś siedzieli jacyś żule u nas na klatce to ojciec do nich wyszedł ich przepędzić, bo sikali tam, pili itd. No i wziął naszego szczekającego pieska. Ale sunia chyba wyczuła alkohol i zamiast ich obszczekać i przestraszyć to odwinęła i uciekła do domu. No i taki to jest właśnie "groźny" piesek. Na dobrych ludzi szczeka, a na takich co potrzeba to nie i się boi. Pogmatwany pies.

Gość psudonim dka
Ogólnie to mó pies jest dobrze wychowany. Na dworek woła, jest grzeczna, ale przy swoich i tych, których zna. Wtedy jest milusia i spokojna. Daje łapkę, robi siad i kilka innych sztuczek. Ale no nie chce się zamknąć jak przyjdzie ktoś obcy. Tzn jest na to sposob dać jej człowieka powąchać, ale ludzie się jej boją i niepozwalają więc ona szczeka, bo nie wie kto to jest. :(

Gość to dobrze, ze nie szczeka
bo od malego pwinniscie ja uczyc zeby nie szczekala jak glupia

Gość psudonim dka
Lepiej jak nie szczeka niż szczeka za dużo. Jednak szczekanie to normalny odruch każdego psa tak jak u nas mowa tak więc jeśli nigdy nie szczeka no to jednak może to być niepokojące. No, ale jeśli piesek jest spokojny i dlatego milczy no to fajnie przynajmniej cisza za uchem:)

No z jednej strony to dobrze, że nie szczeka,ale kupiliśmy ją po to żeby domu pilnowała przed obcymi. A do nas jak ktoś 'nowy' przyjeżdża to ona się cieszy jak zwariowana, że przyjechali nowi do zabawy :)

Dobrze, że chociaż groźnie wygląda:) bo ani inkasent za wodę, ani listonosz na podwórko nie wejdzie jak ją widzą:)