Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcia75498

guzek na piersi pomozcie

Polecane posty

Gość marcia75498

Witam dzisiaj mialam usg piersi nie bardzo rozumiem o co chodzi bo jest napisane w sposob ktorego nie znam poniewaz nie jestem lekarzem mam 18 lat do gin ide dopiero w srode Wynik bardania jest taki: w piesi prawej na godzine 6 przybrodawkowo owalna struktura wielkosci okolo 20x9mm o wyraznych czesciowo policyklicznych zarysach, niskiej echogenicznosci, dosc jednorodnej budowy no godzine 10 owalne hypoechogeniczne ognisko wielkosci 13x6mm piers lewa bez zmian w dolach pachwowych pojedyncze wezly chlopnne o typowej budowie wielkosci do 18 mm. Moze mi ktos powiedziec czy to cos groznego i co to moze byc?

Gość marcia75498
prosze o odp kogos kto sie zna

Gość marcia7657
a czy to moze byc rak??oczywiscie ide do lekrza w srode

Gość marcia7657
prosze o odpowiiedz

Gość marcia7657
dadam ze mam wyciek z obu piersi ale jest gomalo ma kolor bialy a czasem zółtawe grudki

Gość elviram
nie denerwuj się to że masz guzek nie musi oznaczać raka ale nie wolno też tej ewentualności wykluczyć. ja mam w piersi gruczolaka, mam 27 lat, moja siostra i mama też mają zmiany w piersi a siostra cioteczna ze str. taty też coś ostatni wyczuła. wszystkie jesteśmy pod kontrolą lekarzy. ja co roku robię usg. i też za każdym razem mam stracha. rok temu zmarła moja babcia na raka piersi.będzie dobrze, bądź dobrej myśli