Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda panna

Powiedziec mu ze mialam sponsora?

Polecane posty

Gość mloda panna

Spotykam sie z pewnym facetem ktory chce byc ze mna na powaznie ale ja mam swoja przeszlosc. W czasie studiow mialam przez dwa lata faceta przyjaciela czy tez jak to sie dzis mowi sponsora ktory mi pomagal. I tak sobie mysle czy to ma jakies znaczenie teraz? Nie pracowalam jako prostytutka w agencji, nie stalam na ulicy, nie sypialam z kim popadnie wiec z jednej strony to chyba dobrze, ale z drugiej? Kazdy ma inny system wartosci moralnych wiec jak wy uwazacie?

Gość sdjhsdjshdsjdhsd2323zasd
powinnas powiedzec tak jak i ty powinnas wiedizecz czy towj partner nie byl w przeszlosci , zlodizejem,morderca,alkocholikiem .A wiesz dlaczego ? bo jak mu powiesz i za akceptuje to ok ale jak za pare lat sie wyda nei postrzezenie dowie sie a siwat jest maly ...to roznie moze sie skonczyc .Kazdy kij ma dwa konce kochana i teraz jestes przy drugim końcu

Gość mloda panna
nie porownuj bycia morderca do dwuletniego ukladu. Poza tym co niby mialoby wyjsc i od kogo?

Sądzę, że nie powinnaś mówić. Było - minęło. Nie miałaś wówczas nikogo, nie zdradzałaś, układ był jasny. Zastanów się co da Mu teraz ta wiedza? Po co wracać do przeszłości gdy Go nie znałaś? Skup się na czasie obecnym/

po co pytasz czy masz mówić skoro już wiesz , że nie powiesz?

Gość mloda panna
nic nie wiem. Waham sie czy mowic ale bez przesady ze to mialoby byc porownywane z morderstwem

Gość jdsifhsiuahfush
Tak powiedz. A potem będzie Ci to wypominać przy każdej kłótni. Niektórych rzeczy nie mówi się facetom. Jeżeli chcesz to powiedz, że miałaś faceta, ale o sponsoringu nic nie mów. Bo całe życie będzie mieć Cię za dziwkę.

zrób jak uważasz swoją drogą czemu żadna z bab twojego pokroju nie myśli nigdy o tym , że poza teraźniejszością jest jeszcze przyszłość ? fajnie było mieć kasę za dupę mniej fajnie jest ponosić tego konsekwencje

mi osobiscie serce by pękło :( ze kogos kogo kocham nad zycie oddawala sie facetowi nieistotne bylo czy czuje do neigo czy podoba jej sie dostawala pieniadze a on wkladal jej gdzie tylko chcial za pare stow ktore dla neigo nic nie znaczyly

ja wolal bym wieidzec ale wybor nalezy do ciebie

"Jeżeli chcesz to powiedz, że miałaś faceta, ale o sponsoringu nic nie mów. Bo całe życie będzie mieć Cię za dziwkę" no - faceci to chamy i świnie!! Ty tylko sypiałaś z facetem za ... pomoc :P:P a ten cham będzie Cię za to wyzywał - nie daj się obrażać! nie mów!

Gość takieeeeeee tammmmmmmmm
a gryzie cię to? jak tak, to znaczy, ze gryzc nie przestanie i powiedz-zobaczysz co bedzie... jak cie nie gryzie-nie mow-bo po co. bylo minelo. zreszta, kazdy ma jakies sekrety,ktorych nigdy ie ujawnia, nawet tym najblizszym...

Gość ktossss
mi się wydaje, że wcześniej czy później żeżrą Cię wyrzuty sumienia, tym bardziej, jeżeli koleś będzie wobec Ciebie mega szczery i uczciwy. ja nie wiem co bym zrobiła jak faktycznie byłabym na Twoim miejscu, ale z mojego punktu widzenia lepiej powiedzieć. Powiedzieć, że jesteście na tym etapie, że chcesz, żeby wiedział o Tobie więcej, i że chcesz być wobec niego uczciwa, tak aby mógł podjąć obiektywną decyzję co do Waszego wspólnego życia. I powiedz mu, że ludzie się zmieniają, ale czasami coś z przeszłości wisi im na sumieniu: jedni są alkoholikami, inni przeszli poważne choroby, jeszcze inni kradli itd. a Ty miałaś taki a taki układ.

Gość mloda panna
Po pierwsze nie mam zadnych wyrzutow sumienia. Nie wiem skad ten pomysl. Po drugie waham sie czy powiedziec bo nie recze ze sie kiedys nie wygadam (dla mnie byla to naprawde fajna znajomosc) a nie chce tez traktowac tego jak wielkiej tajemnicy bo wlasnie nie czuje sie winna, ale z drugiej strony nie chce tez by opacznie to zrozumial

Moim zdaniem nawet kvrwa zasluguje na druga szanse , wobec tego dam ci dobra rade . Nie mow mu o niczym , zapomnij o przeszlosci , i zacznij nowe zycie .

Gość ktossss
ale nie wyrzuty sumienia z powodu sponsora, tylko z tego powodu, że nie jesteś wobec niego szczera ;)

dla mnie byla to naprawde fajna znajomosc z pewnością :) prawie bezcenna:D

"a nie chce tez traktowac tego jak wielkiej tajemnicy bo wlasnie nie czuje sie winna, ale z drugiej strony nie chce tez by opacznie to zrozumial" nie no pewnie - po co to ukrywać - może się nawet chłopaki na piwko umówią... a jeśli Twój obecny jest naprawdę nowoczesnym facetem to... czasy ciężkie, dodatkowa pomoc :P się przyda... myslę, że zrozumie to właściwie - co jest złego w pomaganiu :P

Gość wybielacz
Każdy ma prawo do czystej kartoteki w nowym związku, od niego tylko zależy jak ją będzie wypełniał. Najważniejsze aby być fair w nowym związku. Ludzie mają rożną przeszłość. Howgh

a tak serio... nie mów nic temu nowemu facetowi... aczkolwiek gdy widzę, jakie masz do tego podejście, to raczej przewiduję możliwość powrotu do tej formy pomocy, gdy znów będziesz mieć problemy... ludzie robią różne głupoty w życiu, ale dla Ciebie to była raczej fajna przygoda...

Gość zaściankoowy
nie warto mówić, jeśli związek przetrwa facet za kilka lat ci wypomni

Gość mloda panna
ale co poniektorzy pisza. Jakbym jakas krzywde komus robila. Chcialam tylko sie zapytac jak to wyglada w ocenie innych bo dla mnie to nie byl zaden straszny wystepek ale ciekawilo mnie jakie spojrzenie maja na to inne. Wiekszosc jest za tym zeby nie mowic i podaje argument ze on mi to kiedys wypomni. Ale przepraszam bardzo co ma mi wypomniec? To ze sie z kims dwa lata spotykalam?

"Ale przepraszam bardzo co ma mi wypomniec? To ze sie z kims dwa lata spotykalam? " właśnie jest problem w Twoim podejściu... a raczej tym jak je tutaj przedstawiasz... spotykałaś się z kimś 2 lata, uprawiałaś sex, bo on Ci płacił... teraz próbujesz zbagatelizować ten "drobiazg"... zatem - skoro wg Ciebie to nie problem, to po co się pytasz? po co chcesz mówić, że się z kimś spotykałaś? przecież chyba on nie myśli, że jest Twoim pierwszym facetem

no to już wiesz jak to wygląda w ocenie innych a ty nadal twierdź, że to nic takiego są takie, które mają mężów a robią lody innym i też mówią, że to nic takiego tak, że wiesz każdy z nas ma swoją moralność

Gość mloda panna
przede wszystkim to seks z nim uprawialam bo chcialam nie mialam przymusu w postaci ze jak nie bedzie seksu to nie bedzie kasy. Na poczatku mi pomagal a wcale z nim nie sypialam. Nic zlego nie zrobilam ale to moje zdanie moze dla tego faceta bedzie to czyms trudnym do przelkniecia? Nie wiem tego ale sprobuje delikatnie poruszyc taki temat i wybadac jego reakcje

Problem polega na tym ze chcesz oswiadczyc swojemu facetowi ze przez dwa lata uprawialas zawod prostytutki . Takie sa realia , czy ci sie to podoba czy nie ;) A ze nie widzisz w tym nic zlego swiadczy tylko o tym , ze bylas (jestes) prostytutka z kvrewskim charakterem :)

"przede wszystkim to seks z nim uprawialam bo chcialam nie mialam przymusu w postaci ze jak nie bedzie seksu to nie bedzie kasy." chciałbym mieć choćby 10% z kobiecej umiejętności autosugestii

no kochana to albo miałaś sponsora i jest temat albo miałaś chłopaka, który ci pomagał jak każdy pomaga dziewczynie i nie ma tematu

Gość mloda panna
mialam przyjaciela- tak to okreslalam. Wiedzialam ze nie bedziemy w przyszlosci nigdy malzenstwem ale laczyla nas specyficzna wiez. Musielismy sie rozstac i bylo wiadome ze dluzej niz dwa lata ta znajomosc nie potrwa. Nie uwazam sie za prostytutke bo nie dawalam kazdemu za kilka zlotych ani nie umawialam sie z nikim na platne numerki