Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20mbit na sekundę

Po czym poznać prawdziwą damę?

Polecane posty

Gość 20mbit na sekundę

Nie chodzi mi o jakieś damulki, co zadzierają nosa, ale prawdziwą kobietę z klasą. Czy z tym niektóre kobiety po prostu się rodzą? Pamiętam jeszcze z czasów liceum sekretarkę w szkole. To była kobieta z klasą. Miała wtedy ok 35 lat. Bardzo miła i sympatyczna, ale miała właśnie to coś z damy. Nie potrafię tego opisać. Wszystko robiła tam delikatnie i z gracją. Co sprawia, że kobiety postrzega się jako damy, kobiety z klasą. Ni chodzi mi o strój zewnętrzny, co coś bije od środka.

Gość moim skromnym
Prawdziwa dama nie koniecznie jest delikatna i subtelna... moim zdaniem to po prostu kwintesencja kobiecości, co przejawia się także w stylu ubierania, w fryzurze i dbałości o wygląd ogólnie. :) np. manicure, ładny, delikatny makijaż, odpowiednie słownictwo, elokwencja. zna zasady savoir vivre, ma dobre maniery, jest dobrze wychowana i kulturalna. :) prawdziwa dama może też mieć silny charakter i stawiać na swoim, być asertywna, komunikatywna i odważna.

Pani z klasą to nie tylko ładny wygląd, to ktoś kto dla wszystkich ma dobre słowo, powie sprzątaczce:" dzień dobry", pomoże starszej pani wnieść zakupy, pogłaszcze psa, wezwie pomoc na ulicy gdy ktoś zasłabnie i nie koniecznie będzie myślała że jest pijany. To jest kobieta z klasą!

Gość Bella a la musica
to wszystko co piszecie prawda. Ponadto zna się na literaturze sztuce i muzyce:) Umie grac na pianinie, haftowac i śpiewac:)

Dama jest delikatna i jak usiądzie nawet na ziarnku groszku do dostanie siniaka na tyłku rozmiaru dłoni ;)

Gość aaibb
Przede wszystkim wysoka kultura i umiejętność zachowania się w każdej sytuacji, umiejętność nawiązywania kontaktów i tolerancja wobec innych, a równocześnie świadomość własnej wartości.

Gość Prawdziwa dama pisze:
Mamo jesteśmy na wczasach i bawimy sie jak damy bo jak nie damy to sie nie bawimy:D

Gość miętra
prawdziwa dama potrafi się zachować -mówiąc potocznie z każdym nawiązać kontakt, nie wywyższa się bo wywyższają się buraki i prostaki uśmiecha się , nie używa wulgarnych słów w wypowiedziach i podczas zdenerwowania miło się z nią obcuje

Gość wczasowiczki
MY BAWIMY SIE NA WCZASACH JA DAMY, BO JAK NIE DAMY DO SIE NIE BAWIMY:)

Gość maria kaczynska była dama
po za tym uśmiech z kazdej brzydkiej zrobi piękną struj damy kiedyś nosiły suknie niekoniecznie balowe spodnie to obciach dla kobiety

Gość TH is IT GE
Prawdziwa dama się nie borsucy

Gość przykra sprawa
mi wiele osób mówi że mam w sobie coś z damy... że jestem kobietą z klasą.. myślę że tu chodzi o takie ciepłe spojrzenie i uśmiech... ciepło prosto z serca... wysoka kultura... delikatność... wrażliwość... taktowność, nie unoszenie się dumą ani pychą... nie jestem wyniosła... jestem po prostu bardzo skromna

Gość pot
nie pali papierosów

Gość tradycjonalista
Duzo prawdy w tym co wyzej piszecie. Mi osobiscie slowo dama kojarzy sie z...madroscia, madra kobieta - o! to jest to, chyba nie musze dodawac, ze madrych (nie mylic z inteligencja) kobiet jest jak na lekarstwo...

Gość Każda dama
daje sama

Gość superbitch
Prawdziwą damę mozna poznac po tym, ze nie daje dupy za darmo jak wszystkie zony, narzeczone i inne darmowe prostytutki, ale bierze od frajerow sluszna kase. Kazda dama wie, ze facet to gatunek ponizej psa i nigdy nie uroni ani jednej lzy po zadnym gnoju.