Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak i gdzie..

kto stosował orsalit

Polecane posty

Gość iridium
nawet nie zwrocilam uwagi na ta slomke. Wlewam do kubka nie ma pitolenia sie . Pijesz albo nie pijesz, zdrowiejesz albo nie zdrowiejesz. Nie poto kupuje leki Orsalit, ma pomoc a nie błagac dziecko zeby wypiło. Moje wie ze jej taki lek pomoze bo juz miala problemy z biegunka i juz ....

Gość orsalit owocowy
moj mial dwa razy biegunke - na zabki... Slomka odpadala i tlumaczenie tez bo 8 miesieczne dziecko nie zrozumie, ze po tym zdrowieje. Wiedzialam, ze nie jest najlepszy wiec dawalam mu taki o smaku bananowym. ide po ulotke zobaczyc dawkowanie.

Gość orsalit owocowy
otoz jezeli to jest faza nawadniania podtrzymujacego to 1 saszetka rozpuszczona w 200 ml, ale podawac po 100 ml po kazdym biegunkowym stolcu lub wymiotach dla dzieci o masie ciala do 12 kg wiek do roku. powyzej roku to juz calosc czyli 200ml po kazdym stolcu.

Gość orsalit owocowy
u mnie wlasnie tak lekarka kazala podawac. smekty ani nic innego nie, bo to od zabkow bylo, a biegunka byla "tylko" jak okreslila lekarka, a dla mnie az przez 2 dni. potem i gorączka i biegunka daly spokoj, ale tylko na pierwsze dwa zeby tak mial. następne szly lzej, nawet te ktore wychodzily 3 jednoczesnie.

Gość pilosia
to umnie to samo lekarz odradził smekte. Orsalit 3 razy dziennie, pol saszetki zobaczymy jak to poskutkuje, narazie pije

Gość krakusica
Bez chłodzenia orsalitu nie podawaj :P przynajmniej w moim przypadku taki ciepły jest nie dobry a chłodny da sie wypic, i napewno szybko pomoze gwarantuje

Gość wodzianka
a ten dla dzieci oraslit moze wypic tez dorosły? bo wiem ze jest i taki i taki, mąz ma problemy i pomyslalam ze dma mu ten malinowy

Gość lady bronka
myśle że mężowi nie zaszkodzi orsalit dla dzieci, może spokojnie pić, tylko dawkowanie jest wieksze: dla masy ciała powyzej 15 kg 6 saszetek rozpuszczonych zgodnie z zaleceniami (1200ml) co 3-4 godz w fazie nawadniania oraz 1 saszetka rozpuszczona zgodnie z zaleceniem (200ml) po kazdym biegunkowym stolcu lub wymiotach.

Gość daniooo
no ok ale dla dorosłych jest inny orsalit po co podawac mu dla dzieci. Tez skuteczny ale chyba dala bym ten dla dorosłych :)

Gość agula8
faktycznie jest orsalit dla dorosłych-pewnie ma wieksze stężenie elektrolitów. Ale jeśli nie ma wyjścia to mozna podać ten dla dzieci tylko odpowiednio więcej. Sama kiedys piłam orsalit dla dorosłych bo działa też na kaca. A kac to ponoć właśnie odwodnienie organzimu i brak potasu.

Gość hesssse
mojej córce (13 miesięcy) pediatra zaleciła 3 saszetki dziennie przy wymiotach. mała piła orsalit malinowy, inne odpadają bo mała odmawia wypicia. oczywiście nie udało mi się az tyle w nią wmusić, ale sie nie odwodniła.

Gość lacido
Jestem pielegniarka, i wiem co przepisuja lekarze, orsalit jako jeden z czesciej przepisywanych preparatow na odwodnienie, sama podaje dzieciom a nawet mezowi po cieeeezkiej nocy na drugi dzien nie musze mowic szeptem :P

Gość świadowidkaa
No mi tez wlasnie polecl Orsalit, cos musi byc na zeczy skoro tyle matek go stosuje

Gość thetown
ja tez stosuje orsalit i to nie od jakiegos czasu tylko od baaaardzo dlugiego czasu wiec nie jest to efekt jakiejs mody

Gość teelefonia
Ale orsalit malinowy nie smakuje moim dzieciom jak bananowy :D:P sa rozne smaki a wszyscy mowia tylko o malinowym :P

Gość czeskahej
Orsalit jest w płynie czy w proszku bo powiedziała mi onim kolezanka ze bardzo dobry i skuteczny ale chce sie dowiedziec zanim kupie

Gość jojo1980
orsalit jest w proszku w saszetkach, najlepiej rozpuścic go w wodzie.

Gość fenyloaftalina
no fajna ta strona orsalit.pl wszytko mozna sie dowiedziec i czytelniej niz z ulotki :)

Gość łondaaaa
podawałam orsalit dziecku kiedy bardzo wymiotowało, jest skuteczny, niestety dzieci chyba nie lubia tego smaku i trzeba sie natrudzić żeby wypiły. podawałam łyzeczka bardzo małe ilości, żeby od razu nie wróciło na zewnatrz, jakos poszło.

Gość kambodża
EEE zły smak ma Orsalit... moze podajesz ten bezsmakowy dla dosrosłych ... malinowy jest nawet ok

Gość zinatolka
Dziecko leci przez rece ... nie wiem co robic .... wizyta w aptece ... Polecony Orsalit... Histeryczny powrot do domu... podanie dziecku leku.... 2 godziny.... dziecko jak nowo narodzone .... wnioski ..... Polecam Orsalit

Gość rolmlecz
No z tym sie zgodze :) ale przynajmniej dobrze Ci doradzili w tej aptece... tez mialam taka sytuacja ale udałam sie do lekarza... odesłał mnie własnie po Orsalit ....

Gość prebiotykii
co tu sie dziwic ... polecają bo Orsalit jest lepszy od tej masy probiotyków, działa szybciej. A to jest wazne przy nagłej biegunce ... czas

Gość kalinazrosji
tak orsalit to dobry produkt dla dziecka jak i dorosłego przy biegunkach sama stosuje tylko ten bezsmakowy

Gość hejkamatejka
ej a jak sie podaje ten orsalit bo chetnie bym sporzyła ale zgubiłam ulotke :P gapaze mnie

nam pediatra kazała podawać po jednej łyżeczce co 5 minut i popijać herbatą z rumianku i super zadziałało (córka wymiotowała i się biedaczka odwodniła) a jedną saszetkę rozpuszcza się w ciepłej ale nie gorącej wodzie w 200ml

Gość kocicabiała
Najlepiej bedzie jak wejdziesz na strone orsalit.pl i tam sprawdzisz wszytko u zrodla :)

Gość agula8
ale orsalit to nie probiotyk, więc nie można twierdzic że jest lepszy od probiotyków. To płyn który zawiera elektrility-a te umożliwija nawadnianie orgaznimu, które szwankuje własnie przy biegunce i wymiotach. Generalnie orsalit pomaga nawodnić organizm a probiotyk skraca czas trwania i intensywność biegunki. i zaden nie jest lepszy, może tylko orsalit nalezy podac bardzo szybko, probiotyk można później. ja mam w apteczce orsalit i w lodówce lactoral-na wszelki wypadek.