Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak i gdzie..

kto stosował orsalit

Polecane posty

Gość tośka888
To ja mam i orsalit i lactoral ... moje dziecko co chwile ma takie problemy wienc mam orenz do walki :P

Gość termity
Orsalit jest dobry nawet dla malego dziecka moja corka ma 9 miesiecy i spokojnie jej podaje ...

Gość kasiulisko
no trudno zeby nie .... :P przeciez orsalit wlasnie jest dla malych dzieci bardzo malych :)

Gość aaaaana
orsalit jest dla wszystkich, jest też wersja dla dorosłych i stosuje się go nawet na kaca. A to że zaleca sie szczególnie dla małych dzieci to dlatego że one najszybciej się odwadniają a to dość niebezpieczne.

Gość ulenkaslodka
owszem orsalit jest dla wszytkich i doroslych i dla dzieci ... ale tez sa rozne opakowania bezsmakowy jest dla dorosłych a smakowe sa dla dzieci trzeba o tym pamientac

Gość pestka28
i dla dzieci i dla dorosłych dobry, przy biegunkach i wymiotach sama piję orsalit rozpuszczony w wodzie, żeby uzupełnić niedobory składników mineralnych, to bardzo ważne, staram się też dużo pić, żeby nie było odwodnienia

Gość mysiaweroniczka
no własnie po to jest Orsalit... zeby przywrócic poziom elektrolitów a tym samym sie nie odwodnic :)

Gość lady bronka
www.orsalit.pl - to stronka orsalitu, tam jest napisane wszystko na jego temat i nie tylko. szukałam kiedys dawkowania bo zgubiłam ulotke i trafiłam na to, warto przeczytać.

Gość hemia
fajna strona tego orsalitu :P tez glubie ulotki wiec sie przyda :P

Gość dominikawu
a mozna pomieszac ten orsalit z czyms zeby lepiej wypiło dziecko ??

Gość geniuszkaa
nie rozposc orsalit w wodzie .... lepiej tego nie mieszac ... on dobrze wspolgra z woda... a pozatym nie jest taki nie smaczny .... wybierz dziecku taki smak na jaki ma ochote i wypije

Gość obroniona
rewelka ten orsalit ...i dla dziecka i dla dorosłego ... naprawde nie spodziewałam sie tak szybko efektów

Gość mądrazliceum
Ja nigdy nie mialam poroblemu z podawaniem Orsalitu :)

Gość domipolekkk
jeśli dziecko nie chce wypic z wodą to chyba od biedy mozna orsalit rozpuścić w herbatce lekkiej. myślę, że nic się nie stanie złego, a najważniejsze żeby dziecko się nie odwodniło.

Gość eureeka
8,50 taniocha ten orsalit :P wziełam wiecej na zaś

Gość blokadaa
nic innego nie podaje oprocz orsalitu ... po innych wynalazkach mialam wrazenie ze nic mojemu józiowi sie nie polepsza

Gość lubanska
ja tez podaje orsalit, do tego ors 200 hippa, u nas jedyny zestaw ratunkowy.

Gość kmickik
Nie ten hip to jakas szmira ... wole Orsalit stanowczo po nim przynajmniej widac jakies efekty

Gość tymbarkmu
Orsalit jest przeciw odwodnieniu, i takie ma zadanie ... dlatego nawet jak nie widac szybko efektów to jestem pewna ze dziecko sie nie odwodni i nie wylodnuje w szpitalu

Gość pachonska
Moj Piotruś juz wylodnowal w szpitalu mial 6 miesiecy mial biegunke odrazy wylandowal na odziale .. od tej pory zawsze mam orsalit ... juz zdarzyły sie nam 2 bieegunki podawałam orsalit i naszczescie nie musielismy jechac nawet do przychodni

Gość wodziankaa
dzieciom dorosłym obojętnie ... zawsze na odwodnienie Orsalit ... nie ma inne opcji tak naprawde ... jak sie czlowiek odwodni to pozniej jest naprawde nie ciekawie

Gość wiemcojeme
ostatnio czytalam gazete podroznicza z kwietnia wlasnie i tez pisali zeby w podrozy stosowac cos na uzupelnienie electrolitow i wymieniali orsalit :) nawet nie wiedzialam ze jest taki uniwersalny

Gość kopakabana
no wiesz Orsalit... t jest na uzupełnienie elektrolitów to w podrózy jak znalał ja zawsze mam ze sobą

Gość wiemprzecież
Biegunka to bardzo czesta "choroba' i u dzieci i u doroslych a jest czesto pomijana lekcewarzona lepiej taki orsalit miec przy sobie

Gość samungomnia
dla dziecka idealny orsalit i w smakach mozna przebierac napewno dzieciak cos wybierze

Gość czystapiecdzieciąt
2 dni sie meczyłam z biegunka po przyjezdzie z Egpitu ... dopeiro w aptece kupiłam Orsalit i przeszło po kilku godzinach lepiej sie czuje bo .. uzupełniło elektrolity ..

Gość trzyczwarte
orsalit na biegunke idealny... nic innego mi sie nie sprawdza nawet wegiel

Gość blueskyy
Węgiel moja droga to sie 20 lat temu podawało ... teraz jest lepsze technika i inne zeczy sie sprawdzaja wlasnie ten orsalit jest dobry

Gość sznura
Orsalit mozna tez dawac osobom dorosłym w takich dolegliwosciach tez sie rewelacyjnie sprawdza

Gość buhaaa
no nawet jest specjalny orslati dla dorosłych ... jest dobry na kaca tez :D