Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emilia118

Dojrzewanie u 10 letniej coreczki..

Polecane posty

no faktycznie po co ma z nią po lekarzach chodzić:) tez mi nowina,że 10 dostała okresu- wcześnie ale sama tez zaczęłam wcześnie dojrzewać i nikt z tego tragedii nie robił;)

Gość anka lat..
córka jechała na kolonie rok temu, miała11 lat . Niby rozmawiałyśmy wcześniej .No ale jakoś mnie tkneło i spakwałam jej podpaski, pabialgine.Ona zdziwiona,po co mi to. Powiedziałam na wszelki wypadek, jeszcze raz rozmowa, ale słuchała mnie olewająco. Wiem,wiem. Po dwóch dniach sms od córki, mamuś chyba dostałam okres, podpaski wywaliłam jak tylko przyjechałam ,co mam robić. Zadzwoniłam do opiekunki grupy(całe szczęście ,że dała nam numery i była supermłodą dziewczyną) wzieła moją córke na zakupy indywidualnie, po cichu, kupiła jej podpaski, tabletki, spędziła z nią kilka godz. Dzieci dojrzewają wcześniej

Gość smrodek
u mnie to wszystko zaczelo sie gdy mialam 11 lat, pierwsza miesiaczka 4 dni po 12. urodzinach

Gość irqa.
A ja swoja corke juz uswiadamiam od 3 roku zycia.Z racji tego ze nasz pies rodzil,corka zaczela wypytywac o porod ludzi.Usiadlysmy do kompa,odpalilam youtube i wyszukalam filmiki z porodu.Najpierw zwierzat tj. koty,konie, krowy,psy..a dopiero potem ludzi.Nie byla przerazona,zadawala duzo pytan a ja jej odpowiadalam na "dzieciecy" rozum :) Na razie jesli chodzi o to "skad sie biora dzieci" odpowiadam ze mama i tata jak sie kochaja to duzo sie do siebie przytulaja.A potem tata daje mamie swojego plemniczka ktory mieszka w siusiaku i plynie sobie w sisi od mamy do jajeczka.Oczywiscie duzo przy tym rysuje obrazowo jak to wyglada. W wieku 2 lat wiedziala juz kto to pedofil i walkowalam dosc dlugo.Tez rysowalam jej schematy,pan rozdajacy slodycze lub namawiajacy na spacer itp. Dziecko nie jest wystraszone jakies. Niech wie ze rozne zachowania nie sa normalne i powinna powiedziec mamie jak jakis pan bedzie sie podejrzanie zachowywal wzgledem niej.