Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spragniona miłości

jak zachować dystans ?

Polecane posty

Gość spragniona miłości

jak zachować dystans w stosunku do nowych znajomości (damosko męskich) ? by potem nie cierpieć (to znacyz po np. 3 miesiącach intensywnego spotykania się) ...

Gość spragniona miłości
a wy ciągle o seksie !! :) pytałam na poważnie !

Poważnie to nie ma odpowiedzi. :) Na dystans to można trzymać psa na smyczy. Dwoje ludzi musi czuć, że chcą czegoś więcej - oboje, każde z osobna. Albo... jedno musi mieć większą siłę argumentów i talent przekonywania :P

Gość spragniona miłości
ok:) ale gdy każdy z nich chce czegoś więcej, jest fajnie itd.. i nagle z dnia na dzień ta druga osoba już nie ma ochoty na tą znajomość ? ok, można go nazwać dupkiem, ale żeby tylu dupków chodziło po świecie :) więc pytam - jak zachować dystans i nie brać wszystkeigo na poważnie..

Gość jkhgfdsses
dystans nie ma takiego czegos albo kochasz ..albo nie na widzisz ..

Gość jkhgfdsses
jedno sie chce rznąc ,,,a drugie przyjazn gdzie tu dystans:D

aaaaaaa... to w tym jest ból :) 138-me przykazanie singla brzmi: - Im wieksze oczekiwania - tym możliwe większe rozczarowanie. Brak nastawienia na pożądany efekt np. w postaci trwałego związku w przyszłości ma zbawienny wpływ na rozwój znajomości. Jedni mówią: Carpe diem! A inni: desperatki wyczuwa się na kilometr i omija szerokim łukiem vel zostawia po paru miesiącach.

Gość spragniona miłości
dwie osoby dążą do związku, a nagle druga osoba rezygnuje to znaczy że chyba z dystansem podchodziła do tej znajomości ?

Gość spragniona miłości
od razu desperatka ;) nie !! nie rzucam sie na facetów, chociaż czasami miałabym ochotę ! wiem, że nic na siłe - nikogo do niczego nie zmuszam ! niczego nie sugeruję ! ale 3 miesiace, spotykamy sie zobowiązująco :)) i wiadomo o co chodzi a tu klops ... a druga osoba tłumaczy się, że nie wiedziała że ta znajomość była dla mnie ważna :/

A dokładniej: "3 miesiace, spotykamy sie zobowiązująco" Zakładam, że to były pierwsze trzy miesiące znajomości:) Jeśli od początku jest jakies zobowiązabnie, to wybacz, ale to nie jest rozwój zykłej znajomości. To ustalanie za drugą osobę jedynie słusznej drogi rozwoju wypadków. Jesli z góry wykluczasz klopsa, to ten klops ma większe szanse się zdarzyć :)

Gość spragniona miłości
hm... no to teraz dałeś mi do myślenia ! ale żeby nie było, to nie ja chciałam sie spotykać zobowiązująco :) to On nalegał, bardzo sie starał itd. ja niczego nie oczekiwałam... aż nagle zaczeło mi baardzo zależeć, a on zrezygnował i stwierdził że to tylko zwykła znajomość !

To zależy, DO CZEO on się sam zobowiązywał wobec Ciebie... Albo o seks - spełnienie i potem poszedł dalej. Albo po prostu zoboweiązanie z jego strony polegało na tym, że ... zobowiązał się do poznawania ciebie bliżej, do tego aby dać sobie i Tobie czas na ocenę czy to jest coś więcej niż niezobowiązująca znajomość. Widać ocenił niezbyt po twojej myśli...

Gość spragniona miłości
ok! musze to jeszcze przerobić po swojemu, o co Jemu konkretnie chodziło :)) ale dzięki ! musze lecieć, ale niedługo się "odezwę" P.S. fajnie się Ciebie czyta :))

Gość spragniona miłości
Reasumując: 1. na nic się nie nastawiać, niczego nie oczekiwać zarówno od początku, jak i w trakcie znajomości (np. Po dwóch miesiącach spotykania się) 2. jeśli ktoś mówi (proponuje, sugeruje) że spotykamy się „zobowiązująco ;) zapytać do czego się zobowiązuje :) 3. „Jeśli z góry wykluczasz klopsa, ten klops ma większe szanse się zdarzyć mimo iż niczego nie oczekiwać, pamiętać o klopsie 4. unikać dupków !

Gość hallo haloo

Gość no i jak z tym dystansem!!

Gość najebana mafiija
ale o sso chodzi ?

Gość co za bzdury_
:o facet zasłania się brakiem zobowiązań, to należy kopnąć go w cztery literki póki nie dorośnie