Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 3 i pół latka

Od kiedy dziecko samo na podwórku?

Polecane posty

Gość mama 3 i pół latka

Czy pozwolilibyście niespełna 4 latkowi samemu bawić się na podwórku jeśli to podwórko jest ogrodzone i co chwilkę ktoś by sprawdzał co robi dziecko?

Gość tez mam takiego malca
i pozwalam na ogrodzonym podwórku

Gość mama 3 i pół latka
Ale to chodzi o podwórko przy domu wolno stojącym. W okolicy nie ma żadnych innych budynków itd więc nie ma żadnych dzieci. Chodzi o to, ze mam obowiązki w domu i nie dam rady siedzieć cały dzień z dzieckiem na podwórku. Ma tam piaskownice, huśtawkę, zabawki i nie chce wracać do domu, a ja muszę obiad ugotować, posprzątać. Do tej pory wychodziliśmy na 3 -4 godziny, a później dziecko na siłę brałam do domu i bawiło się w pokoju a ja robiłam to co mam do zrobienia. Ale tak się zastanawiam. Są ostatnie chwile ładnej pogody i myślę, czy nie pozwolić maluchowi siedzieć w ogródku a ja bym sobie robiła swoje i co chwile sprawdzała co u dziecka. To grzeczny maluch jest. Nie ma głupich pomysłów i ładnie się bawi, ale nie wiem czy jeszcze nie za mały i dlatego zapytałam.

Gość pierwsza wersja najlepsiejsza
podjedzie czarrna wołga i go porwą-ja bym nie ryzykowała

Gość mama DARII
no nie moge moja ma 19 mc i sama siedzi w ogródku jezeli cos che to po prostu wchodzi do domu jezeli jest sama na podwórku to chowam tylko zjezdzalnie zeby sobie krzywdy nie zrobił zagladam co 20 minut na nia i jest ok widze ja z okna w kuchni fakt nie mamy schodów także jest łatwiej ...

Gość według kanonów wychowania
matek kafeteryjnych dziecko same na podwórku może przebywać dopiero po skończeniu 30 lat. oczywiście musisz zadbac aby nie bawiło się z płcią przeciwną. po 40-tce dzeciaka możesz wysłac samego po chleb ale licz się z tym że usłyszysz że nie masz wyobraxni

Gość o jakim podwórku mowicie
o takim przdomowym ogródku czy gdzieś na podwórku pod blokiem? ja mam domek z ogrodem i mój syn jak miał z 1,5 roku to sam się tam bawił, otwieralam na oścież drzwi od tarasu a on sobie chodził raz tu raz tam.Co jakiś czas zawołałam zobaczyć co robi i tyle.

Gość Ja tu przypadkiem
Jak się boisz to spróbuj dać mu walkie talkie dla dzieci- jedno masz ty, drugie dziecko i jak będzie cos chciał albo cos sie bedzie działo to się z toba połaczy. Moze też byc elektroniczna niania o dobrym zasięgu albo pluskwa :D Mówie poważnie :)

Wszystko zalezy od dziecka- czy potrafi sie samo bawic, czy wie co mu wolno, a co nie... Moja corka juz od dluzszego czasu bawi sie sama na naszym podworku. Ma 3 lata. Drzwi do domu sa zawsze otwarte, wiec jak chce, to sobie wchodzi. Jak nikogo nie ma na podworku, to patrzymy od czasu do czasu, czy wszystko jest w porzadku.

Gość moj maly sam na podworku
pzred domem bawi sie odkad miala ok 1,5 roku :) jak cos cche to woal albo sam przyjdzie do domu po to :) co jaksi zcas zerkam co robi