Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdwww

Imię Sandra ..

Polecane posty

Gość sdwww

jak myślicie? nie jest odbierana pretensjonalnie? Wydaje mi się, że jest różnica pisze się tak wszędzie tak samo, nie ma tez problemów za granicą. Bardzo mi się podoba, ale chciałabym się dowiedzieć co sądzą inni?

a jak będizesz na nia wołać? Sandrusia, Sandrunia? Okropnie. Słyszałam już Wikusie i Olisie, Kacpusie i Kornasie... Wbrew temu co Ci się wydaje to jak się zdrabnia też jest ważne. A czy pretensjonalne - cóż co się komu podoba.

Gość ciezarowkowa
w niemczech beda mowili Zandra. co do zdroo moze sandi?

Gość sdwww
Zdrobnienia nie są dla mnie ważne w końcu zawsze nie będzie małym dzieckiem. Mam 19-letnią znajomą, do której dalej mówią Natalka - nie chodzi o rodziców, ale koleżanki. Pewnie dlatego, że znają ja od małego i już tak zostało, dla mnie to wygląda dziwnie. Co do Zandru w Niemczech to też niekoniecznie, poznałam Niemkę Sandrę i nawet chłopaka o imieniu Sandro i Niemcy wymawiają ich imiona przez S. Nie wiem czy po prostu oni po prostu tak chcą, czy jest tak wszędzie ale jak widać można ;p

Gość luska.s
A mi się tam podoba ( jako jedno z nielicznych kobiecych). Myślę, że brzmi ładnie, kobieco

Gość dfbguh
Sandra??okropnie!bez przesady kobieto!

Gość NASZA TABELA
To pochodne od Aleksandry, nic zlego

Gość NieWpiszęNicka
Moim zdaniem Sandra to okropne imię . Znam jedną , gruba , brzydka i tępa :O

Gość taa niedobra pupa
Najpaskudniejsze imię, żeńskie jakie znam...

Gość Natalia^^
A co jest złego w mówieniu do dorosłej kobiety Natalka :O To nie jest zdrobnienie typu Natalusiu czy innego przesłodzonego zdrobnienia . :O A imię Sandra mi się bardzo nie podoba , no ale to Twoje dziecko .

Gość Pamela daj jej na imię
Lepsze od Sandry :O

Gość znam dwie Sandry
dorosłe kobiety (tzn. jedna po 40-stce, Brytyjka, druga tuż po 20-tce, Szwedka). bardzo fajne kobiety. ale imię mi się nie podoba, jeśli pytasz o opinie. pozdrawiam

Gość moja kolezanka ma
córke Sandre Nikogo nie pytała , podobało jej sie i tak dało Co do zdrobnien to dla mnie głupie argumenty, bo kiedys Sandrusia urosnie i bedzie dojrzałą Sandra A poza tym nawet zdrobnienie Sandrusia jest niezłe Dla mnie argumenty dotyczące zrobnien sa głupie , moim zdaniem wazniejsze jest jak imie brzmi bez zdrobnienie , bo w takiej formie sie je czesciej stosuje

Gość kljdbcfj
albo Vickoria badz Carmen!!moze Zaklin?????/hahah!

Gość płomień w nas
Sandra to ładne imię, brzmi bardzo kobieco:)

Gość imie jak z agencji towarzyskie
j :P do tego jeszcze Claudia, Nikola i Nicolette :P mieszkam za granica, gdzie imie Sandra jest popularne ale moim zdaniem jest po prostu brzydkie :P

Gość sdwww
Dzięki za opinie. Chociaż argumenty w stylu NieWpiszęNicka czy imie jak z agencji towarzyskiej są trochę nie na miejscu. Co nei znacieżadnej Ani, która sie puszcza, czy "brzydkiej" Kaśki.. jakoś nikt później takich argumentow nie używa w stosunku do tych imion Za reszte opinii dziękuję

Mnie osobiście imię się nie podoba, pasuje mi do takich wyfioczonych panienek. To moje zdanie.

Ci co wypowiadali się na temat imienia Sandra obraźliwie niech lepiej pomyślą nad swoim imieniem! Bardzo ładne, niespotykane. Nie wierz w stereotypy ludzi ograniczonych. Zawsze znajdzie się taka osoba, która potrafi sprowadzić na manowce. Uważam, że przez pryzmat jednej osoby nie można postrzegać wszystkie Sandr w całej Polsce. Jak już pisałam wcześniej lepiej zastanówcie się nad tym co piszecie oraz tym upewniacie ludzi o swym ograniczeniu i niskiej tolerancji do innych. Zdrobnienie do imienia może być np.: Sandrusia, Sandrunia, najczęściej poprostu Sandra- bez zdrobnienia. Pozdrawiam Sandra!

Gość Sabina ma dobre ciuchy
Poprostu Sandra . Bardzo ładne imię. Podoba mi się jak i Klaudia . I bez zdrobnien.

Imie Sandra bardzo mi się podoba ! Nie jest oklepane ale z drugiej strony nie razi "oryginalnoscia". Znam dwie Sandry : "równe" dziewczyny, obie bardzo szczere i dobre , dusze towarzystwa, ale nie krzykliwe.

bardzo mi się podoba to imię, jeśli moje 2 dziecko to bedzie dziewczynka to właśnie Sandra

a no właśnie, zastanawiam się po co właściwie pytać o imię na forum? wiadomo że jednym się podoba a innym nie. Każdy powinien wybierać imię wg własnego gustu tylko tak by krzywdy dziecku nie zrobić, tyle.

ja uwazam ze to imie jest bardzo ladne Moja coreczka miala miec tak na imie Nie udalo sie :)Mam dwoch synow:) jak ci sie podoba to nie pytaj na forum To twoja sprawa jak dasz dziecku na imie

Gość Wszystkie
Sandry jakie znam to szmaty i puszczalskie

Mi się podoba :) Mam koleżanką Sandrę, jej ojciec jest z Brazylii i bardzo ladnie to imię zdrabniali :) Sandrinia :)

Gość sandraaaaaaaaa
Ja mam na imie Sandra. Mnie sie bardzo podoba tak jak wszystkim w moim otoczeniu. Imie nie jest oklepane i jestem wdzieczna rodzicom, ze nie jestem teraz jedna z co drugich magd, kasiek czy marysiek. Pozdrawiam, nigdy nie patrzcie na kogos :)

Gość gość
Koleżanka ma dwie córki, Sandrę i Laurę ładnie to brzmi. Co do Żakliny, mam uczennicę Żaklinę, również jest w porządku. Imie ma się podobać rodzicom, otoczenie miałabym zupełnie gdzieś.

Gość gość
Sandra- mi się podoba :)

Gość gość
wstrętne