Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona....

Wielki problem z cerą tłusta

Polecane posty

Gość zmeczona....

Jak wyżej, od paru dobrych lat borykam się z tym problem. Kiedyś byla to cera trądzikowa ale gdy trądzik zniknął zostały rozszerzone pory i błyszczenie w strefie T . Znacie może jakieś naprawde sprawdzone i dobre kosmetyki czy zabiegi które mi pomogą? Powiem od razu ze stosowałam setki kosmtyków ale nic nie pomagało . Po 1 h znów mialam blyszczaca sie cere;/

Gość ulaulaulalala
No własnie po umyciu twarzy mam ja tak sciagnięta i sucha ze od razu musze dawac krem nawilżający. Dzięki :)

Gość cvnfgzf
to uzywaj wody przegotowanej albo butelkowanej kup zel do mycia bez SLS itp maseczki z glinka (np ziaja pro)

Gość ulaulaulalala
A jakie powinnam stosowac kremy? Normalizujace? I co z tymi rozszezoneymi porami;/?

Gość cvnfgzf
na rozszerzony pory stosuj maseczki je zamykajace albo domowe kosmetyki- najtansze i njabardziej skuteczne :)

Gość ulaulaulalala
Hmmm jakie domowe kosmetyki?

witam mam podobny problem.Skóra swieci sie czy to nam sie podoba czy nie,ale jesli kilka kosmetyków które moge polecić z maseczek vulkanic mat maseczka sauna rewelacja,do tego jako uzupełnienie mikrodrmabraja tej samej serii.Kremy sa takie sobie.Lepszy dla mnie jst krem matujacy aa.Do mycia zele mocno oczyszczające.Mnie posłuzył tin tin ziajki no i bibułki matujące.

Gość ewarq3rfq
Ja tez tak mialam ze sie swiecilam non stop,w koncu siadlam, poczytalam i zmienilam swoja pielegnacje. Po pierwsze - nie myje juz twarzy woda. Rano przecieram hydrolatem oczarowym http://mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=501&category_id=12&option=com_virtuemart&Itemid=27 na to krem nawilzajacy, najczesciej humektan do ktorego wsypuje odrobinke mocznika i pare kropli NMF (tez do kupienia na Mazidłach albo Biochemii Urody) Jako pudru uzywam Lirene City MAtt a przypudrowuje sie mieszanka glinki czerwonej, glinki czerwonej, pudru bambusowego (Biochemia Urody) i pudru mineralnego Essence Wieczorem zmywam sie płynem micelarnym albo Płynem do demakijażu Ziaji, co kilka dni tonik PHA (tez biochemia urody) Odkrylam teraz krem nagietkowy babydream, jest swietny,nawilza i jednoczesnie wysusza jesli wyskoczy mi jakas krostka:) http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-29852-opis-Rossmann-Babydream-Natural-Calendulacreme-Krem-pielegnacyjny-z-nagietkiem.htm

Gość ewarq3rfq
Aha,a co chcialam powiedziec - nie uzywaj kremow matujacych, takie rzeczy powoduja to, ze skora na twarzy robi ci sie za sucha i reaguje na to wlasnie wytwarzaniem łoju. lepiej nawilzac i natluszczac,bo wtedy skóra nie bedzie musiala produkowac dodatkowego sebum. Polecam krem oliwkowy z Ziaji, dobrze nawilza, tylko po 3 miesiacach użytkowania niestety nie moge juz zniesc jego zapachu :(

Gość paluliska
ja tez mam ten problem. i mam pytanie czy moge uzywac toniku z alkoholem? Czytałam troche na ten temat i jedni mowia ze tak inni ze nie juz sama nie wiem...

Gość absolutnie nie powinno sie
przy cerze tłustej używać toników z alkoholem. Na pewein okres czasu jest poprawa a później jest jeszcze gorzej. Przy skurze tłustej najcześciej powinno się skórę nawilżac, nie matowić. W niektórych aptekach i drogeriach mozna zrobic analize skóry, ja np mam tłusta i odwodnioną, powinnam więc nawilżac mimo błyszczenia i skóra powinna sie uspokoic i przestac byc tłustq

mi po Normaderm Vichy skóra jeszcze bardziej się łuszczyła. Byłam u kosmetyczki na oczyszczeniu i miała problem z oczyszczaniem manualnym właśnie ze względu na łuszczący się naskórek. Teraz myję twarz oliwką HY-OL + Phytoactive BABOR która po zmoczeniu zamienia się w emulsję. Nie złuszcza tak skóry jak Vichy i widzę różnicę chociaż używam jej dopiero kilka dni, ale jedynym minusem jest cena... Dałam za nią stówę, ale plusem jest to że starcza na pół roku.