Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

today i sing the blues

Spotkać się z Portugalczykiem...?

Polecane posty

Przypadkiem, tydzień temu napisał mi wiadomość na koncie lastfm jakiś Portugalczyk. Nie odpisałam, napisał drugą. Jako, że zauważyłam, że b. dobrze zna angielski, pisze bardzo składnie i poprawnie, poza tym coś tam komponuje sam i ogólnie wydaje się ciekawym człowiekiem, nawiązałam korespondencję. Chłopak pisze do mnie po kilka razy dziennie i naprawdę świetnie nam się koresponduje... Ale mimo to zdziwił mnie fakt, że zaproponował mi kawę, bo planuje przyjechać niedługo do Polski ze znajomymi. Jako, że należę do ultra-ostrożnych osób, wręcz nieufnych, zażartowałam, że mam podejrzenia, że jest gwałcicielem itp.:P Chłopak też zażartował, mówi też, że nie chce naciskać, ale bardzo chętnie się spotka, jeśli się namyślę. A ja... Jestem naprawdę ciekawa, jaki jest w rzeczywistości, ale boję się trochę takich spotkań.:D Czy ktoś z Was ma coś podobnego za sobą? Zaznaczam, że nie rozpatruję go w kategoriach związkowych! Nie wierzę w związki ludzi o różnych tradycjach, chodzi mi wyłącznie o znajomość na stopie koleżeńskiej, poznanie go na żywo. Czy to może być dobry pomysł?

Gość madzikaaaaa
zrób sobie pierogi

Gość ewelina318
jak chcesz się ruchac z nim i jego znajomymi to niech szybko przyjeżdża. też chetnie zajrzę...

Gość mnie sie wydaje ze lepiej
a ten portugalczyk ma dużego badyla?

no ale w czym masz problem? chcesz to się z nim spotkaj ale w biały dzień i w miejscu publicznym gdzie jest dużo ludzi

Chodzi mi o to, że boję się nie tylko, że okaże się kimś innym niż ten, za kogo się podaje, ale, że może też się okazać jakimś opętanym natrętem. Martwię się też barierą językową i kulturową... No, po prostu się stresuję, że wyjdę na upośledzoną.:P Sporo mam tych różnych wątpliwości, ale mnie korci, żeby go poznać... Catie, a co byś zrobiła - szczerze - na moim miejscu?

trudno powiedzieć bo nie nawiązuję znajomości w sieci poza tym coś mi się wydaje że jednak cichutko liczysz na coś więcej niż tylko przyjaźń z nim bo Twój strach przed np kompromitacją wskazuje że zależy Ci na jego opinii i co ma bariera kulturowa do rzeczy między przyjaciółmi jeszcze głównie internetowymi? :-)

Catie, ja właśnie też nie nawiązuję! W tym problem, bo mam blokadę.:P Oczywiście, że nie mam go w nosie.:) Gdyby tak było, to bym się z nim nie spotykała. Myślę, że nie nastawiam się na nic związkowego, serio.;) Ale nie ukrywam, że zależy mi, żeby dobrze wypaść w jego oczach - wydaje się świetnym człowiekiem z ciekawymi zainteresowaniami, podoba mi się właśnie jako człowiek, partner rozmów, hobby itp. Poza tym, chyba każda kobieta ma w sobie trochę próżności i chciałaby dobrze wypaść w oczach faceta, niekoniecznie obiektu westchnień. W każdym razie nie ukrywam, że ja tak mam.;) Bariery językowej obawiam się, gdyż niesamowicie wychwala moje maile pod względem poprawności i formy, a wiadomo, że język mówiony różni się nieco od pisanego - boję się zniechęcającej różnicy w poziomie moich wypowiedzi pisemnych i ustnych.:P Nie mam zupełnie doświadczenia w rozmowie po angielsku z obcokrajowcami, ostatnio rozmawiałam z zaprzyjaźnioną Niemką... 7 lat temu! :D

Gość her name is wind
Osobiście odradzam spotkania z portugalczykami, jest za duża różnica kulturowa i językowa....oni mają całkowicie inne podejście do życia, wiem coś o tym bo sama wychowuję 13 miesięcznego synka, którego ojcem jest portugalczyk. Jeżeli chodzi Ci o znajomość czysto koleżeńską to możesz spróbować, jednak zawsze jest szansa że przerodzi się to w coś bardziej poważnego....Pozdrawiam :)

Gość persefonae
spotkaj się, najwyżej się szybko zmyjesz ;] z moich obserwacji, to są bardzo mili ludzie- jeśli nie przeraża cię latynoska energia i temperament, to się dogadacie ;) a bariery językowej się nie bój, po prostu mów i się nie zastanawiaj nad gramatyką ;)