Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troszke w strachu

JAK ZMIENIŁY SIĘ WASZE PIERSI PO CIĄŻY?

Polecane posty

Gość troszke w strachu

Czy zawsze jest trak ze wygladaja gorzej?A moze niekoniecznie?Moze czasem sa ladniejsze?:)

Gość troszke w strachu
odpowiedzcie cosik pliss:)

ja tam u siebie nie widzę różnicy jeśli chodzi o wygląd piersi sprzed i po pierwszej ciąży ale jestem niemiarodajna bo nie karmiłam :D:D:D kolerzanka której córa ma teraz 9 miesięcy i przez pierwsze 6 karmiła to muszę przyznać na korzyść wyszło zrobiły jej się większe i jędrniejsze ale to jeden przypadek poczekaj pewnie zaraz się posty posypią :)

Ale ciąża nie ma nic do piersi jeśli odpowiednio o nie dbasz (dobrze dopasowany stanik). Trzeba miec tylko na uwadze, że skóra łatwiej się rozciąga i jak dużo chodzisz bez biustonosza, to mogą się, kulturalnie mówiąc - obniżyć nieco ;)Ja nosiłam dobre staniki i nic się piersi nie zmieniły mimo, że karmię do teraz, czyli prawie już 2 lata.

Gość dobre pytanie raz jeszcze
sama chcialabym wiedziec bo za niedlugo bedziemy sie strarac :) ale ... ja mam nadzieje ze sie poprawia bo bardzo brzydkie mam i szczerze obwisle :( boze jak ja ich nie lubie :O a nie chce by sie pogorszyly :( ale chetnie poczytam inne wpisy :) bo i mnie ciekawi

Gość troszke w strachu
dziekuje i prosze o jeszcze:):):)

Gość thaisse80
Mi sie niestety zmienily na gorsze. Ja karmie piersia, jak sa pelne mleka to sa ladne i pelne, jak zas nie to sie robia zwisajace.

Gość dfsdfasd
ile karmilas autorko?

Gość w temacie
w ciąży pięknie sie powiększają ;-) ale jak karmisz to może być różnie... ja w pierwszej ciąży karmiłam 2,5 roku, potem były ok, a w drugiej 9 m-cy i powiem szczerze, no trochę sflaczałe są niestety, ale dobry stanik rekompensuje wszystko, gorzej jak przyjdzie się rozebrać...;-)

Po ciąży to biust się nie zmienia, po karmieniu tez nie musi. Wszystko zależy od tego jaki rodzaj masz piersi, tzn. jaka masz tkankę. Mogą trochę się powiększyć, ale tylko od ciebie i od tego jak zadbasz o swoje piersi w czasie karmienia będzie zależeć jak będą wyglądać. Musisz zadbać o dobry stanik. Dobrze dobrany pod względem rozmiaru. Jak będziesz chciała zaoszczędzić na stanikach to będzie cię czekał kredyt na lifting. To aby biust dobrze wyglądał niezależnie od stanu w jakim sie znajdujemy musimy się o niego troszczyć. Jak piersi rosną, nie upychamy ich pod pachami w starym staniku, jak karmimy kupujemy większe miseczki, a nie większy obwód. Jak stanik nie będzie piersi ciężkich od mleka trzymać na właściwym miejscu to same się tam nie utrzymają. Az mi się nóż w kieszeni otwiera jak widzę dziewczyny z cyckami na brzuchu. To lenistwo nie kupić sobie prawidłowo dobranego stanika. Polecam kalkulatorki do dobierania rozmiaru, pokazujące jak się obmierzyć. ja karmiłam rok i mój biust tylko nabrał ponętności, a jest duży i ciężki. Z normalnym nie ma prawa się nic stać jak się zachowa wszystkie stanikowe przykazania.

Gość ładna ładna
spałam w staniku. do tej pory mam ładne jedrne piersi

WITAM, Przed ciąża miałam małe takie sobie piersi w czasie ciąży były super :D po ciąży też bo pokarm miałam, pięknie się napełniały... karmiłam ok 2 lat, teraz jest ok półtora roku jak nie karmie i są po prostu do d...y maluteńkie obwisłe bllleeee!! może przy drugiej ciąży się ureguluje :) niestety nie znam sposobów aby zatrzymać jędrne pełne piersi po karmieniu może nawet większe jak przed (jeśli to możliwe), chętnie się dowiem na pewno skorzystam przy drugiej ciąży, jeśli będzie mi dana :)

ewunia33, święte słowa!!! :) Wszystkie czytające ten wątek zapraszam do linków z mojej sygnaturki, zwłaszcza do kalkulatora rozmiarów :)

Gość troszke w strachu
podnosze bo ciekawie piszecie:)dzieki:) nie mialam pojecia o kalkulatorkach!:)

Gość gkjk
dopóki karmiłam wyglądały rewelacyjnie, jednak gdy skończyłam karmić obwisły:(

Gość troszke w strachu
ale przestalas karmic nagle czy stopniowo?ponoc takie nagle zaprzestanie jest niedobre...

Gość wkurzonaa
Przy pierwszej ciąży były duze jędrne karmiłam dwa lata -jak skończyłam to patrzeć na siebie w lustze nie mogłam! JAk byłam w ciąży po raz drugi to znów nabrały dawnych rozmiarów i było ok -karmiłam kolejne dwa lata :/ Tetraz karmię trzecie dziecko już rok i moje piersi nie przypominają tych dawnych :( są małe obwisłe poprostu ochydne !

Gość dobrze ze tu trafilam
jestem miesiac po porodzie i karmie piersia. Biust mi sie powiekszył z miseczki B na D. Wczesniej mialam jedrne, zgrabne piersi, byly moja duma, wiec boje sie zeby nie zrobily sie obwisle. Od kilku dni zauwazylam ze jak koncze karmic i piersi sa puste to zaczynaja obnizac sie do dolu, moze jeszcze nie wisza ale juz malo im brakuje. teraz widze ze to moja wina, bo przewaznie chodze bez stanika. Zakladam tylko jak wychodze z domu, a odrazu jak wracam to zdejmuje, bo tak mi jest wygodniej gdy mam karmic (odsowam tylko bluzke). Powiedzcie dziewczyny jak wy sobie radzicie przy karmieniu, mi jest ciezko szczegolnie gdy mam usztywniana miseczke, albo taki drut od spodu miseczki. Dlatego w domu odrazu zdejmuje te staniki. Mam jeden stanik do karmienia ale dla mnie on jest porazka, moze i wygodny do karmienia ale wyglada jak worek. Moze polecicie jakies sprawdzone staniki, jakies stronki gdzie kupowalyscie?

myslicie ze mam jeszcze szanse cos z tym zrobic, zeby biust nie obwisl? nie jest za pozno?

dobrze ze tu trafilam- przy miseczce D chodzenie bez stanika to jedna z najgorszych rzeczy które możesz robić ze swoim biustem. Na allegro i w sklepach internetowych są staniki do karmienia, nie wierz w żaden "rozmiar uniwersalny", zmierz się dobrze, obwód zaokrąglij w dół. kup stanik najlepiej z fiszbinami (tym drutem) i koniecznie na wygodnych, szerokich ramiączkach. Jeśli nie jesteś w stanie kupić sobie dobrego stanika do karmienia, to kup zwykły z odpinanymi ramiączkami- więcej zabawy tylko przy odpinaniu i zapinaniu. Skoro Ci niewygodnie w zwykłym staniku, to i ten masz źle dobrany (no chyba że katujesz swoje piersi tą miseczką B dalej...). Możesz też kupić kremy ujędrniające do biustu, ale tylko przeznaczone dla matek karmiących. Nie rób sobie krzywdy.

histirynka mam staniki z miseczka D ale nie wygodnie mi w tym karmic, bo musze odsuwac na bok, w dol albo w gore i wtedy przy karmieniu np 30min nie jest za wygodnie, szczegolnie z tym drutem, no ale bede musiala sie przemeczyc. Wczesniej nie mialam problemu z chodzeniem bez stanika, zreszta zdazalo sie to sporadycznie no i zawsze spalam bez, dlatego nie zdawalam sobie sprawy ze sama moge sobie popsuc tym biust, no ale wtedy mialam mniejsza miseczke i jedrniejsze piersi

Gość normalka2010
Moje piersi niestety staly sie koszmarne :( nikt mnie nie uprzedzil 13 lat temu co moze mi sie przytrafic i pojawily sie wielkie rozstepy0 na szerokosc palca i pozniej mialam 2 zwisy :( bardzo dlugo leczylam sie z kompleku piersi az pokochal je moj nowy partner i mnie rpzekonal do akceptacji ich, teraz jestem w ciazy i piersi sa wieksze i jedrne a co bedzie dalej to sie okaze... raczej juz nigdy nie beda jak brzoskwinki :)

Gość jfjxfjds
Moje piersi tydzień po porodzie były już obwisłe...podejrzewam, że to efekt ogromnej ilości mleka, skóra się rozciągnęła, zostały rozstępu i zwisy. Karmiłam 14 miesięcy, ale piersi jak juz pisałam zmieniły się zaraz po porodzie.

Gość ioioiipipoi
moich poprostu nie ma, więc....ciężko powiedzieć...

Moje są mniejsze, ale to może dlatego że jestem szczuplejsza niz przed ciążą.

moje są większe niż przed ciążą, ale tak samo jędrne jak wtedy :) takze ja nie mam powodów do narzekania :) dodam ze karmiłam piersią 11 miesięcy.

Gość troszke w strachu
dzieki dziewczyny:) eehhh my baby mamy fiola na punkcie piersi a nasi faceci jeszcze wiekszego ;) wiec jest to temat ciekawy. Ja jeszcze nie rodzilam,ale planuje zajsc w ciaze. A czy sutki mocno sie powiekszaja?I czy takie wieksze juz zostaja?Moze to glupie pytania...ale kto ma mi odpowiedziec? ;)