Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwionaaaaa

20 tyg ciązy. Pomóżcie

Polecane posty

Gość Zmartwionaaaaa

Od wczoraj mam dziwne ukłucia raz po jednej a raz po drugiej stronie podbrzusza jestem w 20 tyg ciąży. Wizytę u lekarza mam w środę ale martwię się co to jest. Czy któraś z was tak miała?

Gość Zmartwionaaaaa
Dziękuje za szybką odpowiedź... A w jakiej dawce ten magnez mam brać? Czekam na tą wizytę jak na zbawienie.

idz do apteki i zapytaj najlepiej jaka dawkę moze brac ciezarna: ja brałam po 2 tabletki 2 razy dziennie

Gość agata na którą
godzinę masz cesarke?:)

Gość agata na którą
już się pewnie doczekać nie możesz:)

No, ja bym żadnych tabletek bez konsultacji z lekarzem nei brała. Dwa dni przeceiz Cię nei zbawią. Ja jestem w 12. tc i też mam czasem ukłucia, głównie po prawej stronie.

Gość Zmartwionaaaaa
Właśnie boje się brać sama tabletki. To nie jest żaden mocny ból tylko takie pulsacyjne ukłucia raz po lewej a raz po prawej stronie. Jak nie przejdzie to pojadę wcześniej na prywatną wizytę do lekarza, to moja pierwsza ciąża więc trochę się martwię.

jeśli chodzi o magnez czy nos-pe spokojnie mozesz je wziąźć. Nos-pe najlepiej 2razy po 1 tabletce a co do magnezu jak coś cię pobolewa to weź podwójną dawkę a na wizycie lekarzowi powiedz co się działo i co wzięłaś :) za nos-pe i magnez napewno nie będzie krzyczał :) ja magnez biorę od 21tc zapobiegawczo 1 dawkę dziennie a od 30 tc mam brać podwójną :) magnez nie ma prawa zaszkodzić a jest podstawowym lekiem w przypadku skurczy czy jakichkolwiek pobolewań podbrzusza w ciąży :)