Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gloria492

ludziska!!!!!

Polecane posty

nie zrozumiałyście mnie siostra męża i jej rodzina jest bardzo wierząca i jest bardzo dobrą kobietą, praktykująca katoliczka, święta kościelne ma w jednym paluszku, czasem mówi że dzisiaj np jest jakieś swięto kościelne o którym ja nie mam nawet pojęcia, w domu się modlą razem itd naprawdę nie przyczepi się do niczego akurat w jej przypadku to Bóg nie musi o sobie przypominać

Catie dobrych ludzi też spotykaja nieszczęścia. dzięki Bogu przeżyli wypadek. może ich anioł stroż sie zagapił.

jak dla mnie to niezrozumiałe w Boga wierzę, wiarę mam, nie praktykuję ale złego słowa przeciwko Bogu nie powiem tylko nie rozumiem czemu taka osoba wierząca jak ona ma trudne życie np o to dziecko walczyła kilka lat, modliła się o nie, msze zamawiała itd a np mój brat który w ogóle nie wierzy i ma wszystko gdzieś przez całe życie idzie z poslizgiem, problemów zero

"to po co był ten wypadek?" trudne pytanie, nie znam odpowiedzi. Ale być może gdyby tak wierzący nie byli to skończyłoby się zupełnie inaczej. Może to znak dla innych, o słabszej wierze

bo wlasnie wierzących, Bóg sprawdza, na ile ta ich wiara jest silna. Ona ma może pod górę, o wszystko musi bardziej się starać, ale jednak udaje jej sie nie zboczyć ze ściezki

dlatego ja zawsze mówię że Bogu to wolę tylko dziękować za dobro którym mnie obdarza i o nic Go nie proszę jak się modlę to tylko dziękczynnie :-)

czyli wracając do intencji założycielki tego topiku to nie ma znaczenia czy się wierzy czy nie komuś dom powódź zaleje a jest niewierzący to mu powiedzą że Bóg o sobie przypomina i do nawrócenia wzywa a jak jest wierzący to powie że Bóg nad nim czuwał bo mogło być gorzej np dobrze ze nikt się nie utopił takie wnioski płyną z tej dyskusji :-D